• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ
Share

01/05/2026 21:02

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ

Last updated: 2026/05/01 at 6:54 ΜΜ
Newsroom Published 01/05/2026
Share
8 Min Read
Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ
SHARE

Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του ΕΣΥ μεταξύ Α. Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ

Contents
Η ανάρτηση του Α. ΓεωργιάδηTo ΠΑΣΟΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣH OENΓΕ Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Κριτική στο σχόλιο που ανάρτησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή καταγγελία αγροτικής ιατρού για υπερεργασία και υπερεφημέρευση, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψω επικοινωνιακά παιχνίδια με το ΕΣΥ», άσκησαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και η ΟΕΝΓΕ.

Η ανάρτηση του Α. Γεωργιάδη

«Ως προς το βίντεο με την ειδικευόμενη ιατρό που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση στα social media.

Πρόκειται για αγροτική ιατρό η οποία βάσει ενός νόμου αποφάσισε να κάνει την υπηρεσία υπαίθρου της στην Αττική. Ο Νόμος όμως αυτός, ως αντιστάθμισμα για την εύνοια να μην μετακινείσαι στην επαρχία, σε υποχρεώνει να μετακινείσαι με εντολή της ΥΠΕ σε Νοσοκομείο της επαρχίας εάν προκύψει έκτακτη ανάγκη για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Προέκυψε λοιπόν τέτοια ανάγκη και με απόφαση της 2ας ΥΠΕ μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη νήσο Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα, το οποίο έχουμε κατασκευάσει για αυτές τις περιπτώσεις.

Κατά την παραμονή της εκεί είδε συνολικά 19 παιδιά και έκανε 4 εισαγωγές. Όλα προγραμματισμένα και κανένα έκτακτο περιστατικό.

Δε διαπιστώθηκε καμία υπερεργασία της και καμία υπερεφημέρευση της, επίσης δεν κατήγγειλε κανένα παράπονο προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο κ. Διοικητής δήλωσε έκπληκτος από την ανάρτησή της αυτή. Για τις έκτακτες της αυτές υπηρεσίες πληρώθηκε κανονικά όπως προβλέπεται. Μετά την πρωινή μου ανακοίνωση κατέβασε τελικά την ανάρτησή της.

Θέλω να πω για άλλη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψω επικοινωνιακά παιχνίδια με το ΕΣΥ».

To ΠΑΣΟΚ

Απάντηση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη:

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει εμφανώς την ψυχραιμία του.

Η αποδρομή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι τέτοια που νομίζει ότι θα την αναστρέψει με θεατρινισμούς και φαιδρότητες.

Αφού κόπτεται για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, ας του φρεσκάρουμε τη μνήμη.

Χάρη στη διαπραγμάτευση Ανδρουλάκη υπάρχει το RescEU, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας στον οποίο προσφεύγει η χώρα μας για συνδρομή και εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του ως κεντρικού εισηγητή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξε ο δρόμος για τη γραμμή κατασκευής των νέων canadair.

Η ενεργοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Ρύπων για το οποίο πανηγύριζε η κυβέρνηση σε εκδήλωση στη Νάξο και τα 25 εκατομμύρια δικαιώματα, που αντιστοιχούν περίπου σε 1,5 δισ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος το 2017.

Πάλι κουβά, όπως θα έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δήλωση του Βουλευτή Αχαΐας & Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου:

«Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κ. Γεωργιάδη!»

Τα προκλητικά σχόλια και τα επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” του Άδωνι Γεωργιάδη δεν μπορούν να κρύψουν την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Ο υπεροπτικός και απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να αντιμετωπίσει το περιστατικό κατάρρευσης γιατρού μετά από εξαντλητική πενθήμερη εφημερία δεν είναι απλώς ανεπαρκής, είναι ενδεικτικός μιας πολιτικής που αρνείται να δει την πραγματικότητα στο ΕΣΥ.

Η δημόσια προτροπή προς μια ειδικευόμενη «να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του» συνιστά μια θεσμικά αδόκιμη και βαθιά συγκεντρωτική προσέγγιση, που υποβαθμίζει ένα δομικό πρόβλημα του ΕΣΥ σε ζήτημα ατομικής διευθέτησης.

Η εξάντληση των γιατρών, οι συνεχείς εφημερίες, οι ελλείψεις προσωπικού και οι απλήρωτες υπερωρίες δεν αποτελούν εξαιρέσεις. Είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής υποστελέχωσης που σήμερα έχει λάβει οριακές διαστάσεις.

Οι νέοι γιατροί καλούνται να καλύψουν τεράστια κενά, με όρους που υπονομεύουν τόσο τη δική τους υγεία όσο και την ασφάλεια των ασθενών.

Να καταλάβει ο “τραμπιστής” υπουργός Υγείας ότι τα περιστατικά των ασθενών και οι εφημερίες των γιατρών και νοσηλευτών δεν μετριούνται με νούμερα και αλγόριθμους, γιατί πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι.

