Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας

Πρίν από 13 ημέρες

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας
Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσαςΗταν πιστός ο πρίγκιπας Φίλιππος κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του με τη βασίλισσα Ελισάβετ; Ή μήπως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις; Οι φήμες για την ερωτική του ζωή, πάντως, είναι πολλές.
Στη βιογραφία με τίτλο «Prince Philip Revealed», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου, η συγγραφέας και γνώστης της βασιλικής οικογένειας, Ιγκριντ Σούερντ, δίνει μια ματιά στις ιστορίες απιστίας του πρίγκιπα Φίλιππου. Σε ένα από τα στιγμιότυπα που δημοσιεύει αποκλειστικά η «Daily Mail», αναφέρεται στη στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έμαθε πως η νεαρή σύζυγός του θα γινόταν βασίλισσα της Αγγλίας. «Εμοιαζε απολύτως σοκαρισμένος, σαν να είχε καταρρεύσει ολόκληρος ο κόσμος μέσα του», θυμάται ο φίλος του Μάικ Πάρκερ, ο οποίος ήταν στην Κένυα με το βασιλικό ζεύγος όταν έφτασε η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του βασιλιά Γεωργίου 6ου. «Αντιλήφθηκε αμέσως ότι το ειδύλλιο της ζωής του και η κοινή τους ζωή έφτανε στο τέλος της. Εβαλε μια εφημερίδα στο πρόσωπό του και έμεινε έτσι για περίπου 5 λεπτά», θυμάται η Πάμελα Μαουντμπάτεν, η προσωπική βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ. «Το σοκ του τι είχε συμβεί και το μέγεθος των συνεπειών τον είχε συνεπάρει».
Η στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έχασε για πάντα τη «ζωή» του Η νέα βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος πέταξαν κατευθείαν για το Λονδίνο για να βρουν ένα έθνος σε πένθος. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα είχαν κλείσει και οι αθλητικοί αγώνες είχαν ακυρωθεί.
«Ηταν συγκινητική η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ όταν κατέβαινε τα σκαλιά του αεροσκάφους, με το ιδιωτικό συμβούλιο να παρατάσσεται για να τη συναντήσει», θυμάται ο πρώην διπλωμάτης Εβελιν Σάκμπεργκ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος περίμενε τη σειρά του για να βγει από το αεροπλάνο. Ηξερε πλέον πως τώρα θα είχε έναν υποστηρικτικό ρόλο στο πλευρό της γυναίκας του. Ο ρόλος του ως αρχηγός της οικογένειας είχε αλλάξει για πάντα. Χρόνια αργότερα, θυμάται: Υποθέτω ότι γέμισα αυτή τη θέση. Ο κόσμος ερχόταν σε μένα και με ρωτούσε τι να κάνει. Το 1952 όμως, όλο αυτό άλλαξε, πολύ-πολύ γρήγορα».
