• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Διαξιφισμοί για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ μετά από δημοσίευμα
Share

15/05/2026 01:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαξιφισμοί για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ μετά από δημοσίευμα

Last updated: 2026/05/14 at 11:54 ΜΜ
Newsroom Published 14/05/2026
Share
4 Min Read
Διαξιφισμοί για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ μετά από δημοσίευμα
SHARE

Διαξιφισμοί για το ακίνητο Ανδρουλάκη: Εκατέρωθεν βολές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ μετά από δημοσίευμα

Contents
Η αρχή της κόντραςΟι δηλώσεις Γεωργιάδη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚΠαρέμβαση Μαρινάκη και νέα πυράΑνταλλαγή πυρών και στη ΒουλήΠαρεμβάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε από ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για ενοικίαση ακινήτου ιδιοκτησίας του Νίκου Ανδρουλάκη από το Κτηματολόγιο, λίγο πριν από την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

Η υπόθεση πυροδότησε νέο κύκλο σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο κόμματα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύει ότι πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης τίθεται ζήτημα «ηθικής τάξης».

Η αρχή της κόντρας

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας mononews.gr, σύμφωνα με το οποίο το 2009, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, αποφασίστηκε η μίσθωση κτιρίου στο Ηράκλειο για τη στέγαση υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

Όπως αναφέρεται, το ακίνητο ανήκε τότε στον πατέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ το 2011 πέρασε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μέσω γονικής παροχής. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το συμφωνηθέν μίσθωμα ανερχόταν στις 10.000 ευρώ μηνιαίως, με τη σχετική σύμβαση να υπογράφεται στις 20 Απριλίου 2010.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΕΡΤnews, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό… Είσαι αρχηγός κόμματος και έχεις εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο 1,5 εκατομμύριο;»

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «λασπολογία» και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα υποστήριξε ότι το ακίνητο της οικογένειας Ανδρουλάκη ενοικιάστηκε αρχικά το 2004 στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, κατόπιν διαγωνισμού με 10 προσφορές, και στη συνέχεια παραχωρήθηκε για χρήση στην Αστυνομία.

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, το 2010 το ίδιο ακίνητο μισθώθηκε εκ νέου από το Κτηματολόγιο, επίσης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας με οκτώ προσφορές, ενώ υπογραμμίζει ότι: «Ουδέποτε πήρε ο κ. Ανδρουλάκης ένα ευρώ από το Δημόσιο για ανακαίνιση».

Παρέμβαση Μαρινάκη και νέα πυρά

Στο θέμα παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «ηθικά ερωτήματα». «Γεννώνται ερωτήματα στο ηθικό σκέλος… πώς είναι δυνατόν ο κύριος Ανδρουλάκης να εισπράττει αυτά τα ποσά από το Δημόσιο, πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ, και να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, απαντώντας ότι: «Αφού πήγαν… κουβά η λάσπη και η συκοφαντία περί “παρανομιών”, τώρα απευθύνουν τη μομφή της… “ανηθικότητας”».

Ανταλλαγή πυρών και στη Βουλή

Η πολιτική σύγκρουση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, με τον Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει από το βήμα της Ολομέλειας: «Όταν οι Έλληνες μπαίναν σε κατάσταση πόνου, ένας άνθρωπος στην Ελλάδα πέρασε καλά. Ο κ. Ανδρουλάκης. Αυτός είναι ο διαπρύσιος κήνσορας της ηθικής που θα μας κουνάει και το δάχτυλο».

Απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια σπίλωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πόση λάσπη στον ανεμιστήρα πρέπει να ρίξει μια κυβέρνηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέτει τα ίδια ερωτήματα για κάθαρση, δικαιοσύνη, διαφάνεια και τα χρήματα του ελληνικού λαού;», ανέφερε.

Παρεμβάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση

Θέση για την υπόθεση πήραν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Μπάρκας δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Όταν ασχολείσαι με την πολιτική, καλό θα είναι ό,τι έχεις ανοιχτό να το έχεις μαζεμένο για να μη μπαίνεις σε διαδικασία να απαντάς».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος άφησε αιχμές για τη διαχείριση της υπόθεσης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτός που δεν μπορεί να διαλέξει σοβαρό λογιστή, θα διαλέξει σοβαρούς υπουργούς;»

Η νέα αυτή εστία έντασης αναμένεται να διατηρήσει υψηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νέοι υπόγειοι κάδοι στη Σκιάθο – Ενίσχυση των υποδομών καθαριότητας και αναβάθμιση δημόσιων χώρων Νέοι υπόγειοι κάδοι στη Σκιάθο – Ενίσχυση των υποδομών καθαριότητας και αναβάθμιση δημόσιων χώρων
Επόμενο Η Ρεάλ ηττήθηκε από τη Μπιλμπάο λίγες μέρες πριν το Final 4 της EuroLeague Η Ρεάλ ηττήθηκε από τη Μπιλμπάο λίγες μέρες πριν το Final 4 της EuroLeague

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Αλεξάνδρα Τραγάκη: “Η Ελλάδα γερνά και μικραίνει: Η νέα κοινωνική πραγματικότητα και η πρόκληση για την πολιτική”
Αλεξάνδρα Τραγάκη: “Η Ελλάδα γερνά και μικραίνει: Η νέα κοινωνική πραγματικότητα και η πρόκληση για την πολιτική”
05/05/2026
Πώς τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου στοχοποιούν αθώους πολίτες
Πώς τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου στοχοποιούν αθώους πολίτες
05/05/2026
Προβάδισμα επανεκλογής για τον Χαράλαμπο Μπιλλίνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Προβάδισμα επανεκλογής για τον Χαράλαμπο Μπιλλίνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
06/05/2026
Αρχίζει η λειτουργία Νευρολογικού Ιατρείου Πάρκινσον στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου
Αρχίζει η λειτουργία Νευρολογικού Ιατρείου Πάρκινσον στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου
06/05/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?