Χρυσός Σταυρός και "άξιος" στον μεγάλο ευεργέτη Χαρ. Τσιμά (εικόνες)

Πρίν από 8 ημέρες

Χρυσός Σταυρός και "άξιος" στον μεγάλο ευεργέτη Χαρ. Τσιμά (εικόνες)
Χρυσός Σταυρός και "άξιος" στον μεγάλο ευεργέτη Χαρ. Τσιμά (εικόνες)Την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, απένειμε η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου στον μεγάλο ευεργέτη κ. Χαράλαμπο Τσιμά , ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία.

Μετά την ανώτατη διάκριση από τον Δήμο Βόλου με το χρυσό κλειδί της πόλης, ο κ. Τσιμάς τιμήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως και με τον Χρυσό Σταυρό της Ι.Μ. Δημητριάδος με τον Σεβασμιώτατο να ευχαριστεί τον μεγάλο ευεργέτη για τη διαρκή συμπαράσταση στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και να προσκαλεί και άλλους συνανθρώπους μας να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς του κ. Χαρ. Τσιμά.

Συγκινημένος από την μεγάλη τιμή, ο κ. Τσιμάς επανέλαβε πως στόχος ζωής αποτελεί για τον ίδιο η συνδρομή όπου υπάρχει ανάγκη, τονίζοντας πως οι δωρεές και το ανακουφιστικό αποτέλεσμά τους σε συνανθρώπους μας, του δίνουν δύναμη να συνεχίσει.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι, συμμετέχοντες στην Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Ευχαριστίας, διά του οποίου επιτυγχάνεται η οντολογική ένωσή μας με τον Χριστό, «καλούμαστε να γίνουμε μιμητές Χριστού, δηλ. να εφαρμόσουμε την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό, ως έκφραση αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, προς όλον τον κόσμο. Αυτό σημαίνει Ορθόδοξος πιστός. Με αυτή την συνείδηση, σύμπασα η Τοπική μας Εκκλησία εκφράζει τις ολόθυμες ευχαριστίες Της σε έναν συμπολίτη μας, ο οποίος εφαρμόζει διαρκώς στην ζωή του την ευχαριστία προς τον Θεό και την κάνει πράξη αγάπης προς τους συνανθρώπους του. Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού. Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη τιμή, «που σήμερα γίνεται στο πρόσωπό μου, ως άνθρωπο της προσφοράς, που είμαι βέβαιος ότι θα παρακινήσει και άλλους συμπολίτες μας διαβούν τον ανάλογο δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Εκφράζω την βαθιά μου συγκίνηση για αυτή την χειρονομία, που δεν σας κρύβω, ότι αποτελεί για μένα την μεγαλύτερη τιμή και αναγνώριση και ανταμοιβή για το φιλανθρωπικό μου έργο, στο οποίο αφιερώθηκα, πρόθυμα και ολόψυχα, εδώ και πολλά χρόνια». Ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συμπολίτες του για την αμέριστη αγάπη τους, «που για μένα είναι το μεγαλύτερο αντίδωρο». Τέλος, έδωσε προς όλους την υπόσχεση: «όσο έχω τα μάτια του ανοικτά, όσο ο Θεός μου δίνει δύναμη και κουράγιο, θα συνεχίσω να είμαι παρών, στις επάλξεις της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Θα συνεχίσω να παρακινώ και άλλους συμπολίτες μου στην ανιδιοτελή προσφορά. Και όταν έλθει η ώρα, θέλω να φύγω από τη ζωή αυτή με την ελπίδα και το όνειρο ότι οι γενιές που έρχονται θα ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη, δικαιοσύνη και αλληλοσεβασμό».

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ακολούθησε σε μικρό κύκλο η απονομή συγχαρητηρίων στον τιμηθέντα, τη σύζυγό του κ. Ελένη και την οικογένειά τους από βουλευτές, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Εκτός από την σημερινή, έχει προγραμματιστεί δεύτερη τιμητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31/10 στα Κανάλια Μαγνησίας και θα γίνει η Τελετή Αποκαλυπτηρίων της προτομής του κτήτορος και ιδρυτού του Ιδρύματος μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, η οποία αποτελεί χορηγία του κ. Χαράλαμπου Τσιμά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν και τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Γηροκομείου Καναλίων, η οποία φιλοξενεί βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, την οποία, κατά το ήμισυ, επιχορήγησε, για την δημιουργία της, ο μεγάλος ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς.

Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, ανάμεσα στις πολλές δωρεές του, προσέφερε και δύο ιατρικά μηχανήματα, έναν καρδιογράφο και έναν απινιδωτή, για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Με τις δύο αυτές εκδηλώσεις, η Τοπική μας Εκκλησία εκφράζει τον δίκαιο έπαινο και την οφειλόμενη τιμή στο πιστό μέλος της, τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά, για όλες τις κατά καιρούς ευεργεσίες που έχει δεχθεί από τον ίδιο και την εκλεκτή οικογένειά του.
-
Αναστολή λειτουργίας Α1 Τμήματος στο 6ο ΓΕΛ Βόλου λόγω κορονοϊού 2020-10-26 10:28:21 PM
Αναστολή λειτουργίας Α1 Τμήματος στο 6ο ΓΕΛ Βόλου λόγω κορονοϊού Με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπου Σταχτέα, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αναστέλλεται η λειτουργία του Α1 Τμήματος του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, από 26/10/2020 έως και  30/10/2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε μαθητή του σχολείου
Χρ. Τριαντόπουλος: 50 εκατ. στη Μαγνησία 2020-10-26 10:11:35 PM
Χρ. Τριαντόπουλος: 50 εκατ. στη Μαγνησία Το Υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας από την αρχή της πανδημίας στις οικονομικές πιέσεις που προκάλεσε η νόσος COVID-19 στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, δημιούργησε δύο βασικά εργαλεία στήριξης: την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού και την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top