Επίσημο: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021 -Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Πρίν από 12 ημέρες

Επίσημο: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021 -Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να ανακοινώσει και επίσημα την αναβολή των λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η ΔΟΕ αναφέρει πως συμφωνήθηκε η διοργάνωση να μη γίνει αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, αλλά και πως θα διατηρήσει την επωνυμία «Ολυμπιακοί Αγώνες 2020». Επίσης η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, ως σύμβολο ελπίδας για το φως στην άκρη του τούνελ, όπου βρίσκεται η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:
«Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Άμπε Σίνζο, είχαν τηλεδιάσκεψη σήμερα για να συζητήσουν για τις συνεχείς εναλλαγές στο περιβάλλον του κορωνοϊού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Μόρι Γιοσίκο, ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Χασιμότο Σέικο, ο κυβερνήτης του Τόκιο, Κόικε Γιουρίκο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ Τζον Κοάτες, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Κριστόφ Ντε Κέπερ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΔΟΕ, Κριστόφ Ντουμπί.
Ο πρόεδρος Μπαχ και ο πρωθυπουργός Άμπε εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και το πώς επηρεάζει τις ανθρώπινες ζωές, όπως και την επίδραση που έχει στην προετοιμασία των αθλητών για τους Αγώνες.
Σε μια πολύ φιλική και εποικοδομητική συζήτηση, οι δύο άνδρες εξήραν το έργο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 και επισήμαναν την πρόοδο που υπάρχει στην Ιαπωνία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Όμως η δίχως προηγούμενο και απρόβλεπτη διάδοση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται. Χθες ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας τόνισε πως ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση και υπάρχουν πάνω από 375.000 κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν σε όλες τις χώρες, με τον αριθμό να μεγαλώνει συνεχώς.
Με τις παρούσες συνθήκες και με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν σε μια ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών, όλων όσων συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας.
Συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούσαν να είναι φάρος ελπίδας για τον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και η ολυμπιακή φλόγα να αποτελέσει το φως στο τέλος του τούνελ όπου βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Για το λόγο αυτό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επίσης συμφωνήθηκε πως οι Αγώνες θα διατηρήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020».

Πηγή άρθρου: Επίσημο: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021 -Η ανακοίνωση της ΔΟΕ | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr
Λαρεντζάκης από Ισπανία: 'Έκπληκτοι οι Ισπανοί με το πώς διαχειρίστηκε η Ελλάδα τον κορονοϊό' 2020-4-5 08:22:46 PM
Λαρεντζάκης από Ισπανία: 'Έκπληκτοι οι Ισπανοί με το πώς διαχειρίστηκε η Ελλάδα τον κορονοϊό' Έκπληκτοι είναι όλοι στην από το πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα την πανδημία με τον , όπως είπε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται...
Τα δύο πρωταθλήματα χωρίς ...πρωταθλήτρια στη Γερμανία 2020-04-05 11:44:28 AM