Βόλος - Ηράκλειο με Sky express μόνο με 40 ευρώ από 15 Ιουνίου (εικόνες)

Πρίν από 11 ημέρες

Βόλος - Ηράκλειο με Sky express μόνο με 40 ευρώ από 15 Ιουνίου (εικόνες)
Hot Article 3 683 προβολέςΒόλος - Ηράκλειο με Sky express μόνο με 40 ευρώ από 15 Ιουνίου (εικόνες)Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα ! ! !» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλη Μπασδάνη και τον Πρόεδρο της Sky Express κ. Θεόδωρο Κροκίδα η νέα γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ με έκπτωση 10% στην έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Η διάρκεια της πτήσης είναι 90 λεπτά με τα ελικοφόρα ATR 42-500 και ATR 72-500, χωρητικότητας 48 και 70 θέσεων.

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Κρατικό Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το αεροδρόμιο Βόλου στην συντομογραφία στην ΙΑΤΑ, το οποίο δεν είναι ΜΟΝΟ το αεροδρόμιο της Μαγνησίας, αλλά το Αεροδρόμιο της  Θεσσαλίας, το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας !  

Με χαρά το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Sky Express σήμερα από τον φυσικό χώρο ενός αεροπλάνου και μιας αεροπορικής εταιρείας,  παρουσιάζουν τη νέα αεροπορική γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος. Μία σύνδεση η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών αλλά και συνδέσεων.

Από τον περασμένο χειμώνα και παρά τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στον σχεδιασμό λόγω της πανδημίας του Covid-19,  σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε για το θέμα οι αρμόδιοι φορείς με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και τον τότε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, ξεκινήσαμε να συζητάμε και να σχεδιάζουμε την σύνδεση του Αεροδρόμιου μας με άλλα Αεροδρόμια της Ελλάδας. Κάποιοι τότε είχαν βρει το όλο εγχείρημα παρακινδυνευμένο.  

Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Πέραν του προφανές το οποίο αφορά την τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.  Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για μας ότι η ανακοίνωση της νέας αυτής αεροπορικής γραμμής, μας βρίσκει στο τιμόνι τους Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Θα ήθελα, ως προεδρεύων του Οργάνου να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και νέες γραμμές. Εξάλλου όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται να «απογειώσουμε» το Αεροδρόμιο μας.

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας τόσο τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα όλη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά φυσικά και τον κ. Κροκίδα, τον Πρόεδρο της Sky Express, οι οποίοι πίστεψαν στο αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας, με τους οποίους θα θέλαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε να έχουμε ευχάριστα νέα, για νέες συνεργασίες και αεροπορικές συνδέσεις.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω από καρδιάς την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου που βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις και δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για τις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μας και την τουριστική ανάπτυξη. 

Θα ήθελα να σας κάνω μία μικρή παρουσίαση του Αεροδρομίου μας για όσους το γνωρίζετε για πρώτη φορά και να σας παραθέσω κάποια βασικά στοιχεία για την δυναμική αυτού του Αεροδρομίου.

Παρουσίαση: https://prezi.com/view/TT3KgMAp2JbsQp8BHhRF/

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς και θα  ήθελα να σας προτρέψω να στηρίξετε τη συγκεκριμένη γραμμή, να ενημερώσετε το επιβατικό κοινό ο καθένας από το δικό του μετερίζι,  ούτως ώστε το δρομολόγιο Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος να συνεχίσει να υπάρχει και πέραν της θερινής περιόδου, να ανθήσει και γιατί όχι να δείξουμε ότι η Κεντρική Ελλάδα και το Αεροδρόμιο Βόλου έχουν δύναμη. Η δύναμη αυτή είμαστε όλοι εμείς».

Οι πληρότητες θα κρίνουν αν συνεχιστούν οι πτήσεις και μετά τον Οκτώβριο

Κάλεσμα στην Κεντρική Ελλάδα να στηρίξει την αεροπορική πύλη της ώστε η γραμμή Βόλος - Ηράκλέιο - Βόλος να διατηρηθεί σε ετήσια βάση, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Sky Express κ. Θοδ. Κροκίδας. "Ελάτε μαζί να σχεδιάσουμε και νέους προορισμούς από αυτό το αεροδρόμιο. Είχαμε και στο παρελθόν ξεκινήσει πτήσεις εσωτερικού από εδώ αλλά τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Η Κεντρική Ελλάδα είναι μια δυναμική περιοχή και σήμερα εγκαινιάζουμε την έξοδο της Θεσσαλίας από την αεροπορική απομόνωση. Σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις ροές Θεσσαλιών και Κρητών, να δημιουργηθούν συνέργειες, να ωφεληθούν οι κοινωνίες. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να πάει καλά το εγχείρημα και θέλουμε να το πιστέψει και η κοινωνία και να στηρίξει το δρομολόγιο. Εμείς θέλουμε να είναι τα αεροπλάνα γεμάτα, και των 72 θέσεων και των 48 θέσεων.

Πολύ χαρούμενος δήλωσε ο Αερολιμενάρχης κ. Κων. Ευσταθίου, από την έναρξη των δρομολογίων εσωτερικού. "Πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο εδώ στο αεροδρόμιό μας. Είναι σαν μια νίκη για εμάς αυτή η γραμμή εσωτερικού και εύχομαι να παραμείνει και τον χειμώνα", δήλωσε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ΓΓ του Υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Τριαντόπουλος, δηλώνοντας αισιόδοξος για το εγχείρημα ζητώντας από τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες της Κρήτης και της Κεντρικής Ελλάδας να στηρίξουν αυτό το δρομολόγιο που ανοίγει διαύλους και διασυνδέσεις στην οικονομία, τον τουρισμό, την κοινωνία κ.α.

Το προφίλ της Sky Express, τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξής της, την αύξηση του πτητικού έργου της, των προορισμών, των επιβατών, το πράσινο αποτύπωμά της κ.α. παρουσίασε η υπεύθυνη marketing κα Δέσποινα Κάτσικα.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισαν ακόμη βουλευτές της Μαγνησίας της ΝΔ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Επιμελητηρίων Κρήτης κ. Γιακουμάκης, τα Επιμελητήρια Ευρυτανίας, Θεσσαλίας,  η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η ΟΕΒΕΜ, το Αστικό ΚΤΕΛ κ.α.

Στην παρουσίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών βουλευτών Μακρή, Λιούπη και Μαραβέγια, ο αντιπεριφερειάρχης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Εμπορίου και Απασχόλησης κ. Αθανάσιος Μόρας, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΒ κ. Σωκράτης Αναγνώστου, η κ. Δωροθέα Καναβιτσά, Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ, ο κ. Παναγιώτης Μπούτης, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Λάρισας κ. Σωτήρης Γιανακόπουλος και Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Λίτσα Ζαφείρη κ.α.

 

 

 

 
-Εξάμηνη παράταση για την παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 2021-06-21 12:21:24 PM
Εξάμηνη παράταση για την παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου Σε 30 και όχι σε 24 μήνες με πέρας την 18
Η θλίψη ακατοίκητη θυμίζει τους πρόσφυγες (εικόνες) 2021-06-21 10:46:13 AM
Η θλίψη ακατοίκητη θυμίζει τους πρόσφυγες (εικόνες) Σαν φάντασμα έχει απομείνει πίσω τους, ο κόσμος τους, όσον κουβάλησαν στον άγνωστο Βόλο, ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top