Με αφορμή τη φιλοξενία της Συνόδου των Πρυτάνεων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Ιδρύματος παρεμβαίνουν δημόσια, διατυπώνοντας ενιαία και κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε διαδικασία διαγραφής.
Στην κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι “η εκπαίδευση δεν αποτελεί προνόμιο για λίγους, ούτε εργαλείο αποκλεισμών. Υπογραμμίζουν πως το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει κοινωνική ευθύνη να στηρίζει όλους τους φοιτητές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έντονων οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων, και όχι να τους απομακρύνει από τη διαδικασία της μάθησης”.
Οι εργαζόμενοι ζητούν πολιτικές που να ενισχύουν τη φοίτηση, τη στήριξη και την ολοκλήρωση των σπουδών, απορρίπτοντας ποινικές ρυθμίσεις και λογικές διαγραφών. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, ρόλος του πανεπιστημίου και των ανθρώπων του είναι η μόρφωση των φοιτητών και όχι ο αποκλεισμός τους από αυτήν.
Την κοινή ανακοίνωση συνυπογράφουν ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων ΠΘ (ΔΕΠ ΠΘ), ο Σύλλογος Καθηγητών Ιατρικής (ΔΕΠ Ιατρικής), ο Σύλλογος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.