Κων. Μαραβέγιας: Η ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία της

Πρίν από 10 ημέρες

Κων. Μαραβέγιας: Η ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία της
Κων. Μαραβέγιας: Η ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία της«Εν μέσω των έκτακτων συνθηκών που διαμόρφωσε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το Υπουργείο Εργασίας λαμβάνει στοχευμένα μέτρα για πλήθος ευπαθών ομάδων, αποδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας και της φιλελεύθερης παράταξης». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

 Αφού συνεχάρη την αρμόδια Υφυπουργό για θέματα πρόνοιας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, για την πολύπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στα σημαντικότερα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, όπως η επέκταση των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η διευκόλυνση της καταβολής του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους. Δημιουργείται για αυτό το σκοπό, όπως είπε, ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα χορήγησης του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ. «Πρόκειται για μια διάταξη η οποία έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στους δικαιούχους που είχε ξεχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια», ανέφερε.

Επίσης, ο βουλευτής χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που στηρίζει τη μετάβαση αστέγων σε αυτόνομη διαβίωση με τη διασφάλιση μιας θέσης εργασίας γι’ αυτούς μέσω ΟΑΕΔ, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην προστασία των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας και μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Αυτή αφορά στην κάλυψη του συνόλου του προσωπικού όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας με μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενούς τους, αλλά και στην κάλυψη του κόστους διεξαγωγής rapid- test για όλους.

Αναφερόμενος στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά τον «e-ΕΦΚΑ» και θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Μαραβέγιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις που αφορούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη, εργαζόμενου, την αύξηση της σύνταξης των ορφανών παιδιών, αλλά και την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση μηχανικών, δικηγόρων, οικονομολόγων και υγειονομικών από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται, όπως τόνισε, για αναγκαίες σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες όμως δεν αφορούν το δομικό πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας, δηλαδή τον ίδιο τον  e-ΕΦΚΑ, όπως είπε. Εντόπισε, μάλιστα, τον πυρήνα του προβλήματος στη δυσλειτουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού μας ταμείου και συγκεκριμένα των τομέων παροχών της κύριας, της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ.

«Για όλα αυτά, οφείλουμε να μιλήσουμε θαρρετά και να πάρουμε δομικά μέτρα με την αναδιάρθρωση του e-ΕΦΚΑ», υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. κληρονόμησε σοβαρές παθογένειες από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φακέλους συνταξιοδότησης καταχωνιασμένους σε σακιά, ασφαλιστικές υποθέσεις που αγνοήθηκαν επί πέντε χρόνια και δεν καταχωρήθηκαν ποτέ ούτε καν σαν εκκρεμότητες.

Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας του ερασιτεχνισμού που επέδειξε και μιας κακής νοοτροπίας που έβλεπε τον ΕΦΚΑ σαν μαγαζί του πατέρα, του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι θα μπορούσε να κρύψει κάτω από το χαλί του ενοποιημένου ΕΦΚΑ ανεπάρκειες πολλών δεκαετιών. Προφανώς, δεν τα κατάφερε», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του τεράστιου μεγέθους του e-ΕΦΚΑ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες διοίκησης και υπαλλήλων, ο οργανισμός όπως προέκυψε αντιμετωπίζει μέσα από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις διογκωμένα προβλήματα, υα οποία αφορούν κυρίως καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων. Σηκώνει ένα πελώριο διοικητικό βάρος το οποίο αντικειμενικά κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ανεξαρτήτως καλών προθέσεων και ικανοτήτων. Έτσι τα προβλήματα πλέον διαχέονται σε όλους τους τομείς του οργανισμού όπως η ηλεκτρονική ασφαλιστική ενημερότητα, η ψηφιακή ενσωμάτωση δεδομένων στο ασφαλιστικό βιογραφικό ΑΤΛΑΣ ή ο νέος κανονισμός παροχών του e-ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει μέσω της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων μια μεγάλη και ειλικρινής συζήτηση για την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας.

 

Υπόψη της Νίκης Κεραμέως έθεσε ο Κων. Μαραβέγιας

το θέμα λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας

Τους προβληματισμούς των εργαζομένων στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου, σχετικά με την λειτουργία της Ειδικής Αγωγής την περίοδο του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, μετέφερε με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε υπόμνημα της διευθύντριας του σχολείου, στο οποίο θίγονται ζητήματα συνθηκών λειτουργίας, καταλληλόλητας του συγκεκριμένου κτιρίου (εσωτερικής διαρρύθμισης, διαθέσιμων χώρων κτλ.) καθώς και το γενικότερο θέμα της διενέργειας τακτικών, δωρεάν προληπτικών ελέγχων (τεστ COVID-19) για όλους τους μαθητές και εργαζόμενους σε μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή δεν διασφαλίζονται όροι ασφαλούς λειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης, δεδομένου ότι στο σχολείο φοιτούν 63 μαθητές με αναπηρία ηλικίας 15-25 ετών και 44 άτομα προσωπικό. Το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών δεν είναι σε θέση να κάνει χρήση μάσκας και είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις, δεδομένου ότι αρκετοί μαθητές δεν αυτοεξυπηρετούνται, οπότε το ειδικό βοηθητικό προσωπικό είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους. Επιπλέον, πολλοί μαθητές δεν ακολουθούν ή δεν δέχονται να ακολουθήσουν, εξαιτίας της διαταραχής τους, σωστά τους κανόνες υγιεινής, ενώ συχνά εμπλέκονται με μαθητές άλλων ειδικών σχολείων κατά τις μετακινήσεις τους. Πέραν τούτων, διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ θέτουν θέμα επικινδυνότητας του κτιρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι το σχολείο μόλις άνοιξε μετά από καραντίνα 14 ημερών, ενώ σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων covid-19 βρίσκονται τα 1ο και 2ο Ειδικά σχολεία Βόλου, ΔΑΔ Βόλου και Νηπιαγωγείο και ΕΝΕΕΓΥΛ Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι τα ειδικά σχολεία είναι υποστελεχωμένα λόγω αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού και ότι δεν έχει δοθεί απάντηση για τα επαναλαμβανόμενα covid test στα Ειδικά Σχολεία.

Με την Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί που διατυπώνονται στο υπόμνημα του ΕΕΕΕΚ Βόλου όσον αφορά  συνέχιση λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

 

 

 


-
Θετικά 22 rapid tests σε σύνολο 481 δειγμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία 2020-12-01 10:31:29 PM
Θετικά 22 rapid tests σε σύνολο 481 δειγμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία διενέργειας των rapid tests που ήταν μια προσφορά του Δήμου Βόλου στους δημότες σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σε χείμαρρο από γκρεμισμένη γέφυρα έπεσαν κυνηγημένοι δράστες απόπειρας ληστείας στον Βόλο 2020-12-01 08:26:28 PM
Σε χείμαρρο από γκρεμισμένη γέφυρα έπεσαν κυνηγημένοι δράστες απόπειρας ληστείας στον Βόλο Από τύχη γλύτωσαν τα ξημερώματα δύο νεαρά άτομα όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία για ληστεία σε βενζινάδικο του Βόλου, έπεσαν με την κλεμμένη μοτοσυκλέτα τους στον χείμαρρο Χολόρεμα, μετά το Αίδίνι προς Κρόκιο, μη γνωρίζοντας πως η γέφυρα είχε γκρεμιστεί

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top