• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Αρκετοί σύλλογοι καλούν την UEFA να αλλάξει τους κανόνες της κλήρωσης
Share

24/03/2026 12:33

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρκετοί σύλλογοι καλούν την UEFA να αλλάξει τους κανόνες της κλήρωσης

Last updated: 2026/03/24 at 8:54 ΠΜ
Newsroom Published 24/03/2026
Share
3 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Με τη νέα μορφή που εισήχθη για τη σεζόν 2024-25, η λεγόμενη «προστασία χώρας», η οποία εμποδίζει τους συλλόγους από την ίδια χώρα να παίζουν μεταξύ τους, παρέμεινε σε ισχύ και για τους οκτώ αγώνες της αρχικής φάσης. Ωστόσο, η παρουσία τριών αγγλικών συλλόγων στο 1ο γκρουπ περιέπλεξε τα κριτήρια της κλήρωσης, αναγκάζοντας την UEFA να εισαγάγει πρόσθετους περιορισμούς για μη αγγλικές ομάδες.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με αρκετούς συλλόγους, έχει τελικά αυξήσει τον κίνδυνο πιο δύσκολων αγώνων. Συγκεκριμένα, σύλλογοι όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ίντερ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν η καθεμία δύο αγγλικές ομάδες στη φάση του πρωταθλήματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιορισμοί έχουν επιβάλει ζεύγη που θεωρούνται πιο απαιτητικά τεχνικά: για παράδειγμα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα κληρώθηκαν εναντίον της Νιούκαστλ (τέταρτο γκρουπ), ενώ χωρίς περιορισμούς θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπίσει ομάδες που ήταν λιγότερο ανταγωνιστικές στα χαρτιά, όπως η Καϊράτ Αλμάτι ή η Πάφος.

Μια εντελώς ανοιχτή κλήρωση θα οδηγούσε, ωστόσο, και σε πρωτοφανή σενάρια, όπως αγώνες μεταξύ ομάδων από το ίδιο πρωτάθλημα που βρίσκονται ήδη στη League Phase για παράδειγμα, ένα “Clasico” μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. Τα κριτήρια του γκρουπ θα παρέμεναν αμετάβλητα, αλλά ο γεωγραφικός περιορισμός θα αφαιρούνταν.

Η συζήτηση παραμένει ανοιχτή ακόμη και εντός των ίδιων των πρωταθλημάτων: ορισμένοι σύλλογοι αντιτίθενται στην πιθανότητα να αντιμετωπίσουν τις ομάδες των χωρών τους, ενώ άλλοι πιέζουν ακόμη και για ισχυρότερη «προστασία χώρας» στα πρώτα στάδια των νοκ άουτ. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αγώνας πλέι οφ μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, μια επανάληψη της αναμέτρησης της προηγούμενης σεζόν εναντίον της Μπρεστ.

Προς το παρόν, παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις μεταξύ των συλλόγων και της UEFA, φαίνεται απίθανο να επιτευχθούν οποιεσδήποτε αλλαγές βραχυπρόθεσμα, ειδικά δεδομένων των αποκλινουσών θέσεων. Ωστόσο, με την Premier League να αναμένεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν -και πιθανώς τρεις ακόμη στο γκρουπ 1- το θέμα είναι πιθανό να επιστρέψει στο προσκήνιο της συζήτησης σχετικά με τη μελλοντική μορφή του τουρνουά και την αγωνιστική ισορροπία.

The post Αρκετοί σύλλογοι καλούν την UEFA να αλλάξει τους κανόνες της κλήρωσης appeared first on www.ertsports.gr.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο ΚΚΕ: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση επαναφέρει τα γνωστά ψίχουλα των “pass”
Επόμενο Βουλιαγμένη: Νέα ειδική επιχείρηση για τον αγνοούμενο δύτη, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Έσπασαν τζαμαρία καταστήματος στον Βόλο και αφαίρεσαν χρήματα – Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες
16/03/2026
“9.000 πρόβατα κι 9.000 γίδια… στη Δράκεια” – Ο Μικρός Θίασος της Δράκειας στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
16/03/2026
Ομόφωνη διαγραφή μέλους από το Σωματείο σχολικών κυλικείων Μαγνησίας μετά από επεισόδιο σε σχολείο
17/03/2026
Στον Αλμυρό η πρώτη “εξόρμηση” του Κέντρου Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Περιφέρεια Θεσσαλίας
17/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?