Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου ανακοινώθηκαν τα εξής:
Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή Βόλου, που η πολιτική της παίρνει αριστεία στην εξυπηρέτηση και τη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων και στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της:
Κόβει το νερό για οφειλές μόλις λίγων ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο που για κόμη μια φορά οι λαϊκές οικογένειες πλήττονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα των μισθών και των συντάξεων.
Πιο συγκεκριμένα: για μια ληξιπρόθεσμη οφειλή μόλις 25 € έκοψε το νερό σε οικογένεια στην Ν. Ιωνία, αναγκάζοντάς την ταυτόχρονα να καταβάλει και 14,99 € για επανασύνδεση!
Όπως έχουμε ξαναεπισημάνει, για τα οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα στη ΔΕΥΑΜΒ από τις διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι του Βόλου, που αντιμετωπίζουν καθημερινές στερήσεις από την επίθεση στο εισόδημά τους και αξεπέραστα αδιέξοδα στην επιβίωσή τους.
Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που μεθοδικά προχώρησαν στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, στα πλαίσια της "πράσινης" δήθεν "ανάπτυξης", καθώς επίσης και στην πλήρη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης.
Αντί η δημοτική αρχή να συγκρουστεί μ’ αυτήν την πολιτική, αντί να απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μια ανελέητη και απειλητική τακτική, επιχειρεί να πληρώσουν "τα σπασμένα" τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Κυβέρνηση και δημοτική αρχή είναι εχθρικές απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα. Μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά σε πανάκριβο εμπόρευμα. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί όλους και όλες να πάρουν μέρος στην Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου την ίδια μέρα στις 10:30 π.μ. Να απαιτήσουν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, τη μείωση της φορολογίας, που επιβάλλεται με διπλό τρόπο μέσα και από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων και να σταματήσουν κοινωνικά αγαθά, όπως η ενέργεια και το νερό, να αποτελούν πολυδάπανα εμπορεύματα για τη λαϊκή οικογένεια.