• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Δρόμεια 2024: Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες
Share

07/06/2025 23:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
Χωρίς κατηγορία

Δρόμεια 2024: Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 28 χώρες

Last updated: 2024/04/08 at 12:58 ΜΜ
Newsroom Published 08/04/2024
Share
3 Min Read
SHARE

Αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια».

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Μάϊου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», αποτελεί «μαγνήτη» για τους ανθρώπους των σπριντ διότι δίνει βαθμούς για προκρίσεις για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα «Δρόμεια 2024» θα θυμίζουν ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σπρίντερ με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα χρησιμοποιήσουν τη διοργάνωση προκειμένου να κάνουν μία δυνατή προπόνηση εν όψει των μεγάλων αθλητικών ραντεβού της χρονιάς. Ο αριθμός των αγωνιζομένων, σε σχέση με την περσινή χρονιά, θα είναι διπλάσιος. Το 2023 συμμετείχαν 107 αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό ενώ, εφέτος, μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200. Οι πολλές συμμετοχές αποτέλεσαν αιτία για να αλλάξει το πρόγραμμα των αγώνων και να αρχίσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

«Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια», το οποίο αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον Δρομέα Βάρης, απέσπασε το 2023 την πρώτη θέση στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και, πλέον, από εφέτος έχει προαχθεί στην κατηγορία Silver Continental Tour σε όλα τα αγωνίσματα. Οι κορυφαίοι αθλητές που θα συμμετάσχουν αποσπούν την προσοχή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος και ο αγώνας συμβάλει καθοριστικά στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και στη συνεχή προσπάθεια υποστήριξης σημαντικών δράσεων για την εξωστρέφεια της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το επίπεδο της διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερα υψηλό και όσοι βρεθούν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βάρης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατές κούρσες. Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από τις Η.Π.Α., Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Νορβηγία, Κύπρο, Ελβετία, Εσθονία, Σλοβενία, Τσεχία, Λετονία, Τουρκία, Αίγυπτο, Άγιο Μαυρίκιο, Ουγκάντα, Μποτσουάνα, Κένυα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γκάμπια, Νιγηρία και, φυσικά, από την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές βρίσκονται πολλοί αθλητές τα ονόματα των οποίων «φιγουράρουν» στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αναβάθμισε τα «Δρόμεια» και από «Bronze» τα ανέβασε στην κατηγορία «Silver». Η διοργάνωση αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει έξι αγωνίσματα ταχυτήτων και θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ. Θα διεξαχθεί με τις αιγίδες του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

cnn.gr https://www.cnn.gr/sports/story/413861/dromeia-2024-me-ti-symmetoxi-athliton-kai-athlitrion-apo-28-xores

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Θεσσαλονίκη: Θύμα οπαδικής επίθεσης φίλαθλος του Άρη έξω από το σπίτι του
Επόμενο «Ο Άλκης είμαι»: Το τραγούδι για να τιμηθεί η μνήμη του ανήμερα των γενεθλίων του

Δημοφιλέστερα

Γ. Κεφαλογιάννης για σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος: Η ασφάλεια μοναχών και προσκυνητών είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας 
07/06/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?