Οι κινητήρες του 2026 θα κρίνουν την είσοδο της Volkswagen

Πρίν από 6 ημέρες

Οι κινητήρες του 2026 θα κρίνουν την είσοδο της VolkswagenΠάτα για να ακούσεις το άρθρο Πάτα για να ακούσεις το άρθρο
Οι κινητήρες του 2026 θα κρίνουν την είσοδο της Volkswagen


Το μόνο σίγουρο, από τη σύσκεψη της Formula 1, της FIA και των κατασκευαστών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Μόντσα, είναι ότι οι νέοι κινητήρες του σπορ μετατίθενται από το 2025 στο 2026 - καθώς η διχογνωμία τους δεν φαίνεται πως θα επιτρέψει την οριστικοποίηση των προδιαγραφών των νέων κινητήρων μέχρι τον Οκτώβριο, στην προθεσμία για να προλάβουν οι κατασκευαστές να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και εξελίξουν τις νέες μονάδες ισχύος.

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα χρησιμοποιούνται, χωρίς καμία δυνατότητα εξέλιξής τους, οι κινητήρες με τις προδιαγραφές που θα έχουν στις αρχές του 2022.

Δεδομένου ότι οι υβριδικοί V6 θα είναι του χρόνου στον ένατο χρόνο εξέλιξής τους, που σημαίνει ότι πλέον και όσοι υστερούσαν θα έχουν καλύψει το χαμένο έδαφος σχετικά με την απόδοσή τους, αυτό φαντάζει θετικό για το συναγωνισμό στην πίστα μέχρι και το 2025.

Για το 2026, όμως, τα πράγματα είναι ακόμη αβέβαια. Οι Mercedes-Benz και Renault επιθυμούν να παραμείνουν αναλλοίωτες οι βασικές προδιαγραφές των υπαρχόντων υβριδικών V6, ενώ η Red Bull συντάσσεται με τις απόψεις του ομίλου Volkswagen (καθώς στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι Audi και Porsche) να υπάρξει ένας εν λευκώ σχεδιασμένος ολοκαίνουριος κινητήρας. H Ferrari δεν φέρεται να κλίνει προς κάποια από τις δύο πλευρές, και ίσως παίξει συμβιβαστικό ρόλο.

Ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA, παρευρέθη στη σύσκεψη της Μόντσα -την επομένη της επίσκεψής του στη χώρα μας για το Ράλλυ Ακρόπολις- και δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι νέοι κινητήρες της F1 θα πρέπει να γίνουν περισσότερο «βιώσιμοι» - δηλαδή να υιοθετήσουν ακόμα πιο πολλές τεχνολογίες περιορισμού των ρύπων, βαδίζοντας στο δρόμο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Η αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι πλέον απιοδεκτή. Χρειάζεται επείγουσα λύση για τη F1 και τις χαμηλότερες κατηγορίες, με ένα ενδιάμεσο βήμα προς τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος. Ο δρόμος που θα βαδίσουμε είναι οι υβριδικοί κινητήρες με οικολογικά καύσιμα", τόνισε ο Γάλλος.

Η Mercedes, κυρίαρχη της υβριδικής εποχής της Formula 1 που ξεκίνησε το 2014, φέρεται πάντως διατεθειμένη να δεχθεί την προτεινόμενη ενδιάμεση λύση για τον περιορισμό του κόστους και για την προσέλκυση της Volkswagen: την αφαίρεση ενός εκ των δύο ηλεκτροκινητήρων, του MGU-H, του ιδιαίτερα δαπανηρού συστήματος ανάκτησης και χρήσης της θερμικής ενέργειας από το turbo.

Αν προκριθεί αυτή η λύση, τότε η μείωση της ισχύος που θα προκύψει από την αφαίρεση της MGU-H, καθώς και από τη χρήση σημαντικού ποσοστού βιοκαυσίμων, μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση του επιτρεπόμενου ρυθμού ροής της βενζίνης και από την αύξηση της ηλεκτρικής ισχύος.Πηγή άρθρου: Οι κινητήρες του 2026 θα κρίνουν την είσοδο της VolkswagenΟ Γκάρι ολοκλήρωσε το καλύτερο σύγχρονο «ερυθρόλευκο» ρόστερ 2021-9-20 12:25:49 PM
Ο Γκάρι ολοκλήρωσε το καλύτερο σύγχρονο «ερυθρόλευκο» ρόστερ Ο Βαγγέλης... μοιράζει στον Πέδρο, αυτός περνά στον Γκάρι που τροφοδοτεί τον Γιουσέφ και... γκολ. Κάπως...
Στέφανος Τσιτσιπάς: Μίλησε για toilet breaks, εμβόλιο και Harrods 2021-9-20 12:19:55 PM
Στέφανος Τσιτσιπάς: Μίλησε για toilet breaks, εμβόλιο και Harrods Τι λέει για τα σχόλιά του που κατά καιρούς έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις στα social mediaΑν...

1


1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


NEWSROOM MYVOLOS.NET

Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100

Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

Διαφημιστικό Τμήμα:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Email: sales@myvolos.net

Follow as
Μέλος του
eMedia
myvolos.net e-νημέρωση με άποψη


Top