• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Γ. Βρούτσης: Αθλητικά έργα σε όλη την επικράτεια – Αυξάνεται η χρηματοδότηση
Share

16/12/2025 20:18

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Βρούτσης: Αθλητικά έργα σε όλη την επικράτεια – Αυξάνεται η χρηματοδότηση

Last updated: 2025/12/16 at 1:53 ΠΜ
Newsroom Published 16/12/2025
Share
4 Min Read
SHARE

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2026" / 4η ΗΜΕΡΑ  (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σημαντική ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων για τον αθλητισμό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2026 στην ολομέλεια της Βουλής. Όπως τόνισε, ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα εκτεταμένο πεδίο υλοποίησης αθλητικών έργων.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι από το 2026, μετά την αύξηση της φορολόγησης του στοιχηματισμού στο (21,21%), θα προκύψουν επιπλέον πόροι για τον αθλητισμό, αυξημένοι κατά 66%. Τα έσοδα αυτά θα κατευθυνθούν στα αθλητικά σωματεία, αλλά και στα εθνικά κέντρα αθλητισμού, ώστε οι εθνικές ομάδες να πραγματοποιούν την προετοιμασία τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση, κάτι που έως σήμερα δεν ίσχυε.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του αθλητισμού, σημείωσε ότι διαχρονικά υπήρχε προσπάθεια ενίσχυσης των πόρων, ωστόσο η απόφαση του 2022 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στηριχθεί ο αθλητισμός μέσω της φορολόγησης του στοιχηματισμού απέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Έτσι, η μέση τετραετής χρηματοδότηση, που ανερχόταν σε περίπου 250.000.000 ευρώ, διπλασιάστηκε και σήμερα φτάνει τα 500.000.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του χώρου μέσω του προγράμματος e-kouros, το οποίο χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη τομή που έχει γίνει ποτέ στον αθλητισμό. Όπως είπε, για πρώτη φορά το κράτος διαθέτει πλήρη εικόνα και αξιόπιστα δεδομένα για τον αθλητικό χάρτη της χώρας, ενώ καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν διαθέτει αντίστοιχο εργαλείο. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σύντομα θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία που αποτυπώνουν την αύξηση τόσο του αριθμού των αθλητών όσο και των αθλητικών σωματείων.

(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταγραφεί τέτοια έκταση υλοποίησης έργων. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 350 αθλητικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Αθλητισμού, γεγονός που, όπως είπε, καθιστά την Ελλάδα ένα πραγματικό «αθλητικό εργοτάξιο».

Ο κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τα κόμματα που στήριξαν τα τέσσερα νομοσχέδια για τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι τα μέτρα κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους είχαν απτά αποτελέσματα. Ενδεικτικά ανέφερε πως το 2024 τα γήπεδα έκλεισαν 11 φορές, ενώ το 2025 μόλις μία, στοιχείο που –κατά τον ίδιο– αποδεικνύει τη σημαντική συμμόρφωση φιλάθλων, ΠΑΕ και ΚΑΕ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτυχία του ψηφιακού εισιτηρίου, το οποίο, δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του, έχει οδηγήσει στην έκδοση περισσότερων από 2.500.000 εισιτηρίων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς προβλήματα ή παράπονα, διασφαλίζοντας πλήρη ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στα γήπεδα.

Σε προσωπικό τόνο, σημείωσε ότι αυτός είναι ο 18ος προϋπολογισμός στον οποίο συμμετέχει στη Βουλή και επισήμανε πως τα στοιχεία του συγκεκριμένου προϋπολογισμού αποπνέουν για τους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, σταθερότητας και βεβαιότητας, ιδιαίτερα μετά τις δύσκολες δημοσιονομικές περιόδους που βίωσε η χώρα, με αναξιοπιστία και σοβαρούς κινδύνους.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή αμυντική θωράκιση και υπεροχή, ενώ μέσα από μεταρρυθμίσεις μείωσε την ανεργία στο 8% από το 27,5% και αύξησε την απασχόληση. Αναφέρθηκε επίσης στη σύγχρονη κοινωνική πολιτική, με στοχευμένα επιδόματα και χωρίς καταχρήσεις, καθώς και στην πρόσφατη ενεργειακή συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ιστορικό επίτευγμα. Τέλος, σημείωσε ότι η συνετή και οργανωμένη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας αντανακλάται και στην εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στη θέση του προέδρου του Eurogroup.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ντεμπούτο σεζόν με ατομικό ρεκόρ για τον Νίκο Κοσμόπουλο
Επόμενο ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Κλειστός ο δρόμος Φαρσάλων Βόλου στο ύψος της γέφυρας Αμπελιάς
08/12/2025
Αναβάλλεται για τον Ιανουάριο η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων που επρόκειτο να ξεκινήσει αύριο στον Βόλο
08/12/2025
Δ. Κουρέτας “Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ορεινής υδρονομίας για να σωθεί η Θεσσαλία”
08/12/2025
Σακελλαρίδης και Ηλιόπουλος στον Βόλο για παρουσίαση προτάσεων και στήριξη αγροτικών κινητοποιήσεων
09/12/2025

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?