• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Χαραλαμπίδης: «Η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να είναι ποτέ μια υποχρέωση»
Share

25/02/2026 19:07

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαραλαμπίδης: «Η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να είναι ποτέ μια υποχρέωση»

Last updated: 2026/02/25 at 5:54 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 25/02/2026
Share
4 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Χαραλαμπίδης:

Για τα δύο παιχνίδια με το Μαυροβούνιο: «Σε τέτοιους ομίλους με λίγες ομάδες και λίγα παιχνίδια, το διακύβευμα είναι πάντα η νίκη για την Εθνική μας. Μετά από αυτό που “χτίσαμε” το καλοκαίρι και στο “παράθυρο” του Νοεμβρίου πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει δυνατότητες και μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, πρέπει να είμαστε 100% αποτελεσματικοί σε ό,τι έχουμε να κάνουμε την Παρασκευή (27/02)».

Για το αγωνιστικό πλάνο ενόψει του πρώτου αγώνα (27/02): «Το κυρίαρχο είναι να δούμε ποιοι δώδεκα παίκτες θα στελεχώσουν την ομάδα, γιατί δε γνωρίζουμε ποιοι θα βρίσκονται. Άλλαξαν και τον νατουραλιζέ τους τελευταία στιγμή, οπότε περιμένουμε να δούμε, κάνοντας και τις προσαρμογές μας ανάλογα με το ρόστερ που θα έχουν. Είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, έχει χαρακτήρα, έχει μπασκετική “ταυτότητα” και νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό, να “διαβάσουμε” σωστά αυτά που θα μας δίνουν για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Για το ότι οι παίκτες έρχονται με τρομερή διάθεση στην Εθνική, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα: «Η Εθνική ομάδα δε μπορεί να είναι ποτέ μια υποχρέωση. Είναι η χαρά του αθλητή να συμμετέχει. Το βλέπουμε αυτό από τα παιδιά, με την παρουσία τους, τη διάθεσή τους, την ενέργεια που δείχνουν εντός και εκτός προπονήσεων. Αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει μια βάση παικτών που είναι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά και από πίσω υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Υπάρχει μια αρκετά καλή μαγιά την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί πάντα στα “παράθυρα” δημιουργούνται ομάδες ειδικών συνθηκών, οπότε πάντα πρέπει κι εμείς να κάνουμε τις προσαρμογές μας ανάλογα με τα παιδιά που θα παίξουν και θα πλαισιώσουν την ομάδα».

Για τη διαχείριση των παικτών που έχουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση: «Η διάθεση των παιδιών να έρθουν και να συμμετέχουν δε δείχνει πως έχουν κάποια κούραση στο μυαλό τους ή ότι θα θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση. Ο κόουτς είναι του σκεπτικού πως η κούραση είναι στο μυαλό και πρέπει να τη βγάλεις απ’ αυτό. Έρχεσαι να συνεισφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς, σε μια Εθνική με δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες. Είναι και λίγο θέμα νοητικό, που αποτελεί θέμα διαχείρισης και των παιδιών και του προπονητικού staff απέναντι σε αυτά».

Για το ότι η κατάκτηση του μεταλλίου «έδεσε» ακόμα περισσότερο τη σχέση κόσμου-Εθνικής: «Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται και ειδικά μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού με την κατάκτηση του μεταλλίου και νομίζω πως θα ανταποκριθεί όπως ανταποκρίνεται πάντα τα τελευταία χρόνια. Του αρέσει και να έχει απαιτήσεις απ’ την Εθνική και είναι σωστό αυτό, γιατί κι εμείς έχουμε απαιτήσεις απ’ τους ίδιους μας τους εαυτούς και απ’ τα παιδιά. Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. Για να το προσωποποιήσω λίγο, όντας ο κόουτς Σπανούλης στον πάγκο αυτής της ομάδας δε μπορούμε να ζητάμε τίποτα λιγότερο από το μέγιστο που μπορεί να καταφέρει».

The post Χαραλαμπίδης: «Η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να είναι ποτέ μια υποχρέωση» appeared first on www.ertsports.gr.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Κ. Τσουκαλάς στο ΕΡΤnews: «Σιγή ιχθύος» από τη ΝΔ για το στέλεχός της που ελέγχεται για 10 εκατ. ευρώ
Επόμενο Γ. Φλωρίδης για εκταφές Τεμπών: Εάν οι εξετάσεις που ζητούν οι συγγενείς δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, θα ζητηθεί η συνδρομή των ξένων εργαστηρίων

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
AI Act Whistleblower Tool για ανώνυμες καταγγελίες παραβιάσεων Τεχνητής Νοημοσύνης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
17/02/2026
Πρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ: Αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις τα καταγγελλόμενα από τον Στ. Λημνιό – Καταθέτουμε μήνυση
17/02/2026
Βόλος: 134 “μικροί Πτολεμαίοι” της μαθητικής Αστρονομίας σε τροχιά Ολυμπιάδας
18/02/2026
Δυναμική παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας σε Γεντίκι και μεγάλους αγώνες
18/02/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?