Από το γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρη Κοπάνα, εκδόθηκε η εξής ενημέρωση:
«Εξαιρετικής ποιότητας κρίνονται τα θαλασσινά ύδατα των ακτών κολύμβησης εκ των αποτελεσμάτων αναλύσεων και σύμφωνα με τα νομοθετικά όρια της οδηγίας 2006/7/ΕΚ.
Συγκεκριμένα, η νέα δειγματοληψία διενεργήθηκε στις 12/08/2026 από το προσωπικό του τμήματος λειτουργίας ΕΕΛ και χημικού εργαστηρίου της ΔΕΥΑΜΒ σε οκτώ ακτές του Δήμου Βόλου:
Ν. Αγχίαλος
Αλυκές
Άναυρος
Σουτραλί
Κάτω Λεχώνια (Καρνάγιο)
Χρυσή Ακτή Παναγιάς
Πλάκες
Πλατανίδια
Τα δείγματα εξετάστηκαν σε διαπιστευμένο εργαστήριο και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων (e.coli, ολικά κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκοι εντερικής προέλευσης) παραπέμπουν σε νερά εξαιρετικής ποιότητας.
Σημειώνεται, ότι η ΔΕΥΑΜΒ σύμφωνα με την ΑΕΠΟ των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων προβαίνει σε έλεγχο της ποιότητας των νερών ακτών κολύμβησης εφαρμόζοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η συχνότητα των δειγματοληψιών είναι ανά 15 ημέρες και το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων ολοκληρώνεται αρχές Οκτωβρίου».
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

φωτογραφία Teodora Ivanova
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.