Στα χέρια των Αρχών βρέθηκε 55χρονος αγρότης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20/04 σε δασική έκταση στο Νεοχώρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ως υπαίτιος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, από αμέλεια.
Ο 55χρονος φέρεται να εκτελούσε εργασίες στο σημείο, με τις φλόγες να ξεφεύγουν και τελικά να προκαλείται εκτεταμένη πυρκαγιά στο πευκοδάσος.
Mάλιστα ο ίδιος τραυματίστηκε και ελαφρά στο μάτι και χρειάστηκε να του προσφερθεί ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο Βόλου.
Για την κράτησή του ενημερώθηκε η Εισαγγελική Αρχή, με τον 55χρονο να μένει τελικά ελεύθερος, ενώ αναμένεται ν’ απολογηθεί άμεσα.
Υπενθυμίζεται, ότι η φωτιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας την κινητοποίηση 39 πυροσβεστών από Βόλο και Αργαλαστή, ενώ υπήρξε και συνδρομή εναέριων μέσων για τη ρίψη νερού.
Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.