• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Athens Alitheia Forum: Σήμερα ολοκληρώνεται με την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη
Share

11/03/2026 13:02

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Athens Alitheia Forum: Σήμερα ολοκληρώνεται με την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

Last updated: 2026/03/11 at 8:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 11/03/2026
Share
7 Min Read
SHARE

[385333] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ATHENS ALITHEIA FORUM"  (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Contents
Οι ειδήσεις του συνεδρίου Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη, στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens, οι εργασίες του Athens Alitheia Forum, με την παρουσία και ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το διήμερο Συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Μάλιστα, η πρώτη μέρα (10/3) του ολοκληρώθηκε με ειδήσεις και υψηλή συμμετοχή, ενώ μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν υπουργοί, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, αλλά και φοιτητές και μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

«Το Athens Alitheia Forum φιλοδοξεί να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο, θέλουμε να γίνει ο ετήσιος θεσμικός διάλογος, για την προστασία της αλήθειας και τη θωράκιση της ελευθερίας του Τύπου. Όχι της ελευθερίας που επικαλούνται όσοι διακινούν στρεβλές ειδήσεις, όχι της ελευθερίας που διατείνεται ως άλλοθι από εκείνους που συνειδητά διαδίδουν ψέματα, αλλά της πραγματικής ελευθερίας, της ελευθερίας της κριτικής σκέψης, της τεκμηριωμένης άποψης και της πολιτισμένης διαφωνίας» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του, καλωσορίζοντας τους συνέδρους.

Οι ειδήσεις του συνεδρίου

Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε στην επικείμενη αλλαγή του κανονισμού της Βουλής: «Έκανα την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση που αφορούσε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Δηλαδή τον “κόφτη”. Θα πάρουν επιστολή και οι 300 βουλευτές να πουν την άποψή τους. Θα κωδικοποιηθούν οι προτάσεις. Θα παραδοθούν στο επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής όπου προΐσταται ένας εμβληματικός καθηγητής συνταγματολόγος ο Κώστας ο Μαυριάς και θα κάνει την πρόταση, γιατί θέλω να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οι πειθαρχικές ποινές, γιατί εγώ αυτό είπα, η κοινοβουλευτική συμπεριφορά, δηλαδή παραδείγματος χάριν στην εξεταστική τα είδατε, αλλά έχετε ευθύνη και εσείς διότι τα “γαλλικά” που ανταλλάσσουμε μέσα στη Βουλή γίνονται πρώτη είδηση στα δελτία των καναλιών σας… Ναι, θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Είναι αστείο η αυστηρότερη ποινή να είναι μισός μισθός» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Από την 1η Απριλίου το Global Media Center

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως από την 1η Απριλίου θα λειτουργήσει στο υπουργείο Εξωτερικών μια νέα πλατφόρμα, πάρα πολύ εξειδικευμένη, το Global Media Center, το οποίο θα έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση όλων των ειδήσεων από οποιοδήποτε μέσο, από οποιονδήποτε φορέα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός «το Global Media Center θα αφορά την Ελλάδα, θα προβαίνει σε μια αποκάθαρση της είδησης αυτής, έτσι ώστε να γνωρίζουμε την προέλευση και την ακεραιότητα της είδησης, να υπάρχει επεξεργασία και μια άμεση αντίδραση, μέσω της δημόσιας διπλωματίας. Είναι ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και σε λίγες ημέρες θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να γνωρίζει, πρώτον, ποιες ειδήσεις κυκλοφορούν, δεύτερον, το επίπεδο ακεραιότητας και τρίτον, τις συνιστώμενες δράσεις για την αντίδραση απέναντι σε αυτό».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης Δημήτρης Παπαστεργίου, συνομιλώντας με μαθητές επισήμανε ότι η ζωή δεν είναι το να σκρολάρουμε με τον αντίχειρα παθητικά βλέποντας ότι μας σερβίρουνε και ότι τα παιδιά κινούνται σε ένα αρρύθμιστο και χωρίς φραγμούς ψηφιακό περιβάλλον. «Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδική ψυχολογία και μπορούν να μας πουν περισσότερα για το ποιοι πρέπει να είναι αυτοί οι φραγμοί και τα όρια. Όμως παράλληλα μαζί με τις πλατφόρμες που μπορούν να έχουν, θεωρώ, την εικόνα της πραγματικής ηλικίας, εμείς είμαστε εκεί με το Kids Wallet και με κάθε τέτοια λύση επιβεβαίωσης της ηλικίας για να βοηθήσουμε τα παιδιά σταδιακά να μπουν στον πραγματικό αναλογικό αλλά και ψηφιακό κόσμο».

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πάνελ έδωσαν μάλιστα το έναυσμα του debate για την απαγόρευση των social media στους ανήλικους.

Αφού ο μεν 15χρονος ‘Αγγελος είπε πως αυτό θα γυρίσει boomerang, ενώ η 16χρονη Δήμητρα είπε πως πιστεύει στην καθολική απαγόρευση των social για τα παιδιά κάτω των 15 ετών και σε περιορισμούς στα παιδιά μέχρι να ενηλικιωθούν.

Το συνέδριο όμως είχε και ωραίες ιστορίες όπως αυτή που διηγήθηκε ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης:

«Το 1984, τη δεύτερη χρονιά της θητείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο αλησμόνητος και εξαιρετικός και ευγενής συγγραφεύς και μέγας, ο Μποστ, έκανε την επιθεώρηση: “Κάνε το ΠΑΣΟΚ σου παξιμάδι”. Ήταν ο Μητσοτάκης, η Μαρίκα. Εγώ, εκτός του ρόλου που είχα επί σκηνής, είχα και ένα ρόλο πίσω απ’ όπου έπαιζα και πιάνο και άκουγα τον Μητσοτάκη και έλεγε, “Μαρίκα τι εννοεί;” σε όλη την παράσταση. Έρχεται λοιπόν, ευγενής άνθρωπος, να μας συγχαρεί στο τέλος και επειδή εγώ είχα και ένα έτσι τολμηρό νούμερο, απ’ όπου έκανα κριτική στον Παπανδρέου για τον τρόπο που κυβερνούσε, όχι δικιά μου κριτική -ερμήνευα το κείμενα το Μποστ-, ακούστε τι είναι ο έξυπνος πολιτικός. Έρχεται και μου λέει, “κύριε Ζουγανέλη, ωραία όλα αυτά, αλλά πείτε κάτι για εμάς”. Αυτός είναι ο έξυπνος πολιτικός».

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο θέμα της σάτιρας στάθηκαν και ο δημοσιογράφος Μάνος Βουλαρίνος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης λέγοντας πως τα όρια τα βάζει εκείνος που σατιρίζει και ανέφερε πως «το εύκολο είναι να κοροϊδέψεις έναν πολιτικό και πολύ ευχάριστο είναι πραγματικά, εκτός αν είσαι πολιτικός. Το λίγο πιο δύσκολο είναι να αρχίσεις να κοροϊδεύεις αυτά που έχει στο μυαλό του το κοινό σου. Αυτό είναι και πολύ πιο ενδιαφέρον σίγουρα. Δηλαδή τα στερεότυπα και αυτά. Και να μην τα κολακεύεις. Αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι της δουλειάς».

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης να σχολιάζει: «Γιατί λέμε ότι η χρυσή εποχή του Λάκη Λαζόπουλου που ήταν οι Μήτσοι, διότι στους Μήτσους ακριβώς έκανε κοινωνική σάτιρα» ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα κάνει κάτι το οποίο ονομάζει σάτιρα αλλά δεν είναι σάτιρα, κατά την γνώμη μου πάντα» χρησιμοποιώντας τη φράση «ξέπεσε».

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ σε ναούς της Μαγνησίας – Ομιλία στον Βόλο
Επόμενο Για το 5-0 η ΑΕΚ με την Τόφας στη Sunel Arena, την Άλμπα υποδέχεται η Καρδίτσα

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Τρίκερι: 110 στειρώσεις αδέσποτων γατών σε διήμερη εθελοντική δράση
02/03/2026
“Δώσε μου Πνοή”: Μαθητική ταινία για τη δύναμη που γεννιέται όταν σπάει η σιωπή
02/03/2026
Σημαντικές διακρίσεις για ομάδα Νοερής Αριθμητικής από τον Βόλο
02/03/2026
Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεργασία Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δήμος Ρήγα Φεραίου για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
03/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?