• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές – Σε νέα υψηλά επίπεδα 16 ετών το Χρηματιστήριο Αθηνών
Share

15/01/2026 20:01

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές – Σε νέα υψηλά επίπεδα 16 ετών το Χρηματιστήριο Αθηνών

Last updated: 2026/01/15 at 5:53 ΜΜ
Newsroom Published 15/01/2026
Share
3 Min Read
SHARE

xhrimatistirio

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

του Παντελή Μάνου

Μικτές τάσεις και μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα (15/1/26), οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αφού οι εκτελέσεις διαδηλωτών φέρεται να σταμάτησαν, μειώνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είπε πως με νεότερη ενημέρωση που είχε σχετικά με την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν, «οι δολοφονίες σταματούν» και δεν προκύπτει επί του παρόντος σχέδιο των ιρανικών αρχών για εκτελέσεις.

Το αμερικανικό αργό και το μπρεντ υποχωρούν πάνω από 4%, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 4,38 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με 3,92 δισ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο του 2024. Επίσης, η Morgan Stanley ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 18% στα 4,4 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο DAX30 ενισχύεται κατά 0,17%, στο Παρίσι, ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει απώλειες σε ποσοστό 0,14%, στη Μαδρίτη, ο κύριος δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,21% και το Μιλάνο καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 0,35%, ενώ, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο κατά 0,45%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου 314 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.247,69 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,28%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Μικρές πτωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά 2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,81%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου παρουσιάζει μείωση κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,48%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά 1 bps στο 3,44%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου εμφανίζει πτώση κατά 1 μονάδα βάσης, στο 3,21% και της Πορτογαλίας κυμαίνεται στο 3,20%, με μεγάλη αύξηση κατά 12 μονάδες βάσης, ενώ, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού παρουσιάζει οριακή άνοδο κατά 1 μονάδα βάσης, στο 3,31%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ισχυρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό εμφανίζει μεγάλες απώλειες κατά 4,29%, στα 59,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με αντίστοιχη πτώση κατά 4,10%, διαμορφώνεται στα $63,79.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρουσιάζει απώλειες έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,1595 δολ./ευρώ ενώ με το ιαπωνικό βρίσκεται στα 158,79 γιεν/δολ.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου να διαπραγματεύονται στα 4.605,70 δολ./ουγκιά. Την ίδια στιγμή, το ασήμι παρουσιάζει σημαντική διόρθωση και υποχωρεί προς τα 89 δολάρια ανά ουγκιά.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Στην κορυφή των παγκόσμιων ταξιδιωτικών προορισμών για το 2026 η Νάξος
Επόμενο Ενίσχυση δομών Α’θμιας υγείας της Μαγνησίας

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Ερ. Χρυσοχού: “Στόχος η ενότητα και η σύνθεση απόψεων στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου”
06/01/2026
Τατουάζ: Μπορεί το μελάνι να συνδέεται με καρκίνο; – Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
06/01/2026
Μια άγνωστη πηγή ενέργειας φαίνεται να κρύβεται γύρω από τα κύτταρά μας
06/01/2026
Ο 5ος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Λίμνης Κάρλας
07/01/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?