
Σοβαρές χιονοπτώσεις πλήττουν σήμερα μεγάλο μέρος της Δανίας, προκαλώντας διακοπή λειτουργίας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, κλείσιμο σχολείων και ακυρώσεις πτήσεων. Το δανικό ινστιτούτο μετεωρολογίας (DMI) εξέδωσε έκτακτο δελτίο για έντονα επεισόδια χιονιού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, και ανατολικά της Γιουτλάνδης, στην περιοχή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, του Όρχους, με διάρκεια μέχρι απόψε το βράδυ.
Στο Όρχους, όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν ανεσταλεί, ενώ η αστυνομία στις γύρω περιοχές της Κοπεγχάγης συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν «όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις». Λόγω παραμονής σχολικών διακοπών, αρκετά σχολικά συγκροτήματα επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών.
Το DMI προειδοποιεί ότι σε ορισμένες περιοχές η χιονόπτωση μπορεί να φτάσει τα 30 εκατοστά, καθιστώντας τους δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους. Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης ενημέρωσε για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω των χιονοπτώσεων, με τις πτήσεις προς Βερολίνο και Παρίσι να έχουν ήδη ακυρωθεί σήμερα το πρωί.
Βόρεια της Γιουτλάνδης, το μετεωρολογικό ινστιτούτο εξέδωσε προειδοποίηση για χιονοθύελλα, καλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Οι αρχές της Δανίας συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού και συνιστούν στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά μέσω των επίσημων καναλιών του DMI και των τοπικών αρχών για την ασφάλειά τους.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.