Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπε

Πρίν από 10 ημέρες

Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπεΤο ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπεΗ πολιτική τις περισσότερες φορές είναι μια σκληρή διαδικασία. Το θέμα όμως είναι να μην γίνεται απάνθρωπη.
Αντίστοιχα σκληρή είναι και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Όμως η σκληρότητα πρέπει να έχει όρια, αλλιώς παύει να είναι πολιτική αντιπαράθεση και γίνεται προσωπική εξόντωση.

Και τα όρια αυτά αφορούν την μη εμπλοκή των παιδιών στα οποία θέματα, ιδεολογικά, πολιτικά και προσωπικά έχει ο κάθε πολιτικός απέναντι στον αντίπαλό του.


Ο Νίκος Φίλης στη μακρά πορεία του στην πολιτική αλλά και τη δημοσιογραφία, έχει αποδείξει ότι είναι σκληρός αντίπαλος αλλά γνωρίζει ποια είναι τα όρια, τα οποία όταν ξεπεράσει κάνεις, το πολιτικό γίνεται προσωπικό ή απρεπές.
Και χθες στην αντιπαράθεση που είχε στην επιτροπή της Βουλής με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αυτά τα όρια φαίνεται πως τα ξεπέρασε.
Στην προσπάθειά του να κατηγορήσει τη Νίκη Κεραμέως για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και για τα παιδιά που θα μείνουν φέτος λόγω χαμηλής βαθμολογίας εκτός πανεπιστημίων, ενέπλεξε τα παιδιά της υπουργού λέγοντας τα εξής:
"Έχετε 2 παιδιά μικρά, κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά, που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημο σας. Το μαχαίρι βάλτε μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών. Είστε απαράδεκτη. Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε, μαζί το τυλίγετε με δημοσκοπήσεις ψεύτικες, στημένες, που τις διαψεύδει η ζωή.”
Διαβάστε Επίσης Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπε
Κεραμέως στο TheTOC: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις μαςΗ κ. Κεραμέως έχει συγκρουστεί αρκετές φορές και σκληρά με τον πρώην υπουργό Παιδείας, αλλά πάντα αυτή η σύγκρουση ήταν σε επίπεδο πολιτικό ή και αν έφτανε σε προσωπικό αφορούσε τους δυο τους και πότε μέχρι χθες δεν είχαν εμπλακεί παιδιά και οικογένειες στην όλη σύγκρουση.
Για αυτό όταν ζήτησε το λόγο απάντησε στον κ. Φίλη: "Οσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε, ποτέ, κύριε Φίλη, ποτέ, δεν έχω αναφερθεί στην προσωπική σας ζωή, ποτέ δεν έχω αναφερθεί στην οικογένειά σας, ποτέ δεν έχω αναφερθεί στο παιδί σας, ποτέ. Γιατί όσες διαφορές κι αν έχουμε, όση ιδεολογική απόσταση και αν έχουμε, έχουμε πάνω απ’ όλα σεβασμό στον άλλον, αλλά και επίγνωση της δημόσιας θέσης και της ευθύνης που όλοι έχουμε σε αυτή την αίθουσα και ξέρουμε- εμείς τουλάχιστον- να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από την προσωπική ζωή του καθενός. Αυτές ακριβώς είναι οι ρητορικές που θέλουμε να καταπολεμήσουμε μέσα από την Παιδεία. Οταν, κύριε Φίλη, επικαλείστε τη μητρική μου ιδιότητα για να με ψέξετε για τις επιλογές της Κυβέρνησης, όταν καταφεύγετε σε αναφορές στα δύο μικρά μου παιδιά για να διατρανώσετε με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή σας στην εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, τότε ο πολιτικός πολιτισμός δέχεται ένα πολύ σημαντικό πλήγμα.”
Διαβάστε Επίσης Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπε - εικόνα 2
Η απάντηση της καθηγήτριας Βάσω Κιντή στον αριστούχο μαθητή που δεν πέρασε στο ΕΜΠΜετά την παρέμβαση αυτή, ο κ. Φιλης είχε όλο το χρόνο και την δυνατότητα να ζητήσει συγγνώμη καθαρά, χωρίς ναι μεν αλλά και χωρίς να κρύβεται πίσω από λέξεις και χωρίς να προσπαθεί να δικαιολογήσει ότι είπε . Ομως δεν το έκανε.
Και προτίμησε να απαντήσει ως εξής: "Είναι προφανές ότι δεν έχω τίποτα με την οικογένεια της κυρίας Κεραμέως. Αλίμονο. Κι αν θεωρεί ότι την προσβάλλει που αναφέρθηκα στα δύο παιδιά της, καμία αντίρρηση. Είπα "τι θα πείτε στα παιδιά αυτά, όταν δουν, μετά από χρόνια, ότι επί των ημερών σας ως υπουργός, συνέβη αυτή η αποτρόπαια πράξη, της σφαγής περίπου 20.000 παιδιών από τα πανεπιστήμια".
Αν αυτό το θεωρείτε ότι προσβάλλει τα παιδιά σας, καμία αντίρρηση. Δεν επιμένω. Αλλά, μου δώσατε το δικαίωμα να το κάνω αυτό. Έχετε κάνει δημόσια δήλωση ότι το παιδί σας, όταν γεννήθηκε, είπε πρώτη τη λέξη "Μητσοτάκης" και μετά τη λέξη "μπαμπάς". Είναι γραπτό, το έχετε πει και δεν το έχετε διαψεύσει. Το παίρνω κι αυτό πίσω, όμως. Έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε ότι θέλετε για τα παιδιά σας και την οικογένειά σας. Καμία αντίρρηση”.
Διαβάστε Επίσης Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπε - εικόνα 3
Βουλή: "Χτύπημα κάτω από τη μέση" του Φίλη στην Κεραμέως με αναφορές στα παιδιά της - Η αντίδραση της υπουργούΟ κ. Φίλης δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια χτυπήματα κάτω από τη μέση, έστω κι αν ο ίδιος έχει δεχθεί στο παρελθόν. Για αυτό θα έπρεπε να είναι δύο φορές προσεκτικός και θα έπρεπε να έχει το θάρρος και το κουράγιο να καταλάβει το σφάλμα που έκανε, να ζητήσει συγγνώμη από την υπουργό και να ζητήσει την διαγραφή των φράσεών του από τα πρακτικά.
Όπως είχε το θάρρος να του ζητήσει συγγνώμη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα τον κάλεσε στο γραφείο του για να αναφορά που είχε κάνει σε βάρος του στην ολομέλεια της Βουλής.
Χθες ο κ. Φίλης δεν το έκανε. Σήμερα έστω και αργά μπορεί να ακολουθήσει τώρα το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι γενναίο να αναγνωρίζονται τα λάθη και είναι ακόμα πιο γενναίο ο πολιτικός να μπορεί να ζητάει συγνώμη.


Πηγή άρθρου: Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπεΤσίπρας: Η σκέψη μας στην Αχαΐα - Οι υπεύθυνοι να μην προκαλούν με selfie από παραλίες 2021-8-1 11:53:23 PM
Τσίπρας: Η σκέψη μας στην Αχαΐα - Οι υπεύθυνοι να μην προκαλούν με selfie από παραλίες Η σκέψη μου σήμερα είναι στην που δοκιμάζεται" σημείωσε ο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τις τεράστιες...
ΣΥΡΙΖΑ: Απογοητευτικό το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται 2021-8-1 11:53:17 PM
ΣΥΡΙΖΑ: Απογοητευτικό το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο , κατηγορώντας ότι βρίσκεται σε διακοπές ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η φωτιά καίει στην Αχαΐα.Στην ανακοίνωση ο...

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top