• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Εκλογές: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Share

26/09/2023 03:16

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Twitter Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Last updated: 2023/04/28 at 12:33 ΜΜ
Newsroom Published 28/04/2023
Share
8 Min Read
SHARE
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Contents
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οπως είχε μεταδώσει από χθες η «Κ», επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώην εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και νυν γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε: «Είναι εξαιρετική τιμή να μετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η πολιτική έχει αλλάξει και η Ν.Δ. αφουγκράζεται αυτές τις αλλαγές. Ο πολίτης θέλει αποτελεσματικό κράτος και αναζητεί αυτούς που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Θεωρώ προσωπικό μου χρέος να δώσω κάτι στην πατρίδα. Θα δώσουμε τον αγώνα με τα στελέχη της παράταξης για να μη μείνει κανένας πολίτης πίσω».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης. Η συμμετοχή του συμβολίζει την επιτυχία μιας οικονομικής πολιτικής, είπε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τον κ. Σκυλακάκη. «Βαθύτατη η τιμή να είμαι στη 2η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας», είπε, απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας πολύ περήφανος γιατί στην τετραετία «υπηρέτησα στην πιο παραγωγική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος όπως είπε ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί και τον ελληνισμό του εξωτερικού. «Μεγάλη τιμή και ευθύνη», είπε ο κ. Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας πως «ο ελληνισμός είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ακολουθεί, στην τέταρτη θέση, η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ, «ένας καταξιωμένος επιστήμονας σε θέματα που αφορούν την κατάρτιση και την πιστοποίηση», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης. «Ένας άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια και με έφερε σε επαφή με αυτούς που βρίσκονται έξω από τα φώτα της προσοχής της πολιτείας». «Δικαιοσύνη είναι ο κάθε ένας πολίτης να πιστεύει ότι μπορεί να ξεκινάει επί ίσοις όροις μαζί με τους άλλους. Και να υπάρχει ένα κράτος και ένας πρωθυπουργός που να μεριμνά για αυτούς» είπε από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης.

Στην επόμενη θέση, η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, οικονομολόγος που «ανέδειξε ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, την κοινωνία των πολιτών και της ευαισθησίας που δείχνουμε σε θέμα που αφορούν τις γυναίκες», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενώ έχω ενεργή δράση στην κοινωνία των πολιτών, δεν έχω εμπειρία στην πολιτική. Μεγαλώνω δυο παιδιά σε μια χώρα που θέλω να τα δω να ζουν. Θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε σήμερα» είπε από την πλευρά της.

Στην έβδομη θέση η Μαρία Πολύζου «μια ακόμα σπουδαία γυναίκα, μια αθλήτρια που μίλησε με θάρρος για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε». Έδωσα πολλούς αγώνες και ότι πέτυχα έγινε γιατί δεν τα παράτησα ποτέ. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής μου για να δούμε την Ελλάδα ψηλά, είπε από την πλευρά της.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Γεωργία Μπαχαρίδη, δικηγόρος. «Σήμερα είμαι εδώ να δηλώσω ότι είμαι ενεργή σε αυτή την προσπάθεια με όσες δυνάμεις έχω. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε πολλές» είπε ευχαριστώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για την επιλογή της.

Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, «ένας άνθρωπος που έχει ταυτίσει την ακαδημαϊκή του διαδρομή με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στα πανεπιστήμιά μας» όπως είπε ο πρωθυπουργός. «Πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για την αποτελεσματικότητά μας, αλλά και την συνέπειά μας σε όσα λέμε. Και εσείς κ. πρωθυπουργέ το έχετε αποδείξει αυτό» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαϊωάννου, ανακοινώνοντας παράλληλα και την παραίτησή του από τη θέση του πρύτανη, αν και όπως είπε, δεν υπάρχει κώλυμα.

Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της διασποράς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ενώ στην ενδέκατη ένας ακόμα εκπρόσωπος του ελληνισμού του εξωτερικού, η Μαρία-Διοΐλη Διαμαντοπούλου από το Παρίσι, με ειδίκευση στην εκπαίδευση. Και οι δυο τόνισαν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. «Είναι δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα και δεσμεύομαι την δεύτερη τετραετία να κάνουμε πράξη το αυτονόητο, να ψηφίζεις δηλαδή από τον τόπο διαμονής σου» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Στην δωδέκατη και τιμητική θέση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, βρίσκεται η Άννα Καστάνη, μια νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία. Δεν ήταν παρούσα στην σημερινή εκδήλωση, γιατί έπρεπε, όπως είπε ο πρωθυπουργός να προσέχει τα παιδιά της Η συμμετοχή συμβολίζει το μεγάλο προσωπικό μου ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθεί ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, που, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «μπορεί να προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και η συμμετοχή του αποδεικνύει ότι μπορεί να μην είμαστε το ίδιο χρώμα, αλλά μετέχουμε στον κοινό αγώνα». «Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την πατρίδα. Με τιμά η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας» είπε από την πλευρά του ο κ. Καρανικόλας. «Η πατρίδα μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους πειραματισμούς κάποιων. Ευτυχώς έχουμε αλλάξει σελίδα» συμπλήρωσε.

Στην επόμενη θέση βρίσκεται η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, η «πιο νεαρή συμμετοχή του ψηφοδελτίου μας, μια εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ και δικηγόρος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μεγάλη η τιμή να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Προέρχομαι από μια γενιά που βίωσε πολλές κρίσεις. Εσείς σε αυτή τη γενιά σταθήκατε δίπλα. Εγώ δηλώνω παρούσα σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε» είπε η κ. Κανελλοπούλου.

Τέλος, στην δέκατη πέμπτη θέση «η οποία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ήθελα με την επιλογή μου να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Που υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ και με συνδέει μια βαθιά προσωπική φιλία. Στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ένας άνθρωπος που αγαπάει βαθιά τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τον Αντώνη Σγαρδέλη με τον οποίο κλείνει το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο ΠΟΥ: Ερχεται ο «οδικός χάρτης» για τη μετά-Covid εποχή
Επόμενο Αυτοδυναμίες ή συνεργασίες για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας;

Δημοφιλέστερα

Ορμπαν: Δεν βιαζόμαστε να επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
26/09/2023
Μεταρρυθμιστική Ασυνέπεια: Από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής
02/01/2015
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • DISNEY
  • EXPLAINERS
  • EY ZHN
  • HOURS
  • LIFE
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • NEWSASSET
  • PEANUTS
  • PODCASTS
  • REAL ESTATE
  • SPECIAL REPORTS
  • THE NEW YORK TIMES
  • VIDEO
  • VOGUE
  • Αγορες
  • Αθηναικα PLUS
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Αποψεις
  • Αρχιτεκτονικη
  • Ατζεντα
  • Αυτοκινητο
  • Βιβλιο
  • Βουλη
  • Γαστρονομος
  • Γευμα με την «Κ»
  • Γραμματα Αναγνωστων
  • Γραφηματα
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Δηκτης
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εικαστικα
  • Ελληνικη Οικονομια
  • Εξωτερικη Πολιτικη
  • Επιστημη
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Επιχειρησεις
  • Ερευνες
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • Θεατρο
  • Ιστορια
  • Κινηματογραφος
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κομματα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Κυβερνηση
  • Με την «Κ»
  • Μουσεια
  • Μουσικη
  • Μπασκετ
  • Ναυτιλια
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • Περιβαλλον
  • Περιοδικο «Κ»
  • Ποδοσφαιρο
  • Πολη
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Προσωπα
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • Σκιτσα
  • Συνεντευξεις
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Ταξιδια
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • Υγεια
  • Φωτογραφηματα
  • Χορος
  • Χωρίς κατηγορία

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: sales@myvolos.net
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Twitter Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?