• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Από την Πνύκα στην Ευρώπη: Το μήνυμα Ρούμπιο που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ
Share

08/10/2026 14:26

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΣΜΟΣ

Από την Πνύκα στην Ευρώπη: Το μήνυμα Ρούμπιο που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ

Last updated: 2026/10/08 at 11:56 ΠΜ
Newsroom Published 08/10/2026
Share
4 Min Read
Από την Πνύκα στην Ευρώπη: Το μήνυμα Ρούμπιο που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ
SHARE

Από την Πνύκα στην Ευρώπη: Το μήνυμα Ρούμπιο που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ιδιαίτερη προβολή δίνουν τα διεθνή μέσα στην ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, με βασικό άξονα την προσπάθειά του να συνδέσει την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ με την αρχαιοελληνική κληρονομιά και την ευρύτερη δυτική παράδοση.

Στο επίκεντρο της διεθνούς κάλυψης βρίσκονται οι προειδοποιήσεις του Ρούμπιο για το μέλλον της Δύσης, οι απαιτήσεις της Ουάσιγκτον από την Ευρώπη, αλλά και οι πολιτικές του φιλοδοξίες.

Βανς: «Παρακμή ή ανανέωση» το δίλημμα της Ευρώπης

Την ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο σχολίασε και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική και επισημαίνοντας ότι πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους τόπους του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Στην ανάρτησή του, ο Βανς περιέγραψε το δίλημμα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη ως επιλογή μεταξύ «παρακμής» και «ανανέωσης», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα επιλέξουν τη σύνεση.

Οι New York Times για τις απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ

Οι New York Times επικεντρώνονται στις βασικές απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ από τους Ευρωπαίους συμμάχους: υψηλότερες αμυντικές δαπάνες και αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.

Παράλληλα, παρουσιάζουν την Ελλάδα ως σύμμαχο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ουάσιγκτον, αναφερόμενοι στις αυξημένες αμυντικές δαπάνες, τη στενότερη στρατιωτική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών για τρομοκρατικές απειλές.

Wall Street Journal: Η αρχαιότητα στην υπηρεσία της πολιτικής Τραμπ

Η Wall Street Journal βλέπει στην ομιλία του Ρούμπιο μια προσπάθεια να υποστηρίξει την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» μέσα από αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και τη δυτική παράδοση.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, ωστόσο, ότι αρκετοί Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εμπορικές διαμάχες και τις διεθνείς εντάσεις.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι ο Ρούμπιο έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην εθνική αφοσίωση, τον ανταγωνισμό και την ισχύ παρά στην έννοια της δημοκρατικής ισότητας.

Washington Post: Βλέπει και το 2028

Η Washington Post διακρίνει στην παρουσία του Ρούμπιο και πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές του 2028.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ομιλία στην Πνύκα μπορεί να ερμηνευθεί και ως προσπάθεια του Ρούμπιο να τοποθετηθεί ως πιθανός πολιτικός κληρονόμος του κινήματος MAGA.

Reuters: Ισχύς απέναντι στον κίνδυνο παρακμής

Το Reuters εστιάζει στη σύνδεση που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μεταξύ ηρωισμού, τιμής, καθήκοντος και πολιτικής.

Στην ανάλυση της ομιλίας προβάλλεται η στρατιωτική, βιομηχανική και τεχνολογική ισχύς ως απάντηση στον κίνδυνο δυτικής παρακμής, μαρασμού και υποτέλειας.

Παράλληλα, το Reuters επισημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στον πιο ήπιο τόνο συνεργασίας που χρησιμοποίησε ο Ρούμπιο και στη συχνά συγκρουσιακή στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους Ευρωπαίους συμμάχους και το ΝΑΤΟ.

Guardian: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία

Ο Guardian χαρακτηρίζει την ομιλία ως μια προσπάθεια υπεράσπισης της πολιτικής Τραμπ μέσα από επιλεκτικές αναφορές στην ιστορία.

Παρά τον ηπιότερο τόνο του Ρούμπιο, η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι το βασικό μήνυμα παραμένει ίδιο: η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, απειλούν τη Δύση.

Γαλλικό Πρακτορείο: «Εθνική ισχύς ή παρακμή»

Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει έμφαση στο δίλημμα «εθνική ισχύς ή παρακμή», χαρακτηρίζοντας την ομιλία του Ρούμπιο στην Πνύκα ιδιαίτερα δυναμική.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην έκκλησή του προς την Ευρώπη να εγκαταλείψει τον «μακρύ λήθαργό» της και να ενισχύσει την ισχύ και την αυτοπεποίθησή της.

Παράλληλα, αναδεικνύεται η κριτική του Ρούμπιο απέναντι σε κοινωνίες που, όπως υποστήριξε ο ίδιος, καλλιεργούν στους νέους την αντίληψη ότι θα πρέπει να ντρέπονται για την εθνική τους ταυτότητα.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νέα άνοδος 2,5% στις διεθνείς τιμές πετρελαίου – Στα 103 δολάρια το βαρέλι Νέα άνοδος 2,5% στις διεθνείς τιμές πετρελαίου – Στα 103 δολάρια το βαρέλι
Επόμενο Μεταβατική ρύθμιση για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – Επιστολή στην ΚΕΔΕ Μεταβατική ρύθμιση για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – Επιστολή στην ΚΕΔΕ

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
31 χρυσά κύπελλα για τη Dance Academy Volos στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού – «Πάνω απ’ όλα η προσωπική εξέλιξη των παιδιών» 
31 χρυσά κύπελλα για τη Dance Academy Volos στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού – «Πάνω απ’ όλα η προσωπική εξέλιξη των παιδιών» 
03/07/2026
Λουκάς Ζαχείλας: Οι οθόνες έχουν μαγνητίσει τα μάτια των ανθρώπων και έχουν αντικαταστήσει τη θέα του ουρανού
Λουκάς Ζαχείλας: Οι οθόνες έχουν μαγνητίσει τα μάτια των ανθρώπων και έχουν αντικαταστήσει τη θέα του ουρανού
07/07/2026
Η νέα πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας: Δημογραφικό, γάμος και οι κοινωνικές αλλαγές του 21ου αιώνα 
Η νέα πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας: Δημογραφικό, γάμος και οι κοινωνικές αλλαγές του 21ου αιώνα 
19/07/2026
ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Βόλου: Σύγχρονες ειδικότητες, δωρεάν σπουδές και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας 
ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Βόλου: Σύγχρονες ειδικότητες, δωρεάν σπουδές και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας 
18/07/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?