Τις αντοχές των πολιτών συνεχίζει να δοκιμάζει ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει τη χώρα για 5η συνεχόμενη μέρα και αναμένεται να ταλαιπωρήσει για τουλάχιστον άλλο ένα 24ωρο, καθώς οι πιο αισιόδοξες προγνώσεις κάνουν λόγο για υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από την Κυριακή.
Μέσα στο εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και ανέμων που θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο, η χώρα αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο δημιουργίας πύρινων μετώπων, όπως αυτά που ξέσπασαν σήμερα το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας που βιώνουμε αυτές τις μέρες ήταν από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών με τις υψηλές θερμοκρασίες να επιμένουν ακόμη και τη νύχτα.
Εκ νέου συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Συστάσεις απευθύνει εκ νέου προς τους πολίτες η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.
Παράλληλα, στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
