
Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 15-19 Απριλίου στους Αγίους Θεοδώρους, στην Κορινθία, με το πρωτάθλημα να έχει πραγματοποιήσει τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια και αρκετές ομάδες να έχουν γράψει τη δική τους ιστορίες, όπως και οι αθλήτριές τους, που αναδείχθηκαν σε πρωταγωνίστριες.
Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 1987 και ήταν ο ΑΟ Σερρών εκείνος, που έκανε την αρχή. Φτάνοντας φέτος στα 40 χρόνια του πρωταθλήματος, πρώτος παραμένει με σημαντική διαφορά ο ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, που μέσα σε 13 χρόνια κατάφερε να φτάσει σε οκτώ κατακτήσεις, από το 1998 έως το 2011. Πίσω του βρίσκεται με πέντε κατακτήσεις ο Πρωτέας Βούλας, ενώ οι Εσπερίδες Καλλιθέας βρίσκονται στην τρίτη θέση με τέσσερις κατακτήσεις.
Οι Εσπερίδες, μάλιστα, αποτελούν την τελευταία νικήτρια της διοργάνωσης, σηκώνοντας την κούπα το 2025 στην Ξάνθη, αν και φέτος δε συμμετέχει στο Final 8. Στο σύνολο, τέσσερις είναι οι ομάδες, που αγωνίζονται φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και μετρούν τουλάχιστον μία κατάκτηση, με τον Πρωτέα Βούλας να επιθυμεί μια έκτη, αφού πρώτα επικράτησε στο W Rising Stars, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρά δύο κατακτήσεις, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθλητικό να μοιράζονται από μία.
The post Πανελλήνιο Νεανίδων: Το βιβλίο της ιστορίας της διοργάνωσης που κλείνει 40 χρόνια appeared first on www.ertsports.gr.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.