• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης για το Κράτος Δικαίου
Share

01/04/2026 00:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης για το Κράτος Δικαίου

Last updated: 2026/03/31 at 10:54 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 31/03/2026
Share
5 Min Read
SHARE

[385024] ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) για την ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το Κράτος Δικαίου, με αφορμή τις εξελίξεις κυρίως στο μέτωπο των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, όρισαν την 17η Απριλίου ως ημέρα διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης.

Το γεγονός προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ επειδή στη Χαρ. Τρικούπη με βάση τη σχετική ανεπίσημη ενημέρωση, η συζήτηση αναμενόταν να γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου, εντός της προθεσμίας έστω και οριακά που ορίζει το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο “H συζήτηση πραγματοποιείται μέσα σε ένα μήνα από την υπoβoλή της κάθε αιτήσεως και σε κάθε περίπτωση μέσα σε είκοσι πέντε (25) ημέρες από τη διεξαγωγή άλλης προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης”.

«Η Βουλή και ο Κανονισμός της δεν θα γίνουν κουρελόχαρτο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του» έσπευσε να σχολιάσει πάραυτα με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, τονίζοντας «Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του δεν θα δεχτούν την παραβίαση του Κανονισμού. Ο κ. Κακλαμάνης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίοςκατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τοξικότητα λέγοντας: «Διαβάζοντας κανείς την τελευταία ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, συμπεραίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική».

Παρουσιάζοντας επίσης το χρονικό του αιτήματος και των διαβουλεύσεων για τον ορισμό της ημερομηνίας συζήτησης, αντιπρότεινε τελικά: «Μολονότι από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και την κοινοβουλευτική πρακτική, δεν προβλέπεται συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας σε περίπτωση που, όπως διαρρέεται, ο κ. Ανδρουλάκης έχει κώλυμα για τις 17 Απριλίου, έχει προταθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και η Πέμπτη 16 Απριλίου ως εναλλακτική ημερομηνία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου θα γίνει».

Το γεγονός πάντως ότι στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ανάγκασε τον Νικήτα Κακλαμάνη να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων στις 19 Μαρτίου, όπου καταγράφεται ο συναινετικός διάλογος για την εξεύρεση ημερομηνιών, ενώ παράλληλα  συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπενθύμισε ότι και επί προεδρίας Βούτση και Τασούλα τα αιτήματα Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής η αντιπολίτευσης τότε για προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία, αλλά  και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για τα Τέμπη, είχαν διεξαχθεί δύο μήνες και 39 μέρες μετά αντίστοιχα, δηλαδή εκτός προθεσμίας με βάση τον ΚτΒ.

«Τώρα που θα γίνει η συζήτηση μετά από 40 ημέρες, χάλασε ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή της συζήτησης στις 16 ή 17 Απριλίου, με τη Χαρ. Τρικούπη να διερωτάται  «Τι απέγινε η “ανυπομονησία” του κ. Μητσοτάκη να έρθει να τα πει όλα στη Βουλή για το κράτος δικαίου;  Φοβάται κάτι;» κάνοντας λόγο για «παιχνίδια της κολοκυθιάς με τις ημερομηνίες». 

Να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση κύρωσης της ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που δεν έρχεται στη Βουλή» και σημείωσε ότι «εδώ πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία και να υπάρχει συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων για να κάνουμε πράξη αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: «Είστε ικανοί να κάνετε χρήση του άρθρου 47 του συντάγματος, που προβλέπει ότι ο ΠτΔ μπορεί να δώσει χάρη και να άρει κάθε είδους συνέπεια. Και επειδή όπως μάθαμε παρακαλούσατε τον Ντίλιαν να μην μιλήσει, τώρα προωθείτε την απαλλαγή των κατηγορουμένων».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισήμανε ότι «το Γουότεργκεϊτ ωχριά μπροστά στο Μητσοτάκης-γκεϊτ, ενός πρωθυπουργού ωτακουστή που τον έχουν στο χέρι ξένες δυνάμεις και συμφέροντα».

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μνημόνιο συνεργασίας για ενιαία πολιτική προστασία μεταξύ Υπουργείου και 150 δήμων
Επόμενο Τσιφτσής: «Πραγματοποιήθηκε ένα όνειρό μου»

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Έφερε μαχαιριές στο στήθος και στα χέρια
22/03/2026
Ιγνάτιος: Να κρατήσουμε το πνεύμα της ενότητας και της ελευθερίας
23/03/2026
Μαγνησία: Eπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών στα έργα αποκατάστασης μετά τις κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias”
23/03/2026
Η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου στη συνάντηση Μακρή-Χρυσοχού
23/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?