Στη σειρά, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνδέεται με τα άγρια πάρτι που έκανε ο Στέφεν Γουόρντ, βασική προσωπικότητα του σεξουαλικού σκανδάλου Profumo του 1963. Μετά την αυτοκτονία του Γουόρντ, μια σειρά σχεδίων που είχε κάνει και βρέθηκαν, περιελάμβαναν πορτρέτα πολλών γνωστών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Φίλιππου, κανένας εκ των οποίων δεν είχε ποζάρει πραγματικά γι’ αυτόν. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δούκα με τον Γουόρντ ή να υποδεικνύει πως παραβρέθηκε σε κάποιο από τα πάρτι του.
Λάτρευε τις όμορφες γυναίκες και ήθελε να περιβάλλεται διαρκώς από αυτές Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο πρίγκιπας Φίλιππος ζούσε μια μοναστική ζωή. Όλοι οι βιογράφοι του συμφωνούν πως ανεξάρτητα από την αλήθεια ή όχι των διαφόρων φημών, σίγουρα απολαμβάνει την συντροφιά των όμορφων γυναικών.
Οι γυναίκες στο γραφείο του ήταν πάντα ελκυστικές και καλλίγραμμες. Όταν ο Φίλιππος μπαίνει σε ένα δωμάτιο, θα προσεγγίσει πάντα την πιο ελκυστική γυναίκα μέσα σε αυτό και θα αρχίσει να συνομιλεί μαζί της.
Είναι εξαιρετικός χορευτής και δεν το πολυσκέφτεται όταν χορεύει με τις γυναίκες άλλων όλο το βράδυ σε ένα πάρτι. «Έχει καταπληκτικό ρυθμό» είπε μία από τις στενές του φίλες. «Μπορεί να χορεύει ακόμη και ροκ». «Όταν χορεύεις με έναν ελκυστικό άνδρα, πλησιάζεις πολύ κοντά του και ο Φίλιππος σίγουρα σου δίνει μεγάλη προσοχή. Κατηγορείται πως είχε όλες αυτές τις σχέσεις, αλλά με βάση την δική μου εμπειρία, τον πιστεύω όταν μου λέει ότι δεν ισχύουν».
Υπάρχουν πολλές γυναίκες με τις οποίες ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πολύ φιλικές σχέσεις για πολλά χρόνια. Όλες τους ήταν νεότερες από αυτόν, πολύ όμορφες και μέλη της αριστοκρατίας. Ο Φίλιππος, επίσης πάντα μεριμνούσε ώστε στις λίστες των επισκεπτών στο Σάντριγχαμ ή στο Μπαλμόραλ να περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια γυναίκα που θεωρούσε ελκυστική.
Η βασίλισσα Ελισάβετ, από την πλευρά της, ήταν πάντα ανεκτική ως προς αυτό το θέμα. Είναι πιθανό ότι απλώς αγνοούσε τις φήμες σχετικά με τον άντρα της. Ήταν σίγουρη για την αγάπη του και λίγο ή πολύ φέρεται να είπε κάποτε: «Οι άντρες θα είναι πάντα άντρες». Αυτή ήταν η στάση της. Αυτό δεν σήμαινε ότι δεν πληγωνόταν, αλλά δεν το έδειχνε.
Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, εξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ Η εξαδέλφη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ήταν μία από τις πρώτες στενές φίλες του πρίγκιπα Φίλιππου ως παντρεμένος. Ηταν 15 χρόνια νεότερη και παράνυμφος στον γάμο του. Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, που δεν ενδιαφερόταν για την ιστιοπλοΐα, η Αλεξάνδρα απολάμβανε αυτό το άθλημα. Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος την κάλεσε κάποτε να τον ακολουθήσει στο Britannia για την εβδομάδα Cowes, εκείνη δέχτηκε με χαρά.


Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας | STORIES | iefimerida.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ με την εξαδέλφη της, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Αλεξάνδρα ανέπτυξαν μια στενή φιλία και γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως είχαν σχέση -προκαλώντας μάλιστα διαμάχες με τον σύζυγό της, Ανγκους Ογκιλβί. Αλλά όπως και οι άλλες ιστορίες, ποτέ δεν τεκμηριώθηκε.
Η φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου με την πετσέτα στη μέση και τη δούκισσα του Αμπερορν με μαγιό Η Σάκα, δούκισσα του Αμπερορν, που ήταν 25 χρόνια νεότερη από τον πρίγκιπα Φίλιππο, ήταν άλλη μία στενή φίλη του. Οι φήμες μιας σχέσης άρχισαν να κυκλοφορούν το 1987, όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρίγκιπα, φορώντας μόνο μία πετσέτα γύρω από τη μέση του, με το χέρι του γύρω από τη δούκισσα, που φορούσε μαγιό.


Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας | STORIES | iefimerida.gr

Οι φήμες ήθελαν τον πρίγκιπα Φίλιππο να έχει σχέση και με την ηθοποιό Μερλ Ομπερον
Η Σάκα κάποτε εξήγησε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει στον Φίλιππο πολλά περιθώρια». Είπε μάλιστα στον βιογράφο Τζιλς Μπράντρεθ πως είχε μια παθιασμένη φιλία με τον Φίλιππο για περισσότερα από 25 χρόνια. «Δεν ήταν σίγουρα μια πλήρη σχέση», είχε δηλώσει. «Ποτέ δεν κοιμήθηκα με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Μπορεί στον κόσμο να έβγαινε κάτι τέτοιο. Είναι περίπλοκο και ταυτόχρονα πολύ απλό. Θέλει έναν σύντροφο, κάποιον για να μοιραστεί τις πνευματικές του αναζητήσεις».
Ερωτηθείσα εάν πίστευε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε κοιμηθεί ποτέ με κάποια από τις συντρόφους του, είπε: «Αμφιβάλλω. Αλλά είναι άνθρωπος. Ποιος ξέρει; Εγώ δεν ξέρω».
Η Σάρα Μπράντφορντ, η σεβαστή βιογράφος, είπε στον Μπράντρεθ: «Ο δούκας του Εδιμβούργου είχε σχέσεις, ναι, ολοκληρωμένες σχέσεις και περισσότερες από μία. Είχε σχέσεις και η βασίλισσα το αποδεχόταν. Νομίζω πως πιστεύει ότι έτσι είναι οι άνδρες. Ο Φίλιππος και η Σάκα Αμπερκορν σίγουρα είχαν μια σχέση. Χωρίς αμφιβολία». Και πάλι όμως, πρόκειται για μια άποψη, η οποία δεν στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία.
Η σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την Πένι Ρόμσεϊ -Φίλοι ή κάτι παραπάνω; Η πιο πρόσφατη σύντροφος του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν η πρώην Πένι Ρόμσεϊ, τώρα κοντέσσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας. Ξανθιά, λεπτή και εντυπωσιακά όμορφη, η Πένι, 32 χρόνια μικρότερη του Φίλιππου, γνωρίζει τον δούκα εδώ και δεκαετίες και συμμετείχε μαζί του σε αγώνες οδήγησης από το 1994.


Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας | STORIES | iefimerida.gr

Η Πένι Ρόμσεϊ συμμετείχε στο πλευρό του πρίγκιπα Φίλιππου σε αγώνες ταχύτητας
Όταν ο δούκας του Εδιμβούργου οδηγούσε γρήγορα αυτοκίνητα, γύρισαν μαζί τη χώρα για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς. Την υποστήριξε όταν ο σύζυγός της Νόρτον, την άφησε το 2010 για ένα φλερτ με τη σχεδιάστρια μόδας Ευγενία Νούταλ. Η Πένι τελικά δέχθηκε πίσω τον Νόρτον, αλλά επέμεινε να μετακομίσει σε έναν αχυρώνα που το είχαν μετατρέψει σε σπίτι, ενώ εκείνη θα έμενε στο σπίτι τους στο Μπρόντλαντ και θα διοικούσε το κτήμα τους στο Χαμπσάιρ.
Πιο πρόσφατα, περνά χρόνο με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Γουντ Φαρμ, στο Σάντριγχαμ, όπου ζει ο πρίγκιπας πλέον, και πιστώνεται ότι τον έπεισε να παραιτηθεί από το δίπλωμα οδήγησης μετά το ατύχημά του το 2019. Παρά τη μεγάλη του ηλικία -γιόρτασε φέτος τα 99 του χρόνια-, η Πένι παραμένει έμπιστή του και μοιράζονται ένα αίσθημα χιούμορ.
Όταν κάποτε η βιογράφος είδε τον πρίγκιπα Φίλιππο και την Πένι να χορεύουν στην πίστα χορού στο Royal Yacht Squadron Ball κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Cowes, κανένας από τους δύο δεν έδινε σημασία στο ποιος τους έβλεπε. Ο Φίλιππος χόρευε με ρυθμό με την πανέμορφη Πένι και είναι αναμφίβολο πως είναι πολύ κοντά του και αποτελεί έναν έμπιστο φίλο και μέντορα.


Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας | STORIES | iefimerida.gr

Μία ακόμη από τις κατακτήσεις του πρίγκιπα Φίλιππου λέγεται πως ήταν και η συγγραφέας Δάφνη ντι Μοριέ
Οι φήμες παραμένουν φήμες χάρη στους υπαλλήλους του, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα Ο πρίγκιπας Φίλιππος, γενικά, εκτιμούσε τη διακριτική ευχέρεια των φίλων και του προσωπικού του και παρόλο που οι φήμες για σχέσεις έδιναν και έπαιρναν, η πολιτική του ήταν γενικά να τις αγνοεί. Το 1988, μετά από μια ακόμη ιστορία με την Πατ Κίρκγουντ, ο Φίλιππος της έγραψε από το Μπαλμόραλ: «Λυπάμαι πραγματικά που έχεις ενοχληθεί από αυτή την γελοία φήμη. Αν και θα ήθελα πολύ να σταματήσω τόσο αυτή όσο και πολλές άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Και το 2006, σε ηλικία 85 ετών, είπε στην παρουσιάστρια Τζέρεμι Πάξμαν: «Όσο με αφορά, κάθε φορά που μιλάω σε μια γυναίκα, λένε ότι έχω κοιμηθεί μαζί της – σαν να μην έχει η ίδια άποψη για το θέμα. Λοιπόν, νιώθω πολύ κολακευμένος εάν κάποιο κορίτσι στην ηλικία μου, ενδιαφερθεί για μένα».
Ο κατάλογος των υποψηφίων συνεχίζεται με την όμορφη ηθοποιό Σάλι Αν Χόους, η οποία είναι 9 χρόνια μικρότερη του πρίγκιπα Φίλιππου, και φημολογείται ότι ήταν μία από τις κατακτήσεις του, καθώς και οι συνάδερφοί της, Μέρλ Όμπερον και Άννα Μάσεϊ, ενώ πριν τον γάμο του με την συγγραφέα Δάφνη ντι Μοριέ.
Η παιδική του φίλη και τα εξώγαμα παιδιά της Μια παιδική του φίλη, ήταν η Έλεν Κορντέτ, και όταν ο Φίλιππος ήταν 17 ετών την συνόδευσε στον πρώτο της γάμο. Μερικά χρόνια αργότερα, μετά το διαζύγιό της, η Έλεν απέκτησε δύο παιδιά εκτός γάμου. Επειδή ο Φίλιππος ήταν νονός στα παιδιά της και βοήθησε με τα σχολικά δίδακτρα του γιου της, φημολογήθηκε πως ήταν ο πατέρας των δύο παιδιών της. Η Έλεν χαρακτήρισε το κουτσομπολιό γελοίο και είπε ότι τα παιδιά της γεννήθηκαν από έναν Γάλλο πιλότο μαχητικών.
Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρισκόταν στο αποκορύφωμα του μίσους της για τον πρίγκιπα Φίλιππο, λίγο πριν τον θάνατό της, ισχυρίστηκε ότι είχε πολλά εξώγαμα παιδιά και ήταν αποφασισμένη να μάθει ποια ήταν. Πάντως, ότι κι αν ισχύει, η αλήθεια για την ερωτική ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου και τις εξωσυζυγικές της σχέσεις ποτέ δεν θα γίνει γνωστή.
Φωτογραφίες: Getty Images, AP

Πηγή άρθρου: Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η εξαδέλφη της βασίλισσας | STORIES | iefimerida.gr
Η συγγνώμη Ρουβά μετά τον σάλο για το παρκάρισμα στο Ηρώδειο -Τι συνέβη, τι απάντησε για το «φάουλ» 2020-9-28 12:50:09 PM
Η συγγνώμη Ρουβά μετά τον σάλο για το παρκάρισμα στο Ηρώδειο -Τι συνέβη, τι απάντησε για το «φάουλ» Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία που πόσταρε χθες το απόγευμα ο Σάκης Ρουβάς στο Instagram του, θέλοντας να προωθήσει το αυτοκίνητο εταιρείας με...
Tοπίο στην ομίχλη ο Πολιτισμός -Αρχίζει η νέα σεζόν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των θεάτρων 2020-9-27 10:37:18 AM
Tοπίο στην ομίχλη ο Πολιτισμός -Αρχίζει η νέα σεζόν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των θεάτρων Αν ήταν έργο του Ιονέσκο θα ήταν σκληρό αλλά διασκεδαστικό. Όμως είναι η πραγματικότητα: , μουσικές σκηνές, σινεμά ετοιμάζονται να ανοίξουν για τη νέα σεζόν,...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top