Ολυμπιακός Βόλου και Δήμος Βόλου για το γήπεδο Νεάπολης

Πρίν από 4 ημέρες

Ολυμπιακός Βόλου και Δήμος Βόλου για το γήπεδο ΝεάποληςΟλυμπιακός Βόλου και Δήμος Βόλου για το γήπεδο ΝεάποληςΑντιπαράθεση θέσεων μεταξύ Δήμου Βόλου και Ολυμπιακού Βόλου σημειώθηκε με αφορμή την κατάσταση του γηέπδου Νεάπολης.

Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου για το γήπεδο της Νεάπολης
Τα όσα τόνισε σήμερα με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου, σε ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή, μετά τα όσα ανέφερε για το γήπεδο της Νεάπολης ο προπονητής μας, Γιώργος Βαζάκας, δεν μας αφήνουν αμέτοχους. Οφείλουμε, δε, να απαντήσουμε, βάσει της πραγματικότητας.
Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, όπως και με κανέναν συμπολίτη μας. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι όπως ακριβώς τα εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου.
Το γήπεδο της Νεάπολης δεν είναι καν χώρος για να βόσκουν πρόβατα. Ευθύνη της διοίκησης για το κατάντημα του αγωνιστικού χώρου θα ήταν, αν δεν είχε παραδώσει το γήπεδο στις 30/6/2021, όπως το είχε παραλάβει. Σε άριστη κατάσταση.
Το διάστημα που μεσολάβησε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, δεν ήταν υποχρέωσή μας να συντηρήσουμε το γήπεδο. Την υποχρέωση αυτή είχε ο Δήμος Βόλου και όσες ομάδες το χρησιμοποίησαν για προπονήσεις, φιλικούς και επίσημους αγώνες.
Έγινε, τότε, παράδοση-παραλαβή από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στον Δήμο Βόλου. Από τις 30/6/2021 μέχρι και σήμερα, όσες φορές χρησιμοποιήσαμε το γήπεδο, πήραμε παραχωρητήριο από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στις 9/8/2021, καθώς και για το φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 10/10/2021.
Δεν έχουμε προχωρήσει ακόμη σε υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με τον Δήμο Βόλου. Απλά έχουμε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, προκειμένου να καταβάλουμε το ποσό των 7.000 ευρώ, ως εγγυητική (σε ποιον άλλο δήμο, άραγε, υπάρχει εγγυητική για την παραχώρηση δημοτικού γηπέδου;), συν 300 ευρώ το μήνα για ενοίκιο, συν τη συντήρηση του γηπέδου.
Άρα, ο Δήμος Βόλου δεν μας παραχώρησε το γήπεδο με αντίτιμο 50 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα…
Εμείς θα είμαστε υπόλογοι στο Δήμο Βόλου για το διάστημα που θα μας παραχωρηθεί το γήπεδο, με την σύμβαση που θα υπογράψουμε, την οποία δεσμευόμαστε να τηρήσουμε μέχρι το τέλος της.
Αν όντως, εμείς είχαμε την εξ ολοκλήρου αποκλειστικότητα του γηπέδου, θα είχαμε φροντίσει να μπούμε στη διαδικασία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, για να θυμίζει η Νεάπολη ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Απόδειξη, πως το γήπεδο δεν μας παραχωρήθηκε για αποκλειστική χρήση, αποτελεί το γεγονός, πως στο γήπεδο της Νεάπολης πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Κυπέλλου του Θησέα με τον Πανσερραϊκό στις 26/9/2021, ο αγώνας Κυπέλλου Νίκη-Εργοτέλης στις 6/10/2021 και το φιλικό παιχνίδι της ομάδας Κ19 του Βόλου με τον Θησέα στις 9/10/2021.
Άρα, για ποια αποκλειστική χρήση μιλάμε;
Σεβόμενοι, ωστόσο, τις αρχές και τις αξίες, τιμώντας την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές μας και τον κόσμο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με δικά της έξοδα, ανέθεσε στον αρμόδιο εργολάβο-συντηρητή του γηπέδου, να προχωρήσει σε επανασπορά του χλοοτάπητα.
Εμείς αυτό που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση. Τίποτα παραπάνω. Επιθυμούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

 

Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Μετά την ανακοίνωση της Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ, που αφορά τη χρήση και την ευθύνη συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης και της ομολογούμενης κάκιστης εικόνας που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος, νοιώθω την ανάγκη να απαντήσω, παραθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας την αλήθεια.

