Το διάσημο σπίτι-ανεμόμυλος όπου η Μέριλιν Μονρόε έμενε για να ξεφύγει από τους παπαράτσι, πωλείται για 11,5 εκατ. δολάρια [εικόνες]
Πρίν από 13 ημέρες
Το διάσημο σπίτι-ανεμόμυλος όπου η Μέριλιν Μονρόε έμενε για να ξεφύγει από τους παπαράτσι, πωλείται για 11,5 εκατ. δολάρια [εικόνες]
Ένα ανεμόμυλος στην περιοχή Χάμπτονς των ΗΠΑ, το οποίο κάποτε αποτέλεσε το καταφύγιο της Μέριλιν Μονρόε, πωλείται σήμερα στην τιμή των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τη δεκαετία του 1950, η διάσημη ηθοποιός και ο σύζυγός της, θεατρικός συγγραφέας Αρθουρ Μίλερ, χρησιμοποίησαν το σπίτι ως κρησφύγετο αποφεύγοντας τα παπαράτσι κατά τη διάρκεια του γάμου τους.
Μέχρι και σήμερα σταρ του Χόλυγουντ συνεχίζουν να συρρέουν στο Ανατολικό Χάμπτον της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκεται το σπίτι. Μερικοί από τους διάσημους κατοίκους αυτής της ακριβής περιοχής του Long Island, που πέρασαν από εκεί ή ακόμα μένουν στην περιοχή, περιλαμβάνουν τον σχεδιαστή Calvin Klein, την ηθοποιό Ελεν Πομπέο και την τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ.
Το σαλόνι του σπιτιού / Φωτογραφία: Douglas Elliman
Το σπίτι όπου έμειναν οι Μέριλιν Μονρόε και ο Αρθουρ Μίλερ, ήταν ένας πρώην λειτουργικός ανεμόμυλος, τον οποίο ο ιδρυτής των αρωμάτων Faberge, Samuel Rubin, μετέτρεψε σε χώρο διαβίωσης τη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με το Realtor.com.
Το σπίτι ανεμόμυλος / Φωτογραφία: Douglas Elliman
Σύμφωνα με τον Bobby Rosenbaum, του κτηματομεσιτικού γραφείου Douglas Elliman, την ίδια δεκαετία, το ζευγάρι, χρησιμοποιούσε το σπίτι όταν ήθελαν να αποδράσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου και του Τύπου.
Μέριλιν Μονρόε, Αρθουρ Μίλερ / Φωτογραφία: ΑΡ
«Συνήθιζαν να “ξεγλιστρούν” από την άλλη ιδιοκτησία που νοίκιαζαν και να πηγαίνουν στον ανεμόμυλο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως τη φωλιά τους», δήλωσε ο Rosenbaum στο Realtor.com, προσθέτοντας ότι το σπίτι ήταν καλά κρυμμένο από τους παπαράτσι που δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν από το δρόμο.
Εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού / Φωτογραφία: Douglas Elliman
Άλλοι αξιοσημείωτοι επισκέπτες του σπιτιού, σύμφωνα με τον μεσίτη, ήταν ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ και ο συγγραφέας Κουρτ Βόνεγκατ.
Το σπίτι, το οποίο περιγράφεται ως «εξοχική κατοικία», έχει πάνω από 120.77395 χώρο διαβίωσης σε τρεις ορόφους, με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στο γκαζόν το οποίο περιβάλλει το σπίτι. Περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και μπάνιο με μαρμάρινο πάγκο.
Η μία από τις δύο κρεβατοκάμαρες του σπιτιού / Φωτογραφία: Douglas Elliman
Ο τρίτος όροφος του σπιτιού έχει ακόμα τον αρχικό μηχανισμό του ανεμόμυλου, αλλά σήμερα λειτουργεί ως ντουλάπα από κέδρο.
Ο τρίτος όροφος λειτουργεί ως ντουλάπα / Φωτογραφία: Douglas Elliman
Όταν βγείτε έξω, συναντάτε την πλακόστρωτη αυλή, η οποία είναι ιδανική για υπαίθρια γεύματα.