Απεργία στα ΜΜΕ - Κάλεσμα ΝΑΡ για συμμετοχή σε συγκέντρωση

Πρίν από 11 ημέρες

Απεργία στα ΜΜΕ - Κάλεσμα ΝΑΡ για συμμετοχή σε συγκέντρωση
Hot Article 1 444 προβολέςΑπεργία στα ΜΜΕ - Κάλεσμα ΝΑΡ για συμμετοχή σε συγκέντρωση24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξαν οι ενώσεις των εργαζομένων, την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ενώσεων:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το νομοσχέδιο ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Συγκεκριμένα Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό. Μέσω της υπέρβασης οκταώρου (χωρίς πρόσθετη αμοιβή για υπερεργασία, υπερωρία) και των ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου. Επιχειρείται η σαφής υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Με τη νέα ρύθμιση, αν δεν υπάρχει συλλογικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων της επιχείρησης ή δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με συμφωνία εργοδότη εργαζομένου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης. Διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών. Διευρύνεται δηλαδή το δικαίωμα των εργοδότη να απολύει προστατευόμενο συνδικαλιστή.

Οι ρυθμίσεις περί διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών, μια σαφώς αδόκιμη υποχρέωση εκ μέρους των συνδικάτων. Θεσμοθετείται αυστηρότερο πλαίσιο κήρυξης και πραγματοποίησης των απεργιών, που ουσιαστικά οδηγεί στον σαφή περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ προστίθεται διάταξη περί «Αστικής ευθύνης συνδικαλιστών» σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση θα έχουν αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα τον σαφή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Καταργείται το ΣΕΠΕ που ουσιαστικά ήλεγχε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προβλέπεται η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας τηλεόρασης δεν λογίζονται πλέον ως κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αφαιρείται το πλεονέκτημα της μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία του ΟΜΕΔ, αλλά και να υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων, υπογραμμίζουν εν μέσω της  συνεχιζόμενης  υγειονομικής κρίσης, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτή η «χαριστική βολή» αποδόμησης των δικαιωμάτων μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της  Ισότητας,  της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.  

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

 

 

Κάλεσμα των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ Μαγνησίας για την απεργία στις 10 Ιουνίου

Μαχητικός αγώνας για το χρόνο, τον πλούτο και τη ζωή που μας κλέβουν

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 10:00 στο Ταχυδρομείο του Βόλου.

Ακόμη δεν βγήκαμε από την πανδημία και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επίθεση σε ζωτικές εργατικές καταχτήσεις αιώνων, μέσω του νομοσχέδιου-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ για τα εργασιακά.

Η αντεργατική ατζέντα με απλά λόγια

Καταργείται το 8ωρο και γίνεται 10ωρο ή/και 12ωρο. Αυξάνονται οι υπερωρίες (απλήρωτες ή σχεδόν τζάμπα). Υποβαθμίζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όφελος των Ατομικών. Οι απολύσεις γίνονται πιο «εύκολες», ενώ διευρύνεται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία και φακελώνεται η συνδικαλιστική ένταξη.

Κλέβουν κόπο και εισόδημα από την εργατική τάξη

Με τα μέτρα αυτά αυξάνεται η απλήρωτη εργασία, η κλοπή κόπου, πλούτου και εισοδήματος από εργαζόμενους/ες για να φουσκώσουν και άλλο οι τσέπες όσων «κατέχουν χίλιες φορές το περιττό». Όταν η επιπλέον του ωραρίου εργασία πληρώνεται ως «κανονική», αυτό τα λέει όλα.

Περισσότερος χρόνος στον εργοδοτικό ζυγό, στη μηχανή του κέρδους

Το κρυμμένο μυστικό της καπιταλιστικής παραγωγής είναι ακριβώς εκείνο το τμήμα του παραπανίσιου χρόνου εργασίας από τον αναγκαίο χρόνο για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. Αποτελεί το μέτρο της καπιταλιστικής ληστείας και εκμετάλλευσης. Σε μια εποχή που η παραγωγικότητα έχει πολλαπλασιαστεί, που υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη μείωση του χρόνου εργασίας, κεφάλαιο και κυβερνήσεις, αυξάνουν το χρόνο εργασίας

Μείωση και έλεγχος από το κεφάλαιο του εξω-εργασιακού ελεύθερου χρόνου

Με τα ωράρια-λάστιχο, την κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα σε εργασιακό και εξω-εργασιακό χρόνο μέσω της «διευθέτησης του χρόνου εργασίας» (ω! τι ωραίες λέξεις από πρόστυχους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου!), με την περαιτέρω κατάργηση των αδειών, επιχειρούν την πλήρη υποδούλωση της εργατικής τάξης, ελέγχοντας και όποιον ελεύθερο χρόνο μας έχει απομείνει. Αντί για πραγματικά ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και συλλογικό πολιτισμό, αυτός μετατρέπεται σε αγχωτικό διάλειμμα μιας αέναης εργασιακής διαδικασίας και ανασφάλειας.

Αναμέτρηση με όρους εργατικής πολιτικής απέναντι στην αστική επίθεση

Η επίθεση της κυβέρνησης είναι πολιτική. Αφορά την καρδιά του κοινωνικού ζητήματος της εποχής μας. Πολιτική πρέπει να είναι και η απάντηση του εργατικού κινήματος σε όλες τις εκφράσεις του. Από τις πολιτικές δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς ως τα συνδικάτα και από τη μαχόμενη νεολαία ως τους ανέργους, η πάλη για να μην περάσει, να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση του σταθερού ωραρίου, πρέπει να συνδεθεί με το στόχο για μείωση στις 30 ώρες εργασίας τη βδομάδα, με αύξηση των αποδοχών και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Η πολιτική απάντηση πρέπει να δοθεί με αντικαπιταλιστικό μέτωπο και πρόγραμμα, με εργατικό ξεσηκωμό και κίνημα ανατροπής. Όχι με κοινοβουλευτικούς δεκάρικους, με εκλογική αναμονή «αριστερών κυβερνήσεων» που θα κάνουν τα ίδια, με νομικά διαβήματα, με κοινοβουλευτικοποίηση του κινήματος και των συνδικάτων. Όχι με τις συνήθεις ηττοπαθείς τακτικές.

Αγώνες στα χέρια των εργαζομένων

Δεν περιμένουμε από τη ΓΣΕΕ που εδώ και χρόνια έχει παραδώσει τα όπλα και έχει γίνει ορντίναντσα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Είναι απαράδεκτη η στάση αναμονής και ο περιορισμός σε εθιμικές αντιδράσεις «την ημέρα της κατάθεσης». Δε δίνει απάντηση η κάλπικη αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των μαχόμενων σωματείων, όχι στα παζάρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια συνδικάτα και τις επιτροπές αγώνα.

Η απεργία αυτή θα είναι μια μάχη των ίδιων των εργατών και όχι των γραφειοκρατών και «πραξικοπηματιών» κατά των απεργιών, της ΓΣΕΕ και των Παναγόπουλων και Σία, θα είναι ένας αποφασιστικός σταθμός στον αγώνα για να ανατραπεί και να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων η καρμανιόλα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

 

 

 

 


-Εξάμηνη παράταση για την παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 2021-06-21 12:21:24 PM
Εξάμηνη παράταση για την παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου Σε 30 και όχι σε 24 μήνες με πέρας την 18
Η θλίψη ακατοίκητη θυμίζει τους πρόσφυγες (εικόνες) 2021-06-21 10:46:13 AM
Η θλίψη ακατοίκητη θυμίζει τους πρόσφυγες (εικόνες) Σαν φάντασμα έχει απομείνει πίσω τους, ο κόσμος τους, όσον κουβάλησαν στον άγνωστο Βόλο, ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top