Αντί, λοιπόν, για υποβάθμιση τέτοιων περιστατικών και επικοινωνιακή διαχείριση «γκεμπελικού» επιπέδου, απαιτείται άμεση ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τέλος, έχουμε καταθέσει οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση από τις 28 Ιανουαρίου 2026 για την εξουθένωση των γιατρών και των νοσηλευτών, με ειδική αναφορά στους ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά κατά την προσφιλή του τακτική ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Υγείας απαξιοί να απαντήσει».

H OENΓΕ

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) πως: «Στην “απάντησή” τους ο υπουργός ομολογεί πως η συνάδελφος εξαναγκάστηκε να εφημερεύει «σερί» επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα κάτι που είναι εξοντωτικό, επικίνδυνο και προδήλως παράνομο.

Πολύ περισσότερο είναι εξοργιστικό ο υπουργός υγείας να θεωρεί ότι μέτρο της εντατικοποίησης είναι ο αριθμός των ασθενών που εξετάζονται και νοσηλεύονται και όχι οι ώρες που εφημερεύει ένας γιατρός. Σε λίγο θα μας πουν ότι η πληρωμή της εφημερίας, θα καθορίζεται από τον αριθμό των ασθενών που εξετάζονται και νοσηλεύονται και όχι από τον αριθμό των ωρών εργασίας. Φυσικά αποφεύγει να πει πως για αυτά τα παιδιά που εισήχθησαν για νοσηλεία έπρεπε να μεριμνά ιατρικά κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους η ίδια μια και μοναδική γιατρός κατά τις ημέρες που εφημέρευε, διότι η εφημερία αφορά και τους ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο και τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Επίσης ο υπουργός αναφέρει πως όλα τα παιδιατρικά περιστατικά που εξετάστηκαν και νοσηλεύτηκαν μέσα σε αυτές τις 5 ημέρες κατά τις οποίες η συνάδελφος εξαναγκάστηκε να εφημερεύει «σερί» αδιάκοπα, ήταν δήθεν «όλα προγραμματισμένα και κανένα έκτακτο». Αφού ήταν «όλα προγραμματισμένα και κανένα έκτακτο» ποιες ήταν οι «έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες» που επέβαλαν την μετακίνηση της γιατρού από την Αθήνα στην Σάμο και την επί πενθήμερο εξοντωτική υπερεφημέρευση;

Άλλωστε στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός κομπάζει πως οι υπηρεσίες που προσέφερε η γιατρός ήταν «έκτακτες» και πως η γιατρός «πληρώθηκε κανονικά». Δηλαδή πως με τους πενιχρούς μισθούς και την αντίστοιχα πενιχρή εφημεριακή αποζημίωση των γιατρών, τάχα το υπουργείο «δικαιούται» να εξαναγκάζει τον/την κάθε γιατρό να εφημερεύει σερί 5, 10 ή 30 εικοσιτετράωρα τον μήνα. Κάτι που εκτός από εξοντωτικό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα ήταν παράνομο ακόμα και αν η εφημεριακή απασχόληση πληρωνόταν όπως έπρεπε. Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός λέει πως η γιατρός έπρεπε να… τον ευχαριστήσει κιόλας (!) για την δωρεάν διαμονή (! !) σε ένα δωμάτιο που η γιατρός δεν πρόλαβε καλά καλά ούτε να δει το εσωτερικό του διότι έπρεπε διαρκώς να βρίσκεται στο νοσοκομείο».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Καισαριανή: Συγκίνηση για το φωτογραφικό υλικό των 200 αγωνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 Καισαριανή: Συγκίνηση για το φωτογραφικό υλικό των 200 αγωνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944
Επόμενο Από τη Σαρδηνία… στο Παρίσι ο Άλκης Κυνηγάκης Από τη Σαρδηνία… στο Παρίσι ο Άλκης Κυνηγάκης

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Δυναμική παρουσία Βόλου και Πηλίου στην Travel Expo Cyprus 2026 – Αυξανόμενο ενδιαφέρον από την κυπριακή αγορά
Δυναμική παρουσία Βόλου και Πηλίου στην Travel Expo Cyprus 2026 – Αυξανόμενο ενδιαφέρον από την κυπριακή αγορά
22/04/2026
Στον Βόλο ο Νίκος Πράντζος για το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης
Στον Βόλο ο Νίκος Πράντζος για το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης
22/04/2026
Απλήρωτες επί μήνες 150 κτηνοτροφικές οικογένειες μετά τη θανάτωση κοπαδιών λόγω ευλογιάς
Απλήρωτες επί μήνες 150 κτηνοτροφικές οικογένειες μετά τη θανάτωση κοπαδιών λόγω ευλογιάς
22/04/2026
Αντίδραση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τη στάθμευση γερμανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι του Βόλου
Αντίδραση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τη στάθμευση γερμανικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι του Βόλου
22/04/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?