• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Δίκη Τεμπών: Είναι σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του, κατέθεσε η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη, μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι – «Η πρόγνωση για την υγεία του είναι πολύ κακή»
Share

13/10/2026 14:58

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δίκη Τεμπών: Είναι σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του, κατέθεσε η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη, μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι – «Η πρόγνωση για την υγεία του είναι πολύ κακή»

Last updated: 2026/10/13 at 2:16 ΜΜ
Newsroom Published 13/10/2026
Share
5 Min Read
Δίκη Τεμπών: Είναι σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του, κατέθεσε η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη, μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι – «Η πρόγνωση για την υγεία του είναι πολύ κακή»
SHARE

Σε μια συγκλονιστική και σπαρακτική κατάθεση προχώρησε η Παναγιώτα Καλατζή, μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη, μοναδικού επιζήσαντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 με 57 νεκρούς.  

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η μητέρα του Γεράσιμου καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ανέφερε μετξύ άλλων ότι «αυτό που υπάρχει στο κεφάλι του παιδιού μου δεν είναι τραύμα. Ήταν σαν να είδε να σκάει πύρινη βόμβα μέσα στο κεφάλι του».

«Αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε εκείνη την ημέρα… Ήμουνα πάντα δίπλα στο παιδί μου. Στο Γενικό Νοσοκομείο με αυτούς τους γιατρούς που βοήθησαν πολύ το παιδί μου. Η ζωή μου όλη κρέμεται από τα χείλη ενός γιατρού, ήξερα ότι είχε πάρα πολύ καλή ιατρική περίθαλψη, όμως έψαχνα για αποκατάσταση» ανάφερε αρχικά.

«Επικοινώνησα με την βοήθεια των γιατρών με το νοσοκομείο της Λοζάνης», τόνισε περιγράφοντας τη διαδρομή για να κρατηθεί ο Γεράσιμος στη ζωή και διάβασε ένα ιατρικό σημείωμα με ημερομηνία 24/9/26 που λέει ότι ο ασθενής είναι σε άγρυπνο κώμα.

Συνέχισε λέγοντας: «Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό για εμένα. Νομίζουμε ότι βλέπουμε αυτό που επιθυμούμε αλλά δεν είναι πάντα έτσι.

Έχοντας κάνει το υπέρτατο βήμα με πολύ κόπο και προσπάθεια. Κάναμε πολλές εξετάσεις που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν στον αιώνα μας».

Η μητέρα του Γεράσιμου περιέγραψε στο δικαστήριο πως κράτησαν ζωντανό τον Γεράσιμο μέσα από ειδικά κέντρα στα οποία μεταφέρθηκε, ενώ στη διάρκεια αυτών των 14 μηνών προέκυψαν πολλές επιπλοκές.

«Μας είπαν οι Αμερικανοί πως εμείς ολοκληρώσαμε τα πάντα και πρέπει να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Μου είπαν οι γιατροί πως δεν έχουμε δει ασθενή σαν τον παιδί σου», συμπλήρωσε η κ. Καλατζή για να συνεχίσει: «Τo παιδί μου για κάποιο λόγο βγήκε από το τρένο πριν υπάρξει φωτιά και έκρηξη. Η έκρηξη έφερε τέτοιο τραύμα στο κεφάλι του παιδιού που ξεπερνά την εικόνα ενός πυρηνικού ατυχήματος. Η κατάσταση του περνάει αυτή του πυρηνικού πολέμου.

Υπάρχει ανεπάρκεια. Ξέρω ότι αυτή η εικόνα αυτού του εγκεφάλου δεν έχει σύγκριση. Δεν είχε κανένα σημάδι. Πρέπει να προσγειώθηκε και έσπασε την κνήμη. Η έκρηξη έφερε τέτοιο τραύμα στο κεφάλι του παιδιού που ξεπερνά την εικόνα ενός πυρηνικού ατυχήματος. Εμένα θα με στοιχειώνει αυτό: όταν συνέβη αυτό καταλάβαινε; Είναι σα να έχει σκάσει πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι. Πρόλαβε να αντιδράσει; Καταλάβαινε; Αυτό θα με βασανίζει σε όλη μου τη ζωή

Αυτό που υπάρχει στο κεφάλι του παιδιού μου δεν είναι τραύμα. Ήταν σαν να είδε να σκάει πύρινη βόμβα μέσα στο κεφάλι του».

Σε εκείνο το σημείο έδειξε τη φωτογραφία σου Γεράσιμου στο δικαστήριο. «Είχε όλες τις χαρές του Θεού», ανέφερε συγκινημένη: «Αν δεν τον σταματούσε τόσο βίαια το δυστύχημα είμαι σίγουρη πως θα μεγαλούργησε . Ήθελε να προσφέρει».

Έπειτα η μητέρα του Γεράσιμου έδειξε φωτογραφίες πως την σημερινή του κατάσταση: «Σε ένα παράλληλο σύμπαν αν σηκωθεί και έρθει μπροστά σας γυμνός με όλα τα σωληνάκια, τι θα μας έλεγε; Προσπάθησα να γίνω η φωνή του να τον εκπροσωπήσω, είναι αδύνατον. Θα σας ρωτούσε γιατί είναι έτσι, γιατί δεν μπορώ να τραγουδήσω, να κουνηθώ να ερωτευτώ;».

Καταλήγοντας επισήμανε: «Κανένα από θύματα δεν έφταιγε. Όμως σε αυτή την τραγωδία κάποιοι φταίνε ακόμα. Μέσα σε όλα που καίνε έχω μια απορία. Πώς ζουν οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Θα ήθελα να ξέρω την καθημερινότητά τους και να την συγκρίνω με την δική μου, που το νοσοκομείο είναι το σπίτι μου και το θεωρώ ευλογία. Ζητώ από σεβασμό από το δικαστήριο, δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία. Να αποφύγουμε μια νέα τραγωδία να μην ξανά συμβεί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε: «Η πρόγνωση για την υγεία του είναι πολύ κακή. Τον Γεράσιμο που είχα δεν θα τον ξαναέχω».

CNN Greece

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΙΚΗ, ΕΠΙΖΩΝ, ΚΑΛΑΤΖΗ_ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΤΕΜΠΗ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Tο ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Tο ελληνικό σινεμά στο επίκεντρο του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επόμενο ΓΣΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων ΓΣΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων

Δημοφιλέστερα

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει άμεση σχέση μεταξύ της συμφωνίας για την εξαγωγή ρωσικού ντίζελ στις ΗΠΑ και της ρωσικής στάσης στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο δεν βλέπει άμεση σχέση μεταξύ της συμφωνίας για την εξαγωγή ρωσικού ντίζελ στις ΗΠΑ και της ρωσικής στάσης στην Ουκρανία
13/10/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?