• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κ. Ζαχαριάδης στο ERTnews: Απολύτως ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα – Δεν θα έχουν πραγματική επίπτωση στη συγκράτηση των τιμών
Share

19/03/2026 07:03

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζαχαριάδης στο ERTnews: Απολύτως ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα – Δεν θα έχουν πραγματική επίπτωση στη συγκράτηση των τιμών

Last updated: 2026/03/19 at 3:54 ΠΜ
Newsroom Published 19/03/2026
Share
4 Min Read
SHARE

ZAXARIADIS

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTnews με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα, συμμετείχε σήμερα, Τετάρτη 18/3/2026O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, όπου αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη χώρα μας και τα κυβερνητικά μέτρα: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση είναι απολύτως ανεπαρκή και αποσπασματικά. Βλέπετε τον κόσμο της αγοράς να λέει ότι δεν μπορούν να έχουν πραγματική επίπτωση στη συγκράτηση των τιμών.

Κι αυτό γιατί αντί η κυβέρνηση να βάλει πλαφόν σε όλη τη γραμμή της αλυσίδας π.χ. των καυσίμων, βάζει μόνο στο τέλος, δηλαδή στην αντλία, σε ένα πολύ μικρό κομματάκι όσον αφορά την τιμή.

Είναι σημαντικό να υπάρξουν μέτρα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και βεβαίως αν υπάρξουν υπερκέρδη να φορολογηθούν και να επιστραφούν. Όταν είχαν παλιότερα φορολογήσει τα υπερκέρδη, από το εύρος διακύμανσης στο οποίο μπορούσαν να κινηθούν πήγαν στο χαμηλότερο σημείο, από τα 3 δισ. πήραν μόνο 300 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τον φόρο στα καύσιμα, ακούγαμε παλαιότερα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο κ. Τσάπαλος και ο κ. Πιερρακάκης, να λένε ότι δεν χαμηλώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί, λέει, “αυτό θα ευνοούσε τους πλούσιους”. Και ακούμε τώρα ότι πλέον συζητάνε αυτό το μέτρο.

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΦΚ είναι ένας απολύτως παράλογος φόρος. Όποιος πηγαίνει σε ένα βενζινάδικο και βάζει 100 ευρώ βενζίνη, βλέπει ότι πάνω από 50 ευρώ που πληρώνει είναι φόρος και ΦΠΑ. Και να σας θυμίσω ότι, όπως φαίνεται και σε μία απόδειξη που είχε ανεβάσει ο κύριος Κυρανάκης τον Ιανουάριο του 2019, η τιμή τότε της βενζίνης ήταν 1,45.

Χρειάζεται μια άλλη πολιτική και στα καύσιμα και στην ενέργεια και παντού. Γιατί ιδίως τα καύσιμα και η ενέργεια παρεμβαίνουν σε κάθε γραμμή στον κύκλο της οικονομίας. Άρα μια αύξηση της τιμής στη βάση λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και, πηγαίνοντας προς τα πάνω, κερδοσκοπικά. Αυτό σημαίνει ότι τα μεσοστρώματα, οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας, έχουν ήδη χάσει».

Για τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πει, και στο συνέδριό του και στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, ότι επιδιώκει να συγκροτηθεί ένα μεγάλο μέτωπο στον προοδευτικό χώρο.

Ο σκοπός μας είναι να παίξουμε ένα θετικό ρόλο στη συγκρότηση μίας κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης, που αυτή τη στιγμή, ιδίως μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ για ευρύτερες συνέργειες στον προοδευτικό χώρο, φαίνεται να εκλείπει.

Το DNA και η πολιτική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και αυτό που μάθαμε τα τελευταία 15 χρόνια, είναι πως η Αριστερά στην Ελλάδα, ο προοδευτικός χώρος, μπορεί να διεκδικεί, ως πολιτικό σχέδιο αντιπαραθετικό στη Νέα Δημοκρατία, τη διακυβέρνηση της χώρας.

Υπάρχει κινητικότητα στον προοδευτικό χώρο. Εμείς απευθυνόμαστε και σε νέες κοινωνικές δυνάμεις. Δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε μία συγκόλληση του παρελθόντος, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε και μία κομματική καταγραφή όπως το ΠΑΣΟΚ που είναι περίπου στο 10% και λέει ότι θα πάει να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Στερείται ρεαλισμού μια τέτοια πρόταση. Άρα χρειάζονται αθροίσματα, χρειάζεται πολλαπλασιαστική δυναμική και χρειάζεται συνέργεια όλων».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Καλαμάτα: Μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Μάνος, ο Σταύρος, οι μπαλάντες και η συνάντηση»
Επόμενο Καταδίωξη στα Πατήσια: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών 

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
H χρήση ψυχοδραστικών ουσιών συνδέεται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ακόμα και σε νέους
09/03/2026
“Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”: “Ξεχασμένο και το Τρίκερι” – Καταγγελίες για προβλήματα καθαριότητας
10/03/2026
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέα ειδική ομάδα για την προστασία των παιδιών στα social media
10/03/2026
Αμφισβητώντας το διεθνές δίκαιο: Νομικά ζητήματα και επιπτώσεις για τη διεθνή έννομη τάξη
10/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?