Την επιβεβαίωση των νέων δεδομένων από την ίδρυση των κομμάτων Τσίπρα και Καρυστιανού έφεραν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (3/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
Στην εκτίμηση η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί ποσοστά Ευρωεκλογών καθώς μετρήθηκε στο 28,6% διατηρώντας έτσι ένα άνετο προβάδισμα 13,5 μονάδων έναντι της ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα που είναι στο 15,1%.

Παγιώνεται η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ με 12,4% (από 15,9% στα τέλη Απριλίου) και με προβάδισμα 1,9 μονάδων από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού.
Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,9%, το ΚΚΕ με 8,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 4,7%. Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή κινούνται το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Φωνή Λογικής με 2,4%, η Νίκη με 1,6%, ενώ σοκαριστικά είναι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ με 1,3% έχοντας σχεδόν… εξαφανιστεί από τον εκλογικό χάρτη.
Εκτίμηση ψήφου:
28,6 ΝΔ
15,1 ΕΛΑΣ
12,4 ΠΑΣΟΚ
10,5 Ελπίδα
8,9 Ελληνική Λύση
8,6 ΚΚΕ
4,7 Πλεύση Ελευθερίας
2.5 ΜΕΡΑ25
2.4 Φωνή Λογικής
1.6 ΝΙΚΗ
1.3 ΣΥΡΙΖΑ
3.4 Άλλο

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 25% ΝΔ, 13,2% ΕΛ.Α.Σ., 10.8% ΠΑΣΟΚ, 9.2% «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», 7.8& Ελληνική Λύση, 7.5% ΚΚΕ, 4.1% Πλεύση Ελευθερίας, 2.2% ΜΕΡΑ25, 2.1% Φωνή Λογικής, 1.4% ΝΙΚΗ, 1.1% ΣΥΡΙΖΑ, 2.9% Αλλο.
Εναλλακτικό κόμμα για κυβέρνηση η ΕΛ.Α.Σ
Ως προς το ποιο κόμμα θα μπορούσε να αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται την ΕΛΑΣ με 15,2% και το ΠΑΣΟΚ 12,4, όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό, 7,8% η Ελληνική Λύση και η «Ελπίδα». Το ΚΚΕ (4,4%) και η Πλεύση Ελευθερίας (3%) παρουσιάζουν πτώση, ενώ «κανένα» απαντά το 29,3%.

Δεύτερος ο Τσίπρας και για πρωθυπουργός
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό η πρώτη πεντάδα διαμορφώνεται ως εξής: Κ. Μητσοτάκης 26,3%, Α.Τσίπρας 15,1%, Ν.Ανδρουλάκης 8,2%, Κ. Βελόπουλος 7,3%, Μ.Καρυστιανού 7,1%. «Κανένας» απαντά αυθόρμητα το 18,7%.

Οι ψήφοι για ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Τα δύο τρίτα του ΣΥΡΙΖΑ και το ένα τρίτο της Νέας Αριστεράς «καταπίνει» ο Αλέξης Τσίπρας, που παίρνει 5,1% από το ΠΑΣΟΚ και 3% από τη Νέα Δημοκρατία. Παίρνει επίσης το ένα δέκατο των ψηφοφόρων της Πλεύσης και του ΜεΡΑ25.

Από την πλευρά της, η Μαρία Καρυστιανού παίρνει το 25% της Φωνής Λογικής, το 25,7% της Νίκης, το 13,2% της Λύσης, το 12,1% της Πλεύσης , το 8,5% του ΚΚΕ και το 3,8% του ΠΑΣΟΚ, όπως και το 3,4% της ΝΔ.

Τι λένε για Τσίπρα – Καρυστιανού
Καλύτερα ποσοστά δίνουν οι πολίτες στον Α. Τσίπρα στα ερωτήματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την εξωτερική πολιτική και το ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη.
Η Μ. Καρυστιανού υπερτερεί στο ποιος μπορεί να κινητοποιήσει πολίτες που μένουν εκτός πολιτικής, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο κράτος δίκαιου και να δώσει ελπίδα και προοπτική.
Τα θετικά και μάλλον θετικά συναισθήματα για την ίδρυση του κόμματος της Μ. Καρυστιανού είναι 33,6% και για το κόμμα του Α. Τσίπρα 32,6%
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.