• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Εμμ. Πολυδούλης – Από τις φιλίες με αιρετούς του Δήμου Βόλου, αντίδικοι για το “επικίνδυνο” δημοτικό πάρκινγκ της Φιλελλήνων
Share

13/05/2025 20:13

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εμμ. Πολυδούλης – Από τις φιλίες με αιρετούς του Δήμου Βόλου, αντίδικοι για το “επικίνδυνο” δημοτικό πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Last updated: 2024/01/11 at 5:35 ΜΜ
Newsroom Published 11/01/2024
Share
6 Min Read
SHARE

Σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εκμίσθωσης του πολυώροφου δημοτικού σταθμού οχημάτων στην οδό Φιλελλήνων στην καρδιά του Βόλου, ανέδειξε η σημερινή συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της εταιρείας “Manollo Group” κ. Εμμ. Πολυδούλη και των δικηγόρων του κ.κ. Αθ. Χαρμάνη και Βασ. Γαλάνη, λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης του σταθμού.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στη συνέντευξη, ο κ. Χαρμάνης επισήμανε πως θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και θα οριστούν τεχνικοί σύμβουλοι προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο σταθμός είναι επικίνδυνος, αν έγινε παραπλάνηση και απόκρυψη στοιχείων από την πλευρά του Δήμου Βόλου, αν υπάρχουν κακοτεχνίες, αστοχίες κ.α. που οδηγούν τον Δήμο Βόλου στην μη παραλαβή του έργου και παρ’ όλα αυτά στην εκμίσθωσή του μέσα από πλειοδοτική δημοπρασία κ.α.

Ο κ. Εμμ. Πολυδούλης, στην αρχή της συνέντευξης παρουσίασε το επιχειρηματικό του προφίλ με εταιρείες του MG, με 50 εργαζόμενους κ.α. και ανέφερε πως από την υπόθεση έχει κλονιστεί η υγεία του.

Από αριστερά οι κ.κ. Γαλάνης, Χαρμάνης, Πολυδούλης

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Myvolos.net, o κ. Πολυδούλης και οι νομικοί του σύμβουλοι ανέφεραν:

