• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Τα Θεσσαλικά αποστάγματα συστήνονται στο κοινό της Αθήνας – Δ. Τσέτσιλας: Δύο από τα 4 αποστάγματα με Γεωγραφική Ένδειξη προέρχονται από τη Θεσσαλία
Share

15/01/2026 14:37

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τα Θεσσαλικά αποστάγματα συστήνονται στο κοινό της Αθήνας – Δ. Τσέτσιλας: Δύο από τα 4 αποστάγματα με Γεωγραφική Ένδειξη προέρχονται από τη Θεσσαλία

Last updated: 2026/01/15 at 11:53 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 15/01/2026
Share
3 Min Read
SHARE

“Η Θεσσαλία συστήνεται ξανά στο ευρύ κοινό, αυτή τη φορά μέσα από τα αρώματα, τις γεύσεις και τις ιστορίες των αποσταγμάτων της, συνεχίζοντας τη στρατηγική της για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη σύνδεσή του με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημήτριος Τσέτσιλας αναφερόμενος στη διπλή δράση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας το τριήμερο Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ως Σάββατο 17 Ιανουαρίου.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ο κ. Τσέτσιλας προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση με θέμα “Αποστάγματα & Υγεία. Η Θεσσαλική Τέχνη, η Παράδοση και τα Οφέλη τους” που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις 18:30 στον χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (5ος όροφος) και να επισκεφτεί την έκθεση “Θεσσαλικά αποστάγματα” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 17/1 από τις 12μ μέχρι τις 19:00, “για να δοκιμάσει τα θεσσαλικά αποστάγματα που παράγονται εδώ και αιώνες με μεράκι και μεγάλο ζήλο, διατηρώντας την παράδοση”. Στην έκθεση συμμετέχουν 13 αποστακτήρια και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας για τα θεσσαλικά αποστάγματα, τονίζοντας ότι έχουν αναγνωριστεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) από την Ευρωπαϊκή Ένωση: “Από τα τέσσερα αποστάγματα που έχουν αναγνωριστεί ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης στην Ελλάδα, τα δύο προέρχονται από τη Θεσσαλία. Μιλάμε για το Τσίπουρο Θεσσαλίας και για το Τσίπουρο Τυρνάβου τα οποία καλύπτουν το 60% ολόκληρης της εγχώριας παραγωγής. Το Τσίπουρο Θεσσαλίας είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής κυρίως από ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή, όπως το Μοσχάτο, που παράγεται αποκλειστικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η παραγωγή του περιλαμβάνει την καλλιέργεια των αμπελώνων, τη ζύμωση, την απόσταξη και την εμφιάλωση εντός της οριοθετημένης ζώνης, διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του προϊόντος. Η παραγωγή τσίπουρου στη Θεσσαλία έχει μακρά ιστορία, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, ειδικά για την περιοχή του Τυρνάβου”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσέτσιλα υπάρχουν και παλαιότερες αναφορές για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που προέρχονται τόσο από τα Μοναστήρια των Μετεώρων, όσο και από χαλκουργούς που κατέβηκαν στη Λάρισα, στον Τύρναβο και τη Θεσσαλία από τα Άγραφα γύρω στο 1600· ήταν καζανάδες και διέδιδαν την απόσταξη.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε καταβάλλονται τα χρήματα
Επόμενο Αυξημένη προσοχή συστήνει στο προσωπικό της και τους Αμερικανούς η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Εντυπωσιακές νυχτερινές εικόνες από τα ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας
05/01/2026
Δεν έχει αναγνωριστεί ο άνδρας που εντοπίστηκε νεκρός στα Πευκάκια την Πρωτοχρονιά
06/01/2026
Ερ. Χρυσοχού: “Στόχος η ενότητα και η σύνθεση απόψεων στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου”
06/01/2026
Τατουάζ: Μπορεί το μελάνι να συνδέεται με καρκίνο; – Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
06/01/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?