• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Δίκη για Τέμπη – Ξέσπασε η Μαρία Ντόλκα: Να λογοδοτήσει ο Τριαντόπουλος που έλεγε εκείνο το βράδυ μαζέψτε τα κρέατα. Ποια κρέατα; Ήταν τα παιδιά και το παιδί μου κρέας; (vid)
Share

23/09/2026 17:02

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δίκη για Τέμπη – Ξέσπασε η Μαρία Ντόλκα: Να λογοδοτήσει ο Τριαντόπουλος που έλεγε εκείνο το βράδυ μαζέψτε τα κρέατα. Ποια κρέατα; Ήταν τα παιδιά και το παιδί μου κρέας; (vid)

Last updated: 2026/09/23 at 3:34 ΜΜ
Newsroom Published 23/09/2026
Share
8 Min Read
Δίκη για Τέμπη – Ξέσπασε η Μαρία Ντόλκα: Να λογοδοτήσει ο Τριαντόπουλος που έλεγε εκείνο το βράδυ μαζέψτε τα κρέατα. Ποια κρέατα; Ήταν τα παιδιά και το παιδί μου κρέας; (vid)
SHARE

Με την κατάθεση της Μαρίας Ντόλκα, μητέρα της Αναστασίας Παπαγγελή, ολοκληρώθηκε μια ακόμη συνεδρίαση στη δίκη για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Contents
«Τι τους τίναξε και τι τους έκαψε αυτό ψάχνω» Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

«Περίμενα 3,5 χρόνια. Σήμερα μιλάω για την κόρη μου Αναστασία» ανέφερε αρχικά η κα Ντόλκα προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Το παιδί μου είχε ασφυκτικό θάνατο. Χαροπάλευε για τέσσερα λεπτά κάτω από τα συντρίμμια. Δεν φανταζόμουν πού έβαλα το παιδί μου. Η Hellenic Train έστειλε “σαπάκια”. Που να φανταστώ ότι το τρένο ήταν ένα κινούμενο φέρετρο. Αν υπήρχαν αυτά τα συστήματα, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Είχαν προδιαγράψει τον θάνατο της. Εγώ, δεν το χρώσταγα το παιδί μου στον Καραμανλή».

Η κα Ντόλκα ευχαρίστησε τον Αντώνη Ψαρόπουλο, πατέρα της Μάρθης Ψαροπούλου και τον Κώστα Λακαφώση, μέλος της ΕΔΑΠΟ (Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών), για τη συλλογή στοιχείων αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα και ολοκλήρωσε την κατάθεσή της λέγοντας «Θέλω να φτάσει η μέρα που θα πάω στον τάφο της και θα της πω, μπήκαν φυλακή Αναστασία».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η Μαρία Ντόλκα ξέσπασε μπροστά στις κάμερες και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορών κατά των πολιτικών προσώπων και των υπευθύνων.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα. Δεν ήξερα ότι έβαλα το παιδί μου μέσα σε ένα σάπιο τρένο. Την έστειλα να σπουδάσει όπως όλες οι μανάδες. Πού ήξερα ότι τόση μεγάλη διαφθορά θα σκότωνε το κοριτσάκι μου; Δεκαοχτώ χρονών η Αναστασία, έξι μήνες φοιτήτρια στο Γεωπονικό. Κοίταγα πώς να διασφαλίζω τα παιδιά μου ακόμα και όταν ήμουν βάρδια. Ήξερα πώς να έχω προστατεύσει τα παιδιά μου πίσω και προσπαθούσα να μην τα εκθέτω σε κίνδυνο. Πού να φανταστώ ότι η ίδια η χώρα μου ήθελε να μου δολοφονήσει το παιδί; Και ήξεραν όλοι».

