Έναν πλήρως αναβαθμισμένο προαύλιο χώρο απέκτησε η νέα πτέρυγα των Φυλακών Ανηλίκων και Νέων Κασσαβέτειας Βόλου, μετά την ολοκλήρωση έργου που χρηματοδότησε και υλοποίησε η οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα Παιδιά”, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Aris4Kids.
Ο χώρος, που μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης, μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ με έντονα χρώματα και νέο καλλιτεχνικό διάκοσμο, με στόχο να προσφέρει στους ανήλικους κρατούμενους ένα ασφαλές περιβάλλον άθλησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης.
Η παρέμβαση εντάσσεται στη δράση της οργάνωσης για τη δημιουργία και αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε απομακρυσμένες ή κοινωνικά ευάλωτες κοινότητες. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα έργα στην Κίμωλο και στο Βουργαρέλι Τζουμέρκων.
Ιδιαίτερο στοιχείο της ανακατασκευής αποτέλεσε η δημιουργία μεγάλου graffiti στον χώρο, το οποίο σχεδιάστηκε έπειτα από συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών με τα ίδια τα παιδιά που κρατούνται στις φυλακές. Την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε αφιλοκερδώς ο καλλιτέχνης Σωτήρης Φωκέας (Soteur), ενώ στη διαδικασία συμμετείχε ενεργά και ο Νίκος Σκαρέντζος από την πρωτοβουλία Aris4Kids.
Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου έγιναν παρουσία μελών της οργάνωσης. Προηγήθηκε συνάντηση στο σχολείο των φυλακών, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που υλοποιείται καθημερινά από τη διοίκηση, τους εκπαιδευτικούς και το επιστημονικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης.
Ο διευθυντής των Φυλακών Ανηλίκων Κασσαβέτειας, Θωμάς Χαχάμης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση για την καθημερινότητα των παιδιών, σημειώνοντας ότι ο νέος χώρος λειτουργεί ως πεδίο άθλησης, δημιουργίας και θετικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, ενισχύοντας το παιδαγωγικό και σωφρονιστικό έργο της δομής.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της οργάνωσης “Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα Παιδιά”, Διόνη Βαρδάκα, υπογράμμισε ότι η άθληση, η εκπαίδευση και η δημιουργικότητα μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλεία ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες ζωής.
Η οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα Παιδιά” ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στην υποστήριξη παιδιών και νέων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό, προβλήματα υγείας ή άλλες μορφές ευαλωτότητας, επενδύοντας σε δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τη δημιουργική έκφραση.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.