  • Δεν υπήρξε καμία υπόγεια, κρυφή κ.α. ενημέρωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Βόλου προς την εταιρεία Manollo Group για την δημοπρασία και την προσαρμογή του καταστατικού λειτουργίας της με την προσθήκη σχετικής δραστηριότητας λειτουργίας σταθμού οχημάτων. Τονίστηκε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην δημόσια δημοπρασία, είχαν έγκαιρα προσαρμοστεί καταστατικά στους όρους της δημοπρασίας και δεν υπήρξε κάποια προνομιακή ενημέρωση της MG.
  • Η οικονομική προσφορά της MG θα μπορούσε να φτάσει σε ετήσιο μίσθωμα και τις 200.000 ευρώ, οικονομικό μέγεθος βιώσιμο για την MG εφόσον ο Σταθμός ήταν πλήρως λειτουργικός, με άδειες, χωρίς κακοτεχνίες. Σε διευκρινιστική ερώτηση του Myvolos.net πως θα ήταν κερδοφόρα η ενοικίαση όταν ο Δήμος Βόλου είχε κέρδη περίπου 50.000 την προηγούμενη χρονιά και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίστηκε στις 60.000 περίπου ετήσιο ενοίκιο, αναφέρθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο προέβλεπε αναθεωρήσεις του τιμοκαταλόγου στα επίπεδα άλλων ανταγωνιστικών σταθμών οχημάτων, πλαίσιο στο οποίο δεν χωρούσε η κοινωνική πολιτική που ενδεχομένως ασκούσε ο Δήμος Βόλου με χαμηλές τιμές χρήσης του πάρκινγκ.
  • Μοιραία γνωριμία με παράγοντες του Δήμου Βόλου, παλιοί γνώριμοι, άτομα εμπιστοσύνης, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για να καταδείξουν πτυχές ενός ιδιότυπου επιχειρηματικού πνεύματος – περιβάλλοντος που υποστηρίχτηκε ότι υπήρχε στη συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Σε ερώτηση του Myvolos.net αν οι γνωριμίες με παράγοντες του Δήμου Βόλου, αφορούσαν υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Βόλου ή πολιτικά πρόσωπα, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για αιρετούς.
  • Σε νέα ερώτηση του Myvolos.net ποιοί αιρετοί είναι εκείνοι με τους οποίους ο κ. Πολυδούλης είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις και τους εμπιστευόταν, ο κ. Χαρμάνης απάντησε ότι τα ονόματα, τα πρόσωπα θα ανακοινωθούν όταν πρέπει.
  • Σε άλλη ερώτηση του Myvolos.net ποιο ήταν το πρόσωπο, το οποίο από τον Δήμο Βόλου, συμμετείχε στην πρώτη αυτοψία με τον κ. Πολυδούλη μέσα στον σταθμό οχημάτων, πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο επιχειρηματίας ανέφερε πως ήταν ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο οποίος τον διαβεβαίωνε για την κατάσταση του σταθμού. Σχετική ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας.
  • Αναφέρθηκε ότι δύο μήνες, από την κατακύρωση της πλειοδοσίας στις αρχές Ιουλίου 2023 μέχρι την υπογραφή της σύμβασης τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε και στο προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία του υποψηφίου ενοικιαστή με μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κ.α. στο κτίριο για το οποίο υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον και σε προηγούμενη διαδικασία από την ίδια εταιρεία (MG).
  • Απαντήθηκε ότι οι δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις που φέρουν την βεβαιωμένη από το gov.gr υπογραφή του κ. Εμμ. Παπαδούλη ότι αποδέχεται πλήρως την πραγματική κατάσταση του μισθίου και των εγκαταστάσεών του, υπογράφηκαν πράγματι από τον ίδιο χωρίς να γίνει αυτοψία στο ακίνητο και πως ανάλογες Υπεύθυνες Δηλώσεις ζητήθηκαν και κατατέθηκαν από όσους επρόκειτο να συμμετάσχουν στην δημοπρασία.
  • Αφέλεια όχι αμέλεια, διευκόλυνε η φιλία να καταπιεί το χάπι, ήταν επίσης μερικές από τις φράσεις που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.
  • Η δικαστική έρευνα η οποία για πολλούς όφειλε να είχε ξεκινήσει αυταπάγγελτα μετά τις δημόσιες παραδοχές ότι το κτίριο λειτουργεί με παραλείψεις, χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας, με διάφορα συστήματα εκτός, με εργοταξιακή παροχή ρεύματος, με διάφορες αστοχίες ή παραλείψεις, αναμένεται να ρίξει φως και στο περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται επιχειρηματικές συνεργασίες, αν επιχειρήθηκε από τον Δήμο Βόλου να φορτωθεί ένα ακίνητο για το οποίο απαιτούνται πολλές χιλιάδες ευρώ αποκαταστάσεις σε μια εταιρεία, αν η εταιρεία όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε επίσημα αυτοψία πριν την υπογραφή της μίσθωσης για να την κάνει στη συνέχεια και να προβάλει λόγους μείωσης του μισθώματος κ.α.
  • Επίσης αναμένεται να δοθούν απαντήσεις αν υπάρχουν ευθύνες στον Δήμο, στην Πυροσβεστική κ.α. για την λειτουργία ενός δημοτικού χώρου στάθμευσης με επισκεψιμότητα πολιτών, ιδιαίτερα σε θέμα ασφάλειας χρήσης, πυρασφάλειας, πως θα λειτουργεί στο εξής ο σταθμός, αν μπορεί να βγει και πάλι σε δημοπρασία μετά την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ κ.α.
  • ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: MANOLLO, ΒΟΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ, ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΠΟΛΥΔΟΥΛΗΣ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις Διεθνείς Εκθέσεις FOOD EXPO 2024 και «OLIO CAPITALE 2024»
Επόμενο Πρόσθετα μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πληγέντων στη Θεσσαλία – Χρονοδιαγράμματα για τις υπόλοιπες αποζημιώσεις

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε χώρο εστίασης σε εμπορικό πάρκο στα Σπάτα – Στο σημείο σπεύδουν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?