Στη συνέχεια, η κ. Ντόλκα σχολίασε την απουσία των κατηγορουμένων από τη διαδικασία, εστιάζοντας την κριτική της στην πολιτική ηγεσία: «Έλειπαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Ο κυριότερος, θα το φωνάζω μέχρι να πεθάνω: Ο Καραμανλής. Πόσα έφαγες Καραμανλή; Και η Αναστασία λείπει απ’ το σπίτι. Πες πόσα έφαγες! Πες. Αν δεν σε δικάσουν στο ειδικό δικαστήριο, αν δε σε δικάσει η δικαιοσύνη, να σε δικάσουν οι τύψεις, να σε βρω ρακένδυτο στους δρόμους που εγώ έχασα τον ήλιο του σπιτιού μου, ρακένδυτος να γυρίζεις. Και όσοι ακόμη δεν ήταν εδώ, γιατί δεν έρχεστε; Σας έχω ξαναρωτήσει, αν δεν είστε ένοχοι, γιατί δεν έρχεστε εδώ; Είναι μάνες και θέλουν απαντήσεις. Και θα δικαστείτε. Θα δικαστείτε. Θα έρθει η ώρα που θα δικαστείτε».

Σε εκείνο το σημείο ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους και προσέθεσε: «Θα λογοδοτήσετε όλοι σας. Και ο ανακριτής ακόμα πρέπει να έρθει να λογοδοτήσει. Και ο Τριαντόπουλος που έλεγε εκείνο το βράδυ μαζέψτε τα κρέατα. Ποια κρέατα; Ήταν τα παιδιά μου και το παιδί μου κρέας; Ειδικό δικαστήριο ο Τριαντόπουλος και ο Καραμανλής; Δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο; Είμαστε ή δεν είμαστε; Εγώ έτσι διδάχτηκα στο σχολείο. Αυτοί γιατί πάνε στο ειδικό δικαστήριο; Όταν τον ρώτησα τον ανακριτή μου είπε ότι ο κύριος Καραμανλής, ο κύριος Σπίρτζης και όλα τα πολιτικά πρόσωπα, όταν σκόνταφτα οφείλω να τα στείλω στη Βουλή. Και η Βουλή τους αθώωσε; Να ντρέπονται και αυτοί εκεί μέσα όλοι τους. Τι αθωώσατε μωρέ; Τον εγκληματία;».

Αναφορικά με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια θανάτου της κόρης της, η κ. Ντόλκα επεσήμανε:

«Έφταιγαν όλοι. Όλοι. Και αυτοί που ήξεραν και αυτοί που δεν τολμούσαν να τραβήξουν χειρόφρενο και αυτοί που εκείνο το βράδυ δεν ζήτησαν βοήθεια από την αστυνομία και όσοι έσβησαν την προσπάθεια ενός ανθρώπου —και μιλάω για τον μηχανοδηγό να σώσει τα παιδιά, όπως είπε η κόρη του η Αθανασία. Όλοι έφταιγαν. Εγώ έβαλα ένα μικρό λιθαράκι ψάχνοντας το παιδί μου σύμφωνα με τις γνώσεις μου απ’ τη νοσηλευτική. Πήγαινα με το ένστικτο της μάνας και με την ψυχή μιας μάνας να βρει πώς δολοφονήθηκε η Αναστασία μου. Και η Αναστασία μου είχε ασφυκτικό θάνατο και χαροπάλευε για τέσσερα λεπτά. Και τοξικολογικές στην Αναστασία μου δεν υπάρχουν και η Αναστασία είναι ακέραιη. Είχαν και πνεύμονες και βλεννογόνο της μύτης να πάρουν και ήπαρ. Και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Άνοιξαν την Αναστασία μου στο θώρακα, στο κεφάλι και στην κοιλιά να βρούνε τα αίτια του θανάτου; Τα βρήκανε; Πού είναι οι τοξικολογικές; Δεν ήταν γιατροί αυτοί; Δεν έδωσαν όρκο;».

