Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι με μάσκες και αντισηπτικά - Οι οδηγίες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς

Πρίν από 14 ημέρες

Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι με μάσκες και αντισηπτικά - Οι οδηγίες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι με μάσκες και αντισηπτικά - Οι οδηγίες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούςΠρεμιέρα της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τη Νίκη Κεραμέως είναι το σημερινό άνοιγμα των σχολείων. Είναι η πρώτη φορά που η έναρξη των μαθημάτων συνοδεύεται από έναν στρατηγικό σχεδιασμό τα δεδομένα του οποίου ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, μπορεί να ανατραπούν.
Από σήμερα σε λειτουργία η task force και το "στρατηγείο" του υπουργείου Παιδείας Την εύθραυστη συνθήκη της φετινής σχολικής χρονιάς θα διαχειριστεί μια ευέλικτη ομάδα κρούσης -αναγκαία, όπως τη χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας- η Task Force που δημιουργήθηκε με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όποιες επικαιροποιήσεις ή ανατροπές στον αρχικό σχεδιασμό θα αποφασίζονται εκεί: Αποφάσεις για τοπικά lockdown σχολικών μονάδων, αναθεώρηση πρωτοκόλλων, αλλαγές στη σχολική διαδικασία.

"Ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργηθούν τόσες πρόσθετες αίθουσες, όπως δεν θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε το σχολικό ωράριο γιατί θα δημιουργούσαμε προβλήματα στις οικογένειες. Υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το ενδεχόμενο κρουσμάτων στα σχολεία" σημείωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον σχεδιασμό που έχει γίνει.


Ομάδα διαχείρισης της σχολικής καθημερινότητας είναι οι Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, που θα κληθούν να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τυχόν κρούσματα στα σχολεία. Οι Διευθυντές των σχολείων έχουν αναλάβει να ενημερώνουν καθημερινά για την εικόνα που έχουν στα σχολεία τους.

Ποιος θα αποφασίζει για "λουκέτο" σε σχολείο λόγω κορονοϊού Το υπουργείο Εσωτερικών σε εγκύκλιό του προς τους Δημάρχους ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ερώτημα ποιος αποφασίζει να κλείσει ένα σχολείο εάν υπάρξουν μαζικά κρούσματα κορονοϊού. Σημειώνεται ότι απόφαση για "λουκέτο" σε σχολεία της Λέσβου εξέδωσαν το Σάββατο οι τοπικές αρχές.
Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής δύο σημεία:
Α. Η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.
Β. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.
Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ήδη έχει ανακοινώσει ότι με τροπολογία που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή θα εξειδικεύει ότι η αρμοδιότητα της λήψης απόφασης αναστολής λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού ανήκει στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας.

Το πρώτο κουδούνι Στις 8:15 το πρωί, το πρώτο κουδούνι είναι διαφορετικό φέτος από κάθε άλλη χρονιά, μετην τέλεση του αγιασμού, στις 11 το πρωί σε... δόσεις, σε μικρές ομάδες μαθητών και ανά τάξη.
Η πρώτη μέρα στο σχολείο δεν περιλαμβάνει μάθημα, αλλά:
➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ ➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή ➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή ➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Ήδη σε ορισμένα σχολεία τοποθετήθηκαν ενημερωτικές αφίσες:

Σε άλλα, θερμικές κάμερες και πλεξιγκλας στα θρανία:


Στις αίθουσες τοποθετήθηκαν και αντισηπτικά, δίπλα στα βιβλία και στα παγουρίνο:

Σε ποιες περιοχές δεν ανοίγουν σήμερα τα σχολεία Υπάρχουν όμως και κάποια σχολεία που σήμερα δεν θα ανοίξουν. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, το υπουργείο έχει λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από σήμερα 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου:
- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και - όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Επίσης σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους τίθενται οι σχολικές μονάδες:
- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου - του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και - του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Πότε μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα οι μαθητές Δυνατότητα απουσίας μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω του κορονοϊού (ομάδες αυξημένου κινδύνου, ασθένεια από COVID-19 κ.ά.) καθώς επίσης η αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή μονάδων εξαιτίας εντοπισμού κρουσμάτων προβλέπεται για το νέο σχολικό έτος.
Στις περιπτώσεις αυτές, προβλέπεται εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πλαίσιο που ορίζει νέα Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν το βράδυ της Κυριακής η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Πηγή άρθρου: Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι με μάσκες και αντισηπτικά - Οι οδηγίες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
Κακοκαιρία: Η στιγμή που το μπουρίνι «χτυπά» την Καλλονή Λέσβου -Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ξεριζώθηκαν δέντρα [βίντεο] 2020-9-29 01:14:00 AM
Κακοκαιρία: Η στιγμή που το μπουρίνι «χτυπά» την Καλλονή Λέσβου -Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ξεριζώθηκαν δέντρα [βίντεο] Σφοδρή είναι η τη νύχτα στην Λέσβο, καθώς το δυνατό μπουρίνι που ξέσπασε, προκάλεσε πολλές ζημιές και προβλήματα. Στο νησί χτυπούν δυνατοί άνεμοι, ενώ η...
Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020 2020-9-28 12:54:54 AM
Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020 Συνολικά 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο υπουργός,, ο...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top