Τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 η Πρόεδρος κ. Δ. Λουκάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας επισκέφθηκαν το ΓΕ.Λ. Αγριάς καθώς και το Γυμνάσιο και το ΓΕ.Λ. Ζαγοράς αντίστοιχα, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών αλλά και των εκπαιδευτικών των σχολείων, τόσο για τη Θαλασσαιμία όσο και για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση του Συλλόγου και ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά της νόσου, τον τρόπο κληρονόμησης, την πρόληψη, τις θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και τη διαχρονική αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος καθώς η μετάγγιση αποτελεί τη μοναδική και αναντικατάστατη θεραπεία της νόσου. Ακολούθησε συζήτηση με απορίες και ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές/τριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Αγριάς κ.Κουμούτση Αναστασία για την πρόσκληση και την εκπαιδευτικό κ. Φιλίππου Βαρβάρα – Βιολόγο για το συντονισμό της παραπάνω δράσης.
Αντίστοιχα, το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ζαγοράς κ. Καλλέργη Νικόλαο και τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Ζαγοράς κ. Καρνάβα Χρήστο για την πρόσκληση και τον εκπαιδευτικό κ. Χαράλαμπο Τσιαμήτα – Βιολόγο για το συντονισμό της παραπάνω δράσης.

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.