
Με μια ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Ελλάδα και Τουρκία που γειτνιάζουν, γράφει χαρακτηριστικά «Όλες οι Ελληνοτουρκικές παρέβριες περιοχές μια απέραντη ενιαία λιμνοθάλασσα» τονίζοντας ότι οι πλημμύρες δεν γνωρίζουν σύνορα.
Στην ανάρτηση αυτή πρόσθεσε το βίντεο που ανέβασαν πολίτες της Τουρκίας από την περιοχή του Δήμου Σούμπασι, απέναντι ακριβώς από το Σουφλί.
Με αφορμή το σημερινό σπάσιμο του αναχώματος στην περιοχή Κορνοφωλιάς σχολίασε σχετικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, λέγοντας ότι το ίδιο σπάσιμο συνέβη σήμερα και απέναντι στην Τουρκία στον δήμο Σουμπασι, στο ύψος με τον οικισμό Κορνοφωλιάς.
Πρόσθεσε ακόμη ότι μέχρι χθες και οι δυο δήμοι Σουφλίου και Σούμπασι έκαναν παρεμβάσεις στο ανάχωμα ώστε να μην έχουμε θραύση αλλά τελικά δεν το αποφύγαμε, επισημαίνοντας ότι οι αγωνίες, οι αγώνες και οι προσπάθειες δεν γνωρίζουν σύνορα. Δεν έχουν διαφορές. Σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα.
Υπολογίζεται ότι από το σπάσιμο αυτό αναμένεται να πλημμυρίσουν τα 5.000 στρέμματα τη καλλιεργήσιμης έκτασης της Κορνοφωλιάς.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.