«Δεν υπάρχουν λέξεις για τη μάνα που χάνει το παιδί της»

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της, η μητέρα της 18χρονης τόνισε πως παρά την οργή της συνεχίζει να πιστεύει στη δικαιοσύνη, απευθύνοντας παράλληλα μια τελευταία κουβέντα προς τον πρώην Υπουργό Μεταφορών:
«Εγώ πιστεύω στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη ναι μεν δεν πρέπει να έχει συναισθήματα, αλλά ψυχρή λογική και γνώσεις, αλλά εγώ πιστεύω. Πιστεύω σε εκείνο το μικρό κομμάτι που έμεινε απ’ την Ελλάδα, γιατί όλο το άλλο είναι μέσα στη διαφθορά και όλο το άλλο πουλήθηκε. Αν δε σας δικάσουν τα δικαστήρια, όσοι αθωωθείτε, ευελπιστώ τα βράδια να μην κοιμάστε, που δεν κοιμάμαι εγώ και ψάχνω την Αναστασία. Ένα λουλούδι, έξι μήνες φοιτήτρια και μου την κατέσφαξαν τα σίδερα. Ήρθαν τα ψαλίδια της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν ένα παιδί. Περίμενα τριάμισι χρόνια για να τα πω έτσι. Να τον βρω ρακένδυτο, τίποτα άλλο. Αυτό εύχομαι σαν μάνα. Εκεί θα ησυχάσει η ψυχή μου και θα πω στην κόρη μου “πλήρωσε αυτός που δεν τον ενδιέφεραν όλες οι προειδοποιήσεις που είχε πάρει”. Δεν μπορείς να φανταστείς Καραμανλή τι είναι να χάνεις το παιδί σου. Δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν υπάρχουν λέξεις για τη μάνα που χάνει το παιδί της. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Αυτή είναι η ευχή μου, να σε δω να σέρνεσαι αν δε σε δικάσουν. Και δε φοβάμαι που το λέω».

«Τι τους τίναξε και τι τους έκαψε αυτό ψάχνω»

«Το παιδί μου βρέθηκε 15 μέτρα μακριά. Τι τους τίναξε πέρα και τι τους έκαψε, αυτό ψάχνω. Ζητώ από το δικαστήριο την αλήθεια και την πραγματική τιμωρία των ενόχων αλλιώς η ύβρις παραμένει» κατέθεσε ο πατέρας τού Σωτήριου Καραγεωργίου, Δημήτριος Καραγεωργίου, ενώ η μητέρα του Μαρία Νατσούρα κατέθεσε: «Αυτό που ζητάμε είναι να βγει η αλήθεια και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που έφταιξαν. Πολλοί άνθρωποι δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους. Τιμωρήστε τους αυστηρά για να παραδειγματιστούν όλοι».

Στη συνεδρίαση κατέθεσαν επίσης η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου, ο πατέρας και νονός του βοηθού μηχανοδηγού τής επιβατικής αμαξοστοιχίας Νικόλαου Ναλμπάντη, Δημήτριος Ναλμπάντης και Παναγιώτης Βερζαμάνης, και η οικογένεια του Σωτήριου Καραγεωργίου.

πηγή

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΘΥΜΑ, ΚΡΕΑΤΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΜΑΝΑ, ΝΤΟΛΚΑ_ΜΑΡΙΑ, ΤΕΜΠΗ, ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών το σχέδιο επέκτασης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών το σχέδιο επέκτασης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη
Επόμενο Αστυνομικός στον Βόλο συνελήφθη για δωροληψία – Ζήτησε 700 ευρώ για να επιστρέψει πινακίδες Αστυνομικός στον Βόλο συνελήφθη για δωροληψία – Ζήτησε 700 ευρώ για να επιστρέψει πινακίδες

Δημοφιλέστερα

Ένιωσε το χέρι της γυναίκας του μετά από 17 χρόνια
Ένιωσε το χέρι της γυναίκας του μετά από 17 χρόνια
23/09/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?