• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μαρινάκης: Υπαναχώρησε το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ανεξάρτητων αρχών – Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία»
Share

06/05/2026 07:57

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Υπαναχώρησε το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ανεξάρτητων αρχών – Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία»

Last updated: 2026/05/06 at 2:55 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 06/05/2026
Share
4 Min Read
Μαρινάκης: Υπαναχώρησε το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ανεξάρτητων αρχών – Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία»
SHARE

Μαρινάκης: Υπαναχώρησε το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση των ανεξάρτητων αρχών – Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία»

Contents
Κόντρα για τη σύσταση ΕξεταστικήςΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την επιλογή των επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για συμφωνία στις επιλογές δύο προσώπων, κάνοντας λόγο για υπαναχώρηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ουδέποτε υπήρξε συμφωνία με τη ΝΔ για δύο πρόσωπα και είμαι έτοιμος να το αποδείξω ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν θέλω να μπούμε στη διαδικασία να δείχνουμε τα κινητά μας. Αλλά οι κλήσεις έχουν ιστορικό. Πάνω από 20 φορές κλήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως μετά την ανταλλαγή κλήσεων ο Ανδρουλάκης φοβήθηκε πως θα τον κατηγορήσουν οι εν δυνάμει εταίροι του πως μιλάει με την κακιά δεξιά» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Τη μια διαδίδουν ότι υπήρχε συμφωνία αλλά τη χάλασε η αντιπολίτευση, την άλλη ότι δεν υπήρχε συμφωνία αλλά υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία κ.ο.κ. Έχετε πια γελοιοποιηθεί. Όσες φαιδρότητες και να επιστρατεύσετε, ο ελληνικός λαός σας έχει πάρει χαμπάρι» ανταπάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Κόντρα για τη σύσταση Εξεταστικής

Την ίδια ώρα, επιμένει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές το ΠΑΣΟΚ με την κυβερνητική πλειοψηφία να απαντά ότι θα αξιολογήσει την πρόταση και θα τοποθετηθεί σχετικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφύγει την έρευνα. «Μπορεί λοιπόν ο χαρακτηρισμός περί καθεστώτος να είναι βαρύς αλλά η κυβέρνηση με τις πρακτικές της δυστυχώς τον επιβεβαιώνει. […] Αν η κυβέρνηση κάνει χρήση αυτού του άρθρου 144 θα είναι ακόμη μια θεσμική εκτροπή» υποστήριξε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«Δεν μπορούμε να παίρνουμε, να κάνουμε cherry picking των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Θα απαντήσουμε με βάση τον συνδυασμό που θα γίνει, δηλαδή τη συνδυαστική σκέψη που θα υπάρξει μεταξύ των πραγματικών δεδομένων και της νομικής πραγματικότητας» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης.

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάλλου, νέο γύρο αντιπαράθεσης πυροδότησε η κυβερνητική απόρριψη των προτάσεων ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για Προανακριτική για τους Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή.

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μόνο με την καταγραφή περιστατικών και όχι με συγκεκριμένες αποδείξεις» δήλωσε σχετικά στο ΕΡΤnews ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης.

Στον κ. Καραγκούνη απάντησε η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ: «Η ήδη εδραιωμένη ανησυχία για συγκάλυψη στην ελληνική κοινωνία έχει και επόμενα τεύχη».

Πυρ ομαδόν δέχθηκε η κυβέρνηση και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν, μπράβο, αίρουν τις ασυλίες βουλευτών της πλειοψηφίας και δείτε τι μεγαλόκαρδη παράταξη είμαστε. Μόλις κάνουμε εμείς πρόταση λένε “όχι” δεν γίνεται αυτό» δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Η Διαμάντω Μανωλάκου εκ μέρους του ΚΚΕ δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να μην κλείσει υπόθεση, γιατί ξέραμε ότι στο δρόμο ήτανε κι άλλες δικογραφίες, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να αναδείξουμε ότι είναι ένοχη και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης».

«Ο αρχιτέκτονας των σκανδάλων και της δημοκρατικής εκτροπής, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να ανατραπεί» υποστήριξε ο Γιώργος Λυκοπάντης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Μιλώντας στο EΡΤnews Radio, ο Σπήλιος Λιβανός απάντησε για τα όσα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβίβασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή, επισημαίνοντας πως δεν προχώρησε σε καμία παράνομη πράξη σχετικά με την επιδότηση που δόθηκε σε 37 παραγωγούς. «Ήταν ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν αυτοί οι παραγωγοί. Αν εγώ καλούμουν να αποφασίσω 100 φορές το ίδιο θα έκανα» τόνισε.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο Καβάφης «επιστρέφει» στην Κωνσταντινούπολη – Έκθεση ζωγραφικής μετατρέπει την ποίηση του σε εικόνα και μνήμη Ο Καβάφης «επιστρέφει» στην Κωνσταντινούπολη – Έκθεση ζωγραφικής μετατρέπει την ποίηση του σε εικόνα και μνήμη
Επόμενο Ζαίρ-Εμερί: «Θα είμαστε έτοιμοι» Ζαίρ-Εμερί: «Θα είμαστε έτοιμοι»

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
ΔOE: Επιστημονική διημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Αθήνα στις 9 και 10 Μαΐου
ΔOE: Επιστημονική διημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Αθήνα στις 9 και 10 Μαΐου
27/04/2026
Νέο φοιτητικό πακέτο μετακίνησης στα Αστικά ΚΤΕΛ Βόλου
Νέο φοιτητικό πακέτο μετακίνησης στα Αστικά ΚΤΕΛ Βόλου
27/04/2026
Νεκρή 44χρονη μετά από τροχαίο στον Αλμυρό
Νεκρή 44χρονη μετά από τροχαίο στον Αλμυρό
27/04/2026
Πίσω το προσχέδιο για τις κοινωνικές δομές μετά τις κινητοποιήσεις εργαζομένων
Πίσω το προσχέδιο για τις κοινωνικές δομές μετά τις κινητοποιήσεις εργαζομένων
28/04/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?