
Οι δύο ομάδες θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους, στις 14 Μαρτίου, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για τις 28/3, σε Ιταλία και Ισπανία, αντίστοιχα.
Καταλούνια και Τριέστε βρίσκονταν μαζί στον Δ΄ όμιλο και η ισπανική ομάδα πέρασε ως πρώτη, σε ισοβαθμία με τις Ιταλίδες (αμφότερες είχαν απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα). Η αντίπαλος του Εθνικού διαθέτει στις τάξεις της τις διεθνείς Λουκρέτσια Τσεργκόλ και Βερόνικα Γκαντ, την έμπειρη Γαλλίδα Ορελί Μπατί, την Αμερικανίδα Μάλια Λι Αλεν που πέρυσι έπαιξε στον Πανιώνιο, αλλά και τη Νεοζηλανδή Μόργκαν ΜακΝτάουελ. Σε ό,τι αφορά την Καταλούνια, ξεχωρίζει η παρουσία της σπουδαίας Ολλανδής τερματοφύλακα Λάουρα Ααρτς (πρωταθλήτρια κόσμου το 2023, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι), ενώ υπάρχουν ακόμη η Βρετανή Τούλα Φάλβεϊ, η Νεοζηλανδή Έμερσον Χάουτον, αλλά και αρκετές νεαρές Ισπανίδες που αποτελούν στελέχη των «μικρών» εθνικών ομάδων της χώρας.
Σημειώνεται ότι στο Euro Cup γυναικών δεν υπάρχει Final-4 και οι ομάδες που θα προκριθούν θα αναμετρηθούν στη συνέχεια σε διπλούς ημιτελικούς. Το ζευγάρι της Γλυφάδας διασταυρώνεται με εκείνο μεταξύ της Πάντοβα και της Βαζούτας, ενώ ο Εθνικός, αν περάσει στην τετράδα, θα βρει πιθανότατα απέναντί του το φαβορί της διοργάνωσης, την Μπαρτσελονέτα, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πόλαρ Μπερς.
Συνοπτικά η κλήρωση των προημιτελικών (14 & 28 Μαρτίου):
- ΓΛΥΦΑΔΑ-Καταλούνια (Ισπανία)
- Πάντοβα (Ιταλία)-Βαζούτας (Ουγγαρία)
- Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Πόλαρ Μπερς (Ολλανδία)
- ΕΘΝΙΚΟΣ-Τριέστε (Ιταλία)
Τα ζευγάρια των ημιτελικών (11 Απριλίου & 16 Μαΐου)
Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4
The post Euro Cup γυναικών: Με Τριέστε ο Εθνικός και με Καταλούνια η Γλυφάδα στους “8” appeared first on www.ertsports.gr.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.