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είχε παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό Βόλου 1937 ΠΑΕ και στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 σε άριστη κατάσταση με ένα τυπικό αντίτιμο των 50 € μηνιαίως μετά από τη υπογραφή σχετικών συμφωνητικών και με τις δύο ΠΑΕ, που τις καθιστούσαν υπεύθυνες για τη συντήρηση, καθαριότητα και ασφάλεια του γηπέδου.

Η συντήρηση του γηπέδου πραγματοποιούνταν κανονικά και καθομολογία των παραγόντων της ΠΑΕ Νίκης Βόλου πληρώνονταν από τους ίδιους στο μεγαλύτερο ποσοστό , καθώς και για οποιαδήποτε φθορές παρουσιάζονταν. Με τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την καθυστέρηση της επανέναρξης οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων κράτησαν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού (30/06/2021), ενώ καμία παραλαβή – παράδοση δεν πραγματοποιήθηκε στις 30/06/2021.

Ο Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ είχε ήδη ενημερωθεί με έγγραφο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με αριθμ. πρωτ. 5773/ΔΑ.766 και ημερομηνία 01/06/2021 ότι αν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νεάπολής ως έδρα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να προχωρήσει στην απαραίτητη συντήρηση του. Με νέο έγγραφό μας (9741/Δ.Α.1338/24-08-2021) που αφορούσε παραχώρηση του γηπέδου για φιλικό προετοιμασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καλέσαμε εκ νέου για την υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης καθώς και για τήρηση συμφωνηθέντων που σημειωτέων υπήρξε και προφορική συνεννόηση από τις αρχές Αυγούστου. Ούτε μετά και τις προσωπικές μου τηλεφωνικές οχλήσεις δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου. Και έχουμε φτάσει μέσα Οκτώβρη ενώ ακόμη συμφωνητικό δεν έχει υπογραφεί. Όσον αφορά το θέμα της αποκλειστικότητας όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ, από την στιγμή που δεν υπάρχει νέο συμφωνητικό παραχώρησης, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διαθέτει το γήπεδο σύμφωνα με αιτήματα και τις ανάγκες και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων του Δήμου Βόλου.

Απευθυνόμενος προς τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου 1937 ΠΑΕ, υπενθυμίζω ότι η Δημοτική Αρχή έχει δείξει τη διάθεσή για την εξυπηρέτηση τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και όλων των ομάδων που υπηρετούν το Βολιώτικο ποδόσφαιρο. Το να μετατοπίζονται οι ευθύνες για να δημιουργούνται εντυπώσεις και ένα κλίμα αντιπαράθεσης, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανένα, ούτε την ιστορική ομάδα που εκπροσωπούν.

Η συνεργασία μας με όλα τα αθλητικά σωματεία και πολίτες του Βόλου - στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης – θεωρείται αυτονόητη.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Βλιώρας Γιώργος


-Η μπάλα έδωσε σε ΑΕΚ και Γιαννίκη, αυτό που άξιζαν 2021-10-19 12:36:16 PM
Η μπάλα έδωσε σε ΑΕΚ και Γιαννίκη, αυτό που άξιζαν Αν σέβεσαι απλούς κανόνες λογικής του ποδοσφαίρου, το πιθανότερο είναι πως θα είσαι μια χαρά.Εννοείται...
Δακτύλιος 2021. Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα από 25 Οκτωβρίου 2021-10-19 12:19:30 PM
Δακτύλιος 2021. Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα από 25 Οκτωβρίου Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλες αλλαγές χάρη στις οποίες παίρνει...

1


1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
 • MY...ΑΛΕΠΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΚΟΣΜΟΣ
 • ΕΥ ΖΗΝ
 • ΓΥΝΑΙΚΑ
 • ADVERTORIAL
 • ΧΡΗΣΙΜΑ
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
 • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
 • ΒΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

 • SOCIAL
 •   Facebook
 •   Titter
 •   Youtube
 •   Instagram
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  NEWSROOM MYVOLOS.NET

  Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

  Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

  ADVERTISING MYVOLOS.NET

  Διαφημιστικό Τμήμα:
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
  Email: sales@myvolos.net

  Follow as
  Μέλος του
  eMedia
  myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  Top