• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Διάσκεψη στον Βόλο 76 καθηγητριών με θέμα “η ηγεσία στην εκπαίδευση είναι γένους θηλυκού”
Share

18/05/2025 10:23

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διάσκεψη στον Βόλο 76 καθηγητριών με θέμα “η ηγεσία στην εκπαίδευση είναι γένους θηλυκού”

Last updated: 2024/03/07 at 5:08 ΜΜ
Newsroom Published 07/03/2024
Share
3 Min Read
SHARE

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνει την 1η Διάσκεψη Στελεχών Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας με αντικείμενο τον προσδιορισμό, την εξέταση, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση προκλήσεων της γυναίκας στην ηγεσία της εκπαίδευσης και με διακριτικό τίτλο « Η Ηγεσία στην Εκπαίδευση είναι γένους θηλυκού», στην οποία θα συμμετάσχουν οι 26 Διευθύντριες, οι 44 Υποδιευθύντριες και Υπεύθυνες Τομέων Εργαστηριακών Κέντρων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, οι 4 κυρίες Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι 2 κυρίες Πρόεδροι των Εκπαιδευτικών Συλλόγων και Σωματείων Μαγνησίας.  

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

    Ακαδημαϊκές έρευνες των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι οι γυναίκες σημειώνουν πρόοδο στον τομέα της ηγεσίας της εκπαίδευσης. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις και ηγούνται σημαντικών αλλαγών στον εκπαιδευτικό τομέα. Η γυναικεία ηγεσία έχει πολλά οφέλη ως προς τα βελτιωμένα μαθησιακά αποτελέσματα για τους μαθητές, τη δημιουργία πιο συμπεριληπτικών και δημοκρατικών σχολείων, την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της αλλαγής και την προώθηση της ισότητας των φύλων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Πέραν αυτού οι ίδιες έρευνες, κοινές και νεότευκτες αντιλήψεις περί ηγεσίας αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας ειδικότερα στοχεύουν στο να συνεχίσουν οι γυναίκες να διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ηγεσία της εκπαίδευσης και να διαμορφώσουν το μέλλον της εκπαίδευσης προς όφελος όλων.

    Με γνώμονα τα παραπάνω στη διάσκεψη με τίτλο « Η ηγεσία στην εκπαίδευση είναι γένους θηλυκού» θα προσδιοριστούν, θα εξεταστούν και θα αναπτυχθούν προκλήσεις όπως η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, η εφαρμογή πολιτικών για την ίση μεταχείριση και την ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες, η παροχή υποστήριξης στις γυναίκες ηγέτιδες, η δημιουργία ευέλικτων εργασιακών περιβαλλόντων που συμβαδίζουν με τις οικογενειακές υποχρεώσεις και η ενθάρρυνση των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών να ακολουθήσουν καριέρα με ηγετικές προοπτικές.

    Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2024, στις 12.00 μ.μ. στον 8ο όροφο του πύργου «Άνθιμος Γαζής».

      Τον ρόλο της προεδρεύοντος στη διάσκεψη θα αναλάβει η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη με μέλη τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Ελένη Ξυνοπούλου και Αρετή Τζανετοπούλου. Την γραμματεία της διάσκεψης θα έχει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας Βασιλική Μαντζώρου.

      Οι Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας οφείλουν να μεριμνήσουν για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και ιδιαίτερα της ασφάλειας των μαθητών.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο “Συμμαχία για τον Βόλο”: Σοβαρές πλημμέλειες στην απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου για το κώλυμα εκλογιμότητας του Αχιλλέα Μπέου
Επόμενο Δράσεις κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Δημοφιλέστερα

Προς την τελευταία διαδοχική μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο κινείται η ΕΚΤ
18/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?