
Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την Νέα Δημοκρατία ότι στερούνται οράματος και αξιοπιστίας. «Ζητά νέα τετραετία για να κάνει όσα δεν έκανε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας προσπαθεί με ημίμετρα να εξαπατήσει για να κρατηθεί στην εξουσία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας: Απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πιο αισιόδοξος, πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος μετά από επταετή διακυβέρνηση με σκάνδαλα διαφθοράς, ακρίβεια που καλπάζει, κερδοσκοπία των καρτέλ και ευρωπαϊκή απόκλιση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών στην τελευταία θέση στην ΕΕ».
«Προσπαθεί με ημίμετρα να καλύψει την κοινωνική δυσαρέσκεια. Όμως, τα 500 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι 13ος μισθός, τα 400 ευρώ δεν είναι 13η σύνταξη, ούτε νέο ΕΚΑΣ και ένας ακόμη κύκλος στεγαστικών δανείων δεν είναι κοινωνική κατοικία.
Οι συνταξιούχοι , οι τρίτεκνοι , οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι νέοι τις χώρας ξέρουν ότι μπορούν να στηριχτούν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης τους, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε εμφανή αποδρομή» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα μείνει στην ιστορία ως ο μοιραίος Πρωθυπουργός» υποστήριξε.
Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να αξιοποιήσει τις ευελιξίες του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου για τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου και την άσκηση σοβαρής κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής».
«Στο βάθος του μυαλού του ξέρει ότι λέει ψέματα και ότι με την πολιτική του κατέστρεψε τη χώρα, αλλά σήμερα λέει άλλα: Ότι δηλαδή θα τη σώσει την Ελλάδα, στα λόγια βέβαια!»
«Η ομιλία του πρωθυπουργού μπορεί κάλλιστα να αποτυπωθεί με μία ρήση του Φωκυλίδη: “Ἀνὴρ δ’ ἄλλα κέκευθεν ἐνὶ φρεσίν, ἄλλα δὲ βάζει”, “ο άνθρωπος άλλα έχει στο βάθος του μυαλού του και άλλα λέει”, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Στο βάθος του μυαλού του ξέρει ότι λέει ψέματα και ότι με την πολιτική του κατέστρεψε τη χώρα, αλλά σήμερα λέει άλλα: Ότι δηλαδή θα τη σώσει την Ελλάδα, στα λόγια βέβαια!» συμπλήρωσε.
«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι εγγύηση για συνέχιση της αφαίμαξης των εισοδημάτων» ανμαφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
«Ο κ. Μητσοτάκης στήριξε ξανά ολόκληρη την ομιλία του πάνω στο γνωστό κάλπικο αφήγημα ότι από το μεγάλωμα της “πίτας” των καπιταλιστικών κερδών θα επωφεληθεί τελικά και η λαϊκή πλειοψηφία, κάτι στο οποίο συμφωνούν και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Πρόκειται για ένα αφήγημα τόσο ανεδαφικό, ώστε να αναγκάζονται να το επαναλαμβάνουν μονότονα κάθε χρόνο, επειδή ακριβώς ποτέ δεν επιβεβαιώνεται» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.