• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους ακόμη και στα χωριά – Γ. Ντιζές: Κάθε ζωή που σώζεται είναι ένα μικρό θαύμα
Share

05/07/2025 01:36

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους ακόμη και στα χωριά – Γ. Ντιζές: Κάθε ζωή που σώζεται είναι ένα μικρό θαύμα

Last updated: 2025/07/04 at 7:42 ΜΜ
Newsroom Published 04/07/2025
Share
6 Min Read
SHARE

Πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια αλλαγής οδηγικής κουλτούρας, αποτελεί για τους αστυνομικούς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος εισάγει νέα φιλοσοφία στην οδική ασφάλεια δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, διαφοροποιώντας τις ποινές ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, αντιμετωπίζοντας με διακριτό τρόπο την υποτροπή, δηλαδή την τέλεση της ίδιας παράβασης εντός 5ετίας.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ιεραρχώντας την μη χρήση κράνους ως μια από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις, ο επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών στη Μαγνησία, Ταξίαρχος κ. Γιώργος Ντιζές, προσδιόρισε ρητά το πρώτο στοίχημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους ακόμη και στα χωριά

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις, θα επικεντρώνεται σε χρονικά διαστήματα, σε κατηγορίες παραβάσεων που αποτελούν άμεση απειλή για τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, το στοίχημα είναι όλοι να φοράνε και όχι να φέρουν στο χέρι, στον αγκώνα, στην πλάτη κ.α., προστατευτικό κράνος πιστοποιημένο και όχι κράνος ποδηλάτη, κράνος εργοταξίου κ.λπ.

Η μη χρήση κράνους, αφορά και τα ηλεκτρικά πατίνια για τα οποία έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 70 παραβάσεις για συνεπιβάτη, μη χρήση κράνους, μη χρήση φωτων κ.α.

Οδηγός χωρίς να φοράει στο κεφάλι του κανονικό κράνος προστασίας, θα επιβαρύνεται με 350 ευρώ πρόστιμο και 30 ημέρες αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού.

Το όχημα, μετά την βεβαίωση της παράβασης, θα πρέπει να το παραλάβει άλλος οδηγός με δίπλωμα δικύκλου ανάλογου κυβισμού και με κράνος.

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τον συνεπιβάτη τιμωρείται με πρόστιμο για τον ίδιο (350 ευρώ), αλλά και για τον οδηγό, ακόμη κι αν αυτός φορούσε.

Υποτροπές (εντός 5ετίας):

–       1η : Πρόστιμο 1.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας για 180 ημέρες.

–       2η: Πρόστιμο 2.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας έως 1 έτος.

“Η επιβολή κυρώσεων δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είμαστε εδώ για να «κόψουμε κλήσεις». Είμαστε εδώ, τόνισε ο Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας, για να προλάβουμε το τροχαίο ατύχημα, είμαστε εδώ για να προλάβουμε να χυθεί αίμα, να μη χαθεί άλλος συνάνθρωπός μας. Να εμπεδώσουμε την υπευθυνότητα και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο. Ας κάνουμε την οδική ασφάλεια καθημερινή μας κουβέντα. Όχι μόνο όταν συμβεί το κακό.”

Έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στο δρόμο, με στόχο την πρόληψη παραβάσεων που αποδεδειγμένα οδηγούν σε σοβαρά ατυχήματα, όπως υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση ζώνης Ασφαλείας.

Μια πρώτη δράση, επισήμανε ο Ταξίαρχος κ. Γ. Ντιζές, αφορά στη μη χρήση κράνους:

Δράση Διάρκειας τριών μηνών με σύνθημα Μηδενική Ανοχή στη ΜΗ ΧΡήση κράνους”. Έλεγχοι σε όλο το Νομό. Ακόμη και στα χωριά. Σκοπός, την 30-9-2025 όλοι οι οδηγοί δικύκλων να φοράνε κράνος.

  • Συστηματικοί έλεγχοι στα Γραφεία Εκμίσθωσης Δικύκλων, σχετικά με την τήρηση της υποχρέωσής τους να παραδίδουν εγκεκριμένου είδους προστατευτικό κράνος σε κάθε μισθωτή
  • Συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι στους Διανομείς – Ντελίβερι αλλά και έλεγχο των εργοδοτών τους για να διαπιστωθεί αν τηρούν την υποχρέωσή τους για παροχή δωρεάν όμοιου κράνους στους εργαζόμενους τους.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου, Αστυνόμος κ. Στ. Βαρβάρης, τόνισε πως η χρήση κράνους μειώνει έως 60% την πρόκληση θανάτου σε τροχαίο με δίκυκλο και επισήμανε πως οι αυστηροί έλεγχοι θα αφορούν και τους συνεπιβάτες και τα ηλεκτρικά πατίνια.

Επόμενη δράση εξετάζεται να είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με τις υπηρεσίες Τροχαίας να πραγματοποιούν ήδη καθημερινά αλκοτέστ σε διαφορετικά σημεία στον Βόλο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

“Με την ευκαιρία, κατέληξε στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Γ. Ντιζές να εξάρω την εξαιρετική πρωτοβουλία Αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλοννήσου, που την πρώτη ημέρα εφαρμογής της δράσης, αντί για κλήσεις, παρέδωσαν στους ελεγχόμενους ένα κράνος, που ήταν προσφορά επιχειρήσεων της περιοχής.

Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο, ανθρώπινο ευχαριστώ σε όλο το Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και κυρίως των Υπηρεσιών τροχαίας, που με αυταπάρνηση και ψυχή σώζει ζωές καθημερινά. Η παρουσία τους στους δρόμους, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, είναι σιωπηλή, αλλά πολύτιμη – και είμαι βαθιά περήφανος για όλους τους.

Τρέχουν ακόμη και με 247 χλμ/ώρα

Στη σημαντική συμβολή των εποπτικών μέσων όπως οι κάμερες και τα φορητά ραντάρ στην πρόληψη ατυχημάτων, αναφέρθηκε ο Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λευτ. Αναδιώτης.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας του, μόνο το τελευταίο 20ημερο, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ 7 οχήματα με ταχύτητα άνω των 200 χλμ/ώρα με την υψηλότερη 247 χιλιόμετρα.

Το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 1 έτος

Υποτροπές:

–       1η: Πρόστιμο 4.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας για 2 έτη.

–       2η: Πρόστιμο 8.000 ευρώ, αφαίρεση άδειας για 4 έτη.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στα επαγγελματικά οχήματα όπως φορτηγά, αν είναι υπέρβαρα, με ποια ταχύτητα κινούνται, αν έχουν φθαρμένα ελαστικά, αν είναι ασφαλή τα φορτία, αν τηρούνται οι διατάξεις για τα ωράρια και την ξεκούραση των οδηγών φορτηγών κ.α.

Πότε γίνονται οι περισσότερες παραβάσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων στον Νομό Μαγνησίας για το πρώτο εξάμηνο του 2025, τα οποία παρουσίασε η Υπαστυνόμος του Γραφείου Αστυνόμευσης του Επιτελείου ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα, βεβαιώθηκαν περίπου 9000 παραβάσεις στη Μαγνησία με τις περισσότερες, δηλαδή τις 7722 να αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

STATISTIKA_TROXAIA_ATYXHMATA_A25 – 0001Λήψη
STATISTIKA_TROXAIA_ATYXHMATA_A25 – 0002Λήψη
Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΝΑΔΙΩΤΗΞΣ, ΒΑΡΒΑΡΗΣ, ΒΟΛΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΚΟΚ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΝΤΙΖΕΣ, ΤΡΟΧΑΙΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μειώθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων τον Μάιο
Επόμενο ΚΚΕ για τη σύγκρουση των λεωφορείων: Αποτέλεσμα της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συγκοινωνιών

Δημοφιλέστερα

Ολοκλήρωση των εργασιών της 29ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση
05/07/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?