Κόλαφος οι Επιθεωρητές για το Γηροκομείο Βόλου - Πανελλήνια κατακραυγή για εμβολιασμούς εκτός λίστας

Πρίν από 8 ημέρες

Κόλαφος οι Επιθεωρητές για το Γηροκομείο Βόλου - Πανελλήνια κατακραυγή για εμβολιασμούς εκτός λίστας
Hot Article 3 954 προβολές
Κόλαφος οι Επιθεωρητές για το Γηροκομείο Βόλου - Πανελλήνια κατακραυγή για εμβολιασμούς εκτός λίσταςΤην ενεργοποίηση διαδικασιών ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος του ΕΟΔΥ από την προσπάθεια παραπλάνησής του και στοχοποίησής του μέσα από αβάσιμες καταγγελίες, φαίνεται πως αποφάσισαν οι δύο Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες πολύωρο έλεγχο στο Γηροκομείο Βόλου μετά τις αποκαλύψεις του myvolos.net για εμβολιασμούς μη δικαιούχων μέσα στη δομή.

Το πόρισμα του ελέγχου, μετά από εξέταση του προσωπικού, μηνυμάτων sms, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εγγράφων, λιστών, προγραμματισμού εμβολιασμών κ.λπ χαρακτηρίστηκε ως κόλαφος ενώ 7 πρόσωπα φέρεται ότι εμβολιάστηκαν ως "εργαζόμενοι" ή μέλη διοίκησης, χωρίς να έχουν καμία ιδιότητα προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό.

Στη διάθεση των Επιθεωρητών βρίσκεται και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της δομής σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με έμφαση την περασμένη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όταν έγινε ο επαναληπτικός εμβολιασμός και εισήλθαν στο Γηροκομείο άγνωστα άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως εφοριακός της ΔΟΥ Βόλου εικονίζεται να συνοδεύεται κατά την είσοδό του στη δομή από μέλος της Διοίκησης του Γηροκομείου Βόλου. Μετά την είσοδό του στο Γηροκομείο, ο εφοριακός "απέκτησε" την ιδιότητα εργαζόμενου στο Γηροκομείο και ως προσωπικό εμβολιάστηκε !!!

Για τα ευρήματα της επιθεώρησης, έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας και αναμένονται άμεσες ενέργειες ενώ ο φάκελος θα σταλεί στην εποπτεύουσα Αρχή, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Δικαιοσύνη προς διερεύνηση τυχόν ευθυνών καθώς εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών και άλλα άτομα φέρεται να εντάχθηκαν σε λίστες με πλασματικές ιδιότητες (ως προσωπικό του Γηροκομείου, διοίκηση) προκειμένου να παραπλανηθεί ο ΕΟΔΥ και να τους εμβολιάσει, όπως και έγινε.

Ανησύχησαν οι υπάλληλοι

Υπάλληλοι του Γηροκομείου οι οποίοι εφαρμόζουν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας, κατάφεραν να κρατήσουν την δομή με τους εκατό περίπου ηλικιωμένους ασφαλή καθώς δεν καταγράφηκε κρούσμα κορονοϊού.

Την περασμένη Δευτέρα, όπως προκύπτει από τα όσα κατατέθηκαν, υπήρξε ανατροπή του προγράμματος εμβολιασμού και ανησυχία στο προσωπικό καθώς στο Γηροκομείο εισέρχονταν άτομα χωρίς να έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό, παρά μόνο γίνονταν θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

