Ολοκληρώνεται το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025 η αφιερωμένη στο Βόλο έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η πόλη που ζούμε» του Σπύρου Λαζάρου που λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης δ. (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος). Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού πιστοποιεί τη δυναμική δράση των υποστηρικτών της φωτογραφίας στο Βόλο όπου λειτουργούν με αξιόλογες ομάδες με πολλά μέλη που προσεγγίζουν αυτήν τη μορφή τέχνης.
Η έκθεση «Η πόλη που ζούμε» περιλαμβάνει φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες που αποτυπώνουν την πόλη του Βόλου μέσα από τη ματιά του φωτογράφου πιστοποιώντας την ενεργή σχέση που δημιουργείται μέσα από το φακό ως προέκταση του νου και της καρδιάς και των σχέσεων που δημιουργούνται και διατηρούν την αιώνια διάσταση τους μέσα από τη φωτογραφία. Παράλληλα η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί για τον ίδιο “αντί – δώρο” για την προσωπική σχέση με το Χώρο Τέχνης δ. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του
Ο Σπύρος Λαζάρου παρουσιάζει στο Βόλο στο Χώρο Τέχνης δ. για δεύτερη φορά τη καλλιτεχνική του αποτύπωση καθώς με επιτυχία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019 με τίτλο «Παράθυρο στον κόσμο» έκθεση φωτογραφίας αποσπώντας επαινετικά σχόλια ειδικών και κοινού. Η φωτογραφία αποτελεί για τον ίδιο παράλληλη ενασχόληση με την Ιατρική που υπηρετεί πιστοποιώντας την παράπλευρη καλλιτεχνική του διάσταση.
Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1957 στην Αθήνα στο Παλαιό Φάληρο. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει
« … Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη τις εποχές που πολλούς γιατρούς ονόμαζαν ιατροφιλόσοφους. Το πέρασμα μου από το Yale στην Αμερική με έβαλε για τα καλά δίπλα στις γυναίκες και τα προβλήματα τους. Από τότε που γεννήθηκα και για πολλά χρόνια ήμουν εκτεθειμένος στην
φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου, που ήταν ο αποκλειστικός φωτογράφος όλης της οικογένειας … Ξεκίνησα να φωτογραφίζω στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν έπεσε στα χέρια μου μία Zenit E. Ακόμα δεν ξέρω αν τον αντέγραφα η τον ανταγωνιζόμουν. Άρχισα να βλέπω την φωτογραφία διαφορετικά, όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 επέλεξα τον Πλάτωνα Ριβέλλη σαν δάσκαλο μου. ‘Εκτοτε μετέχω ενεργά σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Κύκλου….».
Η έκθεση φωτογραφίας λειτουργεί ΤΡ, ΤΕΤ. , ΠΕΜΠ. , ΠΑΡ. 11:00 – 14:00 και 19:00 – 21:00 ΣΑΒΒ. 11:00 – 14:30 ή με ραντεβού στο τηλ. 6978 186878.

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
