• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Υπόθεση Marfin: Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι – Στο κάδρο των ερευνών ακόμα δύο άνδρες
Share

14/07/2026 07:54

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Marfin: Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι – Στο κάδρο των ερευνών ακόμα δύο άνδρες

Last updated: 2026/07/14 at 4:54 ΠΜ
Newsroom Published 14/07/2026
Share
6 Min Read
Υπόθεση Marfin: Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι – Στο κάδρο των ερευνών ακόμα δύο άνδρες
SHARE

Υπόθεση Marfin: Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι – Στο κάδρο των ερευνών ακόμα δύο άνδρες

Contents
Η σύλληψη της 46χρονης Έκδοση στην ΕλλάδαΣτο μικροσκόπιο ακόμη δύο πρόσωπα Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι που συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση στη Marfin το 2010, ενώ στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει ακόμα δύο άνδρες, που φέρεται να είχαν καθοριστικό ρόλο στον εμπρησμό, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Εν τω μεταξύ στη βρετανική Δικαιοσύνη οδηγείται σήμερα η 46χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στον φονικό εμπρησμό της Marfin και συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο, μετά την ενεργοποίηση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Εναντίον των δύο 42χρονων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή. Η επίθεση της 5ης Μαΐου είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις εργαζομένους της Marfin, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, έγκυο τεσσάρων μηνών, την 35χρονη Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών που είχαν εγκλωβιστεί από τις φλόγες στον 3ο όροφο του κτηρίου και πέθαναν από ασφυξία.

Η σύλληψη της 46χρονης

Εν τω μεταξύ η σύλληψη της 46χρονης ύποπτης για την υπόθεση της Marfin, εκκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοσή της από τη Βρετανία στην Ελλάδα. Η ίδια όταν ενημερώθηκε ότι το όνομά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία επικοινώνησε με αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, δηλώνοντας ότι είναι αθώα αλλά επιθυμεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα τελευταία επτά χρόνια η 46χρονη, μητέρα δυο παιδιών, διέμενε μόνιμα στο Μπράιτον της Βρετανίας. Αφού ενημερώθηκε από τις ελληνικές Αρχές για την Ερυθρά Αγγελία σε βάρος της, αγόρασε εισιτήριο ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/07) και μετά την ενεργοποίηση της Ερυθράς Αγγελίας της Interpol, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ όπου εργάζεται.

Έκδοση στην Ελλάδα

Η σύλληψη της 46χρονης έγινε στις 4 χθες τα ξημερώματα, με τους αστυνομικούς του αεροδρομίου να της περνούν χειροπέδες την ώρα που βρισκόταν στον έλεγχο διαβατηρίων για να ταξιδέψει με προγραμματισμένη, για τις 05:20 το πρωί, πτήση της Ryanair, προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων της διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της το διεθνές ένταλμα κι έτσι συνελήφθη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κρατείται στην αρμόδια υπηρεσία για τις εκδόσεις διωκόμενων ατόμων στο Λονδίνο. Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές θα αιτηθούν στις αντίστοιχες βρετανικές ώστε να εκδοθεί στη χώρα μας, εφόσον, λένε οι πηγές, η 46χρονη συναινέσει να εκδοθεί. Η διαδικασία αναμένεται να είναι σύντομη.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χρειαστούν και δύο μήνες για να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Όταν βγει η σχετική απόφαση, κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να την συνοδεύσει στο ταξίδι της στην Αθήνα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Γ’ τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Σήμερα η γυναίκα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο δικαστήριο του Westminster Magistrates στο Λονδίνο, ώστε να επικυρωθεί η απόφαση του διεθνούς εντάλματος και να αρχίσει η δικαστική διαδικασία για την έκδοσή της στις ελληνικές Αρχές.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΕΡΤnews στο Λονδίνο Νατάσας Καντζάβελου, οι βρετανικές Αρχές απάντησαν: «Η Ε. Α., 46 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Εθνικής Μονάδας Εκδόσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Η Α. καταζητούνταν από τις ελληνικές Αρχές για επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε τράπεζα στην Αθήνα το 2010. Θα παρουσιαστεί αύριο (14 Ιουλίου) ενώπιον του δικαστηρίου Westminster Magistrates’ Court.»

Στο μικροσκόπιο ακόμη δύο πρόσωπα

Εκτός από τους δύο 42χρονους συλληφθέντες και την 46χρονη, στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει ακόμα δύο άνδρες, που φέρεται να είχαν καθοριστικό ρόλο στον εμπρησμό, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Στόχος είναι η ταυτοποίησή τους ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των πέντε βασικών υπόπτων.

Ο ένας, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις, φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός, ο κουκουλοφόρους δηλαδή που πέταξε τη βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας.

Έρευνα έγινε και σπίτι ενός ακόμα υπόπτου, του πέμπτου της ομάδας των αντιεξουσιαστών. Φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το Ανθρωποκτονιών, να είναι ο άνθρωπος, ο οποίος περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό το εσωτερικό της τράπεζας και έτσι τυλίχθηκε στις φλόγες το νεοκλασικό κτήριο.

Στις έρευνες στα σπίτια των δύο υπόπτων σε Πειραιά και Καισαριανή, παρουσία και των ίδιων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό και κινητά τηλέφωνα τα οποία γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό στοιχείων που θα τεκμηριώσουν τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση.

«Όλοι αυτοί οι αστυνομικοί και εγώ προσωπικά καθίσαμε και δουλέψαμε 2 χρόνια, δύο ολόκληρα χρόνια και στο τέλος όλοι αυτοί οι αστυνομικοί, έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από συγκεκριμένα συμπεράσματα», δήλωσε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Marfin, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον ημιτελικό της Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία Μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον ημιτελικό της Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία
Επόμενο ΕΛ.Α.Σ.: Αυτά είναι τα 400+1 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόματα ΕΛ.Α.Σ.: Αυτά είναι τα 400+1 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόματα

Δημοφιλέστερα

Μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον ημιτελικό της Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία
Μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι για τον ημιτελικό της Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία
14/07/2026
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μαγνησία
Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μαγνησία
05/07/2026
Σκιάθος: Δύο συλλήψεις για βία, απείθεια και ναρκωτικά – Επεισόδια μέσα στη νύχτα
Σκιάθος: Δύο συλλήψεις για βία, απείθεια και ναρκωτικά – Επεισόδια μέσα στη νύχτα
05/07/2026
Γιατί ο βαθύς ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία – Το «κύκλωμα» που διεγείρει τον μεταβολισμό του λίπους και την εγκεφαλική λειτουργία
Γιατί ο βαθύς ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία – Το «κύκλωμα» που διεγείρει τον μεταβολισμό του λίπους και την εγκεφαλική λειτουργία
05/07/2026
Αντιδράσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Κυριακή Τρικερίου – Τι απαντά η δημοτική αρχή
Αντιδράσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Κυριακή Τρικερίου – Τι απαντά η δημοτική αρχή
06/07/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?