Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που υπάρχει η ανάγκη να αλλάξουμε σπίτι και να μετακομίσουμε σε καινούργια κατοικία. Πολύ που θέλουν να νοικιάσουν ένα χώρο, ή ένα διαμέρισμα, μπαίνουν στην ανάγκη να βγάλουν λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι δύσκολο και μπορεί να γίνει με απλά βήματα. Πολλές εταιρίες, αυτή τη διαδικασία την παρέχουν ηλεκτρονικά από τη σελίδα τους, ή σε κάποιο εξουσιοδοτημένο γραφείο, που μπορεί να το κάνει κάποιος αυθημερόν.
Ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις που αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε όνομα στη ΔΕΗ
- Όταν θέλουμε να αλλάξουμε σπίτι η επιχείρηση και να πάμε σε άλλη διεύθυνση
- Όταν αγοράζουμε ένα σπίτι η επιχείρηση
- Όταν θέλουμε να αλλάξουμε όνομα επειδή υπάρχει χρέος από προηγούμενο ενοικιαστή
- Αλλάζουμε όνομα όταν υπάρχει θάνατος του ιδιοκτήτη που έχει το λογαριασμό
- Όταν αλλάζει ο διαχειριστής στην πολυκατοικία αλλάζει και το όνομα στον κοινόχρηστο λογαριασμό του ρεύματος.
Πώς μπορώ να κάνω την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ;
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα που διαθέτει η ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση πελατών τα οποία είναι το 800-900-1000.
Εναλλακτικά μπορείτε μέσα από την εφαρμογή της ΔΕΗ που λέγεται e-contract. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε με τρία απλά βήματα και να κάνετε την αλλαγή και να ανέβασε τα κατάλληλα έγγραφα που θα σας ζητηθούν κατά την διαδικασία.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ από την «Υποστήριξη και Επικοινωνία». Στη συνέχεια θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τα 9 ψηφία που αναγράφονται στην παροχή ρεύματος στο λογαριασμό σας. Έπειτα θα πρέπει να επιλέξετε, αν το τιμολόγιο αφορά οικιακή η επαγγελματική χρήση. Εφόσον τα στοιχεία που έχετε βάλει είναι σωστά και έχουν ελεγχθεί, το συμβόλαιο θα σας έρθει στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει με αλλαγμένο το όνομα. Αυτό θα γίνει βέβαια εφόσον η ΔΕΗ σας ενημερώσει με κάποιο e-mail ότι η αίτησή σας έχει γίνει αποδεχτή.
Αλλαγή ονόματος ΔΕΗ μπορείτε να κάνει και κάποιος άλλος αντί για εσάς. Σε κάποιο υποκατάστημα θα προσκομίσει μια εξουσιοδότηση, μαζί με την ταυτότητα του, προκειμένου να προχωρήσει στην αλλαγή ονόματος.
Το κόστος της εγγύησης που πρέπει να καταβάλετε για την αλλαγή ονόματος στην ΔΕΗ, Εξαρτάται από την παροχή που έχετε στο ακίνητο. Αντίθετα αν θέλετε να καταγγείλετε μία σύμβαση με τη ΔΕΗ η εγγύηση θα πρέπει να σας επιστραφεί.
Για οποιαδήποτε απορία, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών για περισσότερες λεπτομέρειες.
Για κοινόχρηστους χώρους και πολυκατοικίες, η διαδικασία απαιτεί το ΑΦΜ του κτιρίου, τον αριθμό παροχής του λογαριασμού, την ταυτότητα του διαχειριστή ή του υπεύθυνου της εταιρείας διαχείρισης ( που προφανώς εκεί να χρειάζονται και άλλα έγγραφα), και την απόφαση από το συμβούλιο της πολυκατοικίας που αναγράφει ότι εξουσιοδοτούν τον διαχειριστή να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ.
Αν επιθυμείτε να καταργήσετε το συμβόλαιο της ΔΕΗ και να πάτε σε άλλο πάροχο θα πρέπει να κάνετε σύγκριση παρόχων ρεύματος. Εκεί θα δείτε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται για να αλλάξετε όνομα και πάροχο.
Ευχόμαστε σύμφωνα με τα παραπάνω να βοηθηθείτε και να επιτύχετε να κάνετε ένα καλύτερο συμβόλαιο για ρεύμα.