Σε τρία ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.
Η τρίτη περίπτωση αφορά σε 30χρονο Βρετανό, ο οποίος διακομίσθηκε εκτάκτως με αεροσκάφος στη Νάξο. Ο 30χρονος νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Όπως μετάδωσαν τοπικά ΜΜΕ, ο ασθενής παρουσιάστηκε στο κέντρο υγείας του νησιού με συμπτώματα της νόσου. Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή του ασθενούς με ειδική κάψουλα στην Αθήνα, στο Αττικόν για να διαπιστωθεί εάν τελικά πρόκειται για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ή κάποια άλλη νόσο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται και η επίσημη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα της ευλογιάς των πιθήκων.
Πηγή άρθρου:https://www.thetoc.gr/