"Ανησυχήσαμε. Άνθρωποι που δεν τους είχαμε ξαναδεί, έρχονταν μέσα στο Γηροκομείο για εμβολιασμούς. Δεν μπορούσαμε να τους κάνουμε γρήγορα τεστ covid γιατί αυτό γίνεται μόνο από τον ΕΟΔΥ. Καθώς όμως στον ΕΟΔΥ παρουσιάστηκαν ως προσωπικό, δεν θεωρήθηκαν ξένα, άσχετα άτομα. Εμείς προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε την κατάσταση και αυτά τα ξένα άτομα προσπαθήσαμε να τα περιορίσουμε κατά την είσοδό τους στο κτίριο. Αυτά τα άτομα εμβολιάστηκαν σε χώρο πριν το μεγάλο σαλόνι όπου εμβολιάζονταν τρόφιμοι", δήλωσε στο myvolos.net εργαζόμενη η οποία όπως και συνάδελφοί της είχαν ανησυχήσει από την είσοδο στον χώρο ατόμων άγνωστης υγειονομικής κατάστασης ενώ απορούσαν πως εντάχθηκαν στις λίστες, τις οποίες απέστειλε στον ΕΟΔΥ η Διεύθυνση.

Εξονυχιστικός έλεγχος, εκλήθη αλλά δεν μετέβη στο Γηροκομείο ο Πρόεδρος

Μετά τις αποκαλύψεις του myvolos.net για την καταστρατήγηση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό και τα όσα ανέφερε με δημόσιες τοποθετήσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου κ. Π. Πάνος ότι μέλος της Διοίκησης φώναξε γνωστό της για να κάνει εμβόλιο καθώς διαφορετικά θα το πετούσαν, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, εξέδωσε  χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ μεταβαίνει σήμερα στον Βόλο, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού στο Γηροκομείο Βόλου. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διερευνούν κατά προτεραιότητα κάθε ένδειξη μη τήρησης της νομιμότητας και αδιαφάνειας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμών, ώστε να υπάρχει άμεση και τεκμηριωμένη επαλήθευση των πραγματικών περιστατικών και πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Οι δύο Επιθεωρητές από την Λάρισα, έφτασαν χθες το μεσημέρι στο Γηροκομείο Βόλου αιφνιδιαστικά και ζήτησαν από τον Διευθυντή κ. Τρυφωνόπουλο και το υπόλοιπο προσωπικό διάφορα στοιχεία, τις λίστες εμβολιασμού, καταστατικό, κανονισμό λειτουργίας, σύνθεση ΔΣ, λίστα εργαζομένων από το Εργάνη, αριθμό τροφίμων σύμφωνα με την άδεια και αριθμό τροφίμων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν υπεράριθμοι κ.α. ενώ ειδοποιήθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΣ να μεταβεί στο ίδρυμα στο πλαίσιο του ελέγχου.

Ζητήθηκαν, μετά τις καταθέσεις και προς επιβεβαίωση των καταγγελιών για παρεμβάσεις στις λίστες, μηνύματα από κινητά τηλέφωνα, αντίγραφα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α., προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός ή ποιοί διαμόρφωναν τις λίστες, πως γίνονταν οι προσθήκες στις λίστες, με ποιές εντολές κ.α.

Μετά από 7-8 ώρες περίπου, γύρω στις 9 μ.μ. χθες οι Επιθεωρητές με όλα τα στοιχεία και τις εξετάσεις προσώπων, όχι όμως του Προέδρου κ. Π. Πάνου, ο οποίος δεν μετέβη στο ίδρυμα, αποχώρησαν για να συντάξουν πόρισμα των ευρημάτων τους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως από την αντιπαραβολή της λίστας εργαζομένων του Γηροκομείου από την πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ (57 άτομα προσωπικό) με την λίστα όσων εμβολιάστηκαν ως εργαζόμενοι, προκύπτουν διαφορές καθώς εμβολιάστηκαν ως εργαζόμενοι άτομα τα οποία δεν είναι δηλωμένα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης από τη λίστα των μελών Διοίκησης, εξετάστηκαν τα καταστατικά, οι συνθέσεις του ΔΣ κ.α. και εντοπίστηκαν στη λίστα εμβολιασμού άτομα τα οποία δεν έχουν ιδιότητα μέλους Διοίκησης.

Συνολικά, υπό διερεύνηση βρέθηκαν 7 εμβολιασμοί και το πόρισμα αναμένεται να εξεταστεί, εκτός των άλλων, και από το ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου το οποίο συγκαλείται εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα. Ήδη, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΔΣ, δηλαδή της εποπτεύουσας Αρχής κ.κ. Ευθ. Ζιγγιρίδης και Λευτ. Σολιδάκης, με δημόσια ανακοίνωσή τους η οποία συμπεριλήφθηκε στο υλικό των Επιθεωρητών, διαχώρισαν τη θέση τους από τα υπόλοιπα τρία μέλη του ΔΣ που προέρχονται από το Φιλανθρωπικό Σωματείο (Παύλος Πάνος,Πρόεδρος, Ιωάννα Νεστορίδου, Αντιπρόεδρος και Αφροδίτη Πουρναράκη, Ταμίας), ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και τις αποκαλύψεις για τις εξυπηρετήσεις στο Γηροκομείου που έχουν προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και φυσικά μεγάλη φθορά στην εικόνα του Ιδρύματος και στην μακρόχρονη ιστορία του.

Αναφέρουν τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Σολιδάκης και Ζιγγιρίδης:

"Είναι τουλάχιστον λυπηρό και αναμφισβήτητα εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ως πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας προβλήθηκε η άνευ προηγουμένου και άνευ πρωτοκόλλου διαδικασία εμβολιασμού που ακολουθήθηκε στο Γηροκομείο Βόλου.

Όταν με φειδώ και προσοχή έχουν επιβληθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα εμβολιασμού των πολιτών είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και απορριπτέες καταγγελίες και αναφορές, όπως αυτές που αναδείχθηκαν σήμερα. Ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές αρχές καταβάλλουν μία τιτάνια προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών με συγκριμένες διαδικασίες και οφείλουμε να τηρούμε επακριβώς τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμοδίων.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αυτό το Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λόγο που σε καμία περίπτωση δεν το τιμά και με βεβαιότητα προσβάλει τις αρχές του και τον σκοπό λειτουργίας του.

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, να επιρρίπτει ευθύνες γενικά αναφορικά με τη διαδικασία, παρόλο που οι ανακοινώσεις μόλις της προηγούμενης Δευτέρας περί του γενόμενου εμβολιασμού ήταν διθυραμβικές και πανηγυρικές.

Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τυχόν ενέργειες των μελών της Διοίκησης προερχόμενα από το Φιλανθρωπικό Σωματείο και παράλληλα δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σύνταξη και το περιεχόμενο της λίστας των εμβολιασθέντων και τυχόν παρεμβάσεις επ’ αυτής.

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούμε για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, τη λίστα των εμβολιασθέντων στο Γηροκομείο Βόλου καθώς και τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τρίτων άσχετων με τους φιλοξενούμενους, το προσωπικό και το Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Τέλος δηλώνουμε, πριν αναλάβουν δράση οι αρμόδιες Αρχές για τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, έχει έρθει πιθανότατα η ώρα ορισμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις και παραλείψεις που τέλεσαν και να πράξουν τα δέοντα…

 

 

 

 

 


-
Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης 2021-03-01 12:13:56 AM
Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους πολίτες την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στις 20
Ζήσης Μαμούρης: Ο Δήμος Βόλου κήρυξε πόλεμο στο Παν. Θεσσαλίας που αφήνει 95 εκατ. κάθε χρόνο στην πόλη 2021-02-28 08:08:05 PM
Ζήσης Μαμούρης: Ο Δήμος Βόλου κήρυξε πόλεμο στο Παν. Θεσσαλίας που αφήνει 95 εκατ. κάθε χρόνο στην πόλη Πολεμική από τον Δήμο Βόλου ενάντια σε κάθε λογική, δέχεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση στο fb του Ζήση Μαμούρη, Πρύτανη του Πανeπιστημίου Θεσσαλίας

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top