• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: ΕΕ: Κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα – Nέα ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα και την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη
Share

16/01/2026 09:20

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα – Nέα ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα και την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη

Last updated: 2026/01/16 at 5:53 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 16/01/2026
Share
4 Min Read
SHARE

pylon-8574348-1280-2

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στα 232,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα, χαμηλότερα από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν 246 ευρώ ανά μεγαβατώρα, διαμορφώθηκε η λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα κατά το 2ο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΕ η Ελλάδα κατατάσσεται στη 19η θέση ως προς το οικιακό τιμολόγιο το οποίο ήταν φθηνότερο από χώρες – μεταξύ άλλων – όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Συνολικά στην ΕΕ οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν οριακά κατά 3 % το δεύτερο τρίμηνο του 2025 (σε 246 Euro/MWh). Αυτό συνέβη παρά τη μείωση του ενεργειακού σκέλους των λογαριασμών σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς αυξήθηκαν τόσο οι φόροι όσο και τα τέλη των δικτύων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2025 σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών για τις πωλήσεις ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων με πάνω από 720.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα (+30 % σε σχέση με το 2024). Αυτό μεταφράζεται σε μερίδιο 23 % των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο του μεριδίου στις ΗΠΑ (10 %). Η Σουηδία (62 %), καθώς και η Δανία (60 %), η Φινλανδία (54 %) και οι Κάτω Χώρες (52 %) ήταν μεταξύ των αγορών όπου περισσότερα από τα μισά επιβατικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ή υβριδικά οχήματα με δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο.

Σε επίπεδο παραγωγής, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε σε νέο ρεκόρ για δεύτερο τρίμηνο, φτάνοντας τις 98 TWh (+20%). Ωστόσο, η υδροηλεκτρική ενέργεια σημείωσε σημαντική μείωση (-17%), αν και από εξαιρετικά υψηλά επίπεδα το προηγούμενο έτος. Η αιολική ενέργεια στην ξηρά αυξήθηκε ελαφρώς (+3%), αλλά αντισταθμίστηκε από τη μείωση της αιολικής ενέργειας στη θάλασσα (-6%). Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε επίσης ελαφρώς (-2%). Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρέμεινε σταθερό στο 52 % το δεύτερο τρίμηνο του 2025 (όπως και το δεύτερο τρίμηνο του 2024), ενώ το μερίδιο των ορυκτών καυσίμων αυξήθηκε ελαφρώς στο 25 % (από 24 % το δεύτερο τρίμηνο του 2024).

Στο φυσικό αέριο η Ελλάδα, πάντα για το δεύτερο τρίμηνο του 2025, είχε την πέμπτη χαμηλότερη τιμή λιανικής μεταξύ 23 χωρών της ΕΕ. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η μέση τιμή χονδρικής ήταν 35 Euro/MWh, 10% υψηλότερη από την ίδια περίοδο το 2024, αλλά 24% χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, υποδηλώνοντας την έναρξη μιας νέας πτωτικής τάσης των τιμών. Η αντιστροφή της τάσης αποδίδεται στην αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στη μείωση της ζήτησης και στις πιο ήπιες καιρικές συνθήκες με την έναρξη του καλοκαιριού.

Η ΕΕ σημειώνει ακόμα ότι οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, τόσο μέσω αγωγών όσο και Υγροποιημένου, παρουσίασαν σημαντική μείωση το δεύτερο τρίμηνο του 2025 (29 % σε ετήσια βάση και 9 % σε τριμηνιαία βάση). Το μερίδιο της Ρωσίας στις συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, από 18 % το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε 12 %.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση Σύμβασης της Hellenic Train
Επόμενο Ιράν σε ΣΑ του ΟΗΕ: Κάθε πράξη επιθετικότητας θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση – Στεκόμαστε στο πλευρό του ιρανικού λαού λένε οι ΗΠΑ

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Ερ. Χρυσοχού: “Στόχος η ενότητα και η σύνθεση απόψεων στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου”
06/01/2026
Τατουάζ: Μπορεί το μελάνι να συνδέεται με καρκίνο; – Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
06/01/2026
Μια άγνωστη πηγή ενέργειας φαίνεται να κρύβεται γύρω από τα κύτταρά μας
06/01/2026
Ο 5ος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Λίμνης Κάρλας